Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Lielā kristāla globusa ieguvējs Martins Dukurs: "Uz Pekinu nebraucu kā favorīts"

Lielā kristāla globusa ieguvējs Martins Dukurs: "Uz Pekinu nebraucu kā favorīts"
Martins Dukurs. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Kaut arī šosezon skeletonists Martins Dukurs kārtējo reizi triumfēja Pasaules kausa izcīņā un izcīnīja zeltu Eiropas čempionātā, portālam Sportacentrs.com viņš norāda, ka uz Pekinas olimpiskajām spēlēm nedodas kā favorīts.

Skeletonisti kopā ar kamaniņu braucējiem, distanču slēpotājiem un šorttrekistiem trešdien bija pirmie Latvijas delegācijas sportisti, kuri devās uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Četrgades foruma atklāšanas ceremonija būs 4. februārī.

Martinam Pekinā būs jau piektās olimpiskās spēles karjerā. Līdz šim viņa labākie sasniegumi ir 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos iegūtās sudraba medaļas. Savukārt pirms četriem gadiem Phjončhanā latvietis pēdējā braucienā dramatiski zaudēja cerības iegūt godalgu, samierinoties ar ceturto vietu.

“Esmu nedaudz mierīgāks nekā iepriekšējās spēlēs, jo uz Pekinu nebraucu favorīta statusā. Vairākkārt dzīvē ir pārbaudīts, ka ķert ir vieglāk nekā bēgt. Domāju, tas ir saistīts ar to. Ja atceros, kāds braucu uz Dienvidkoreju un Sočiem, toreiz par sacensībām noteikti domāju un plānoju ātrāk. Arī šoreiz ir lietas, ko esmu sagatavojis, bet vairāk rīkošos pēc apstākļiem,” norāda 37 gadus vecais Dukurs.

Šosezon Dukurs jau 11. reizi ieguva Lielo kristāla globusu, ko pasniedz Pasaules kausa čempionam, bet Eiropas zelts viņam tika 12. reizi. Kaut arī rezultāti vairs nav tik dominējoši kā kādreiz, tie tik un tā uz papīra latvieti ieskaita favorītu pulkā. Pats skeletonists domā citādāk.

“Olimpiskajās spēlēs būs pavisam cits stāsts. Ķīnieši trasē ir braukuši divus gadus, mēs nevaram likt pretī tik daudz braucienu. Mūsu uzdevums ir viņiem maksimāli sarežģīt ceļu,” saka Dukurs. “Tas, ka esi Lielā kristāla globusa ieguvējs un Eiropas čempions, olimpiskajās spēlēs nedod absolūti nekādas priekšrocības. Sezona ir jānoliek malā. Kā nekā Pasaules kausā ir jau piebrauktas trases.”

Tehniskajā ziņā Martins esot sagatavojies. Starp sliecēm izvēlētas četras prioritārās, taču vēl šis tas esot rezervē. “Ja tiešām būs kādi ekstrēmi apstākļi, arī tiem būšu gatavs. Šajā jautājumā esmu stipri gatavāks, nekā biju Dienvidkorejā. Man šķiet, mājasdarbs ir paveikts tīri labi. Vairāk mani interesē, kā šī tehnika skries šobrīd, jo ar to Pekinā neesmu braucis.”

Pekinu gan nevar saukt par Martinam parocīgu trasi, jo pirms sezonas treniņos viņam tur īsti nevedās, bet testa sacensībās viņš bija astotais, uzvarētājam Aleksandram Gasneram no Vācijas divu braucienu summā piekāpjoties par 1,22 sekundēm. Tomass Dukurs tikmēr bija sestais, bet Ķīnas sportisti nestartēja vispār. Jaunākais no brāļiem pauž cerību, ka līdz olimpiskajām sacensībām izdosies uzķert trasi, bet vairāk jāpiestrādā pie trases lejasdaļas un braucienu stabilitātes.

Lai izvairītos no riska pirms olimpiskajām spēlēm saslimt ar Covid-19 un tādējādi netikt uz Pekinu, brāļi Dukuri izmantoja dažādus paņēmienus. Piemēram, Tomass Siguldā dzīvoja viesnīcā, būdams nošķirts no ģimenes, bet Martins bērnus aizsūtījis dzīvot pie vecmāmiņas, kā arī izvairījies apmeklēt veikalus un publiskas vietas.

Neilgi pirms Pekinas spēlēm pozitīvu Covid-19 testu nodevis krievu skeletonists Ņikita Tregubovs, kurš gan vēl cer doties uz Ķīnu, taču tāda iespēja nu ir apšaubāma. Martins cer, ka konkurentam viss būs kārtībā un viņš varēs startēt.

“Tas ir ļoti sāpīgi. Četrus gadus trenējies un gatavojies olimpiskajām spēlēm, bet pēkšņi ir šāds cirtiens. Ceru, ka Tregubovs savāksies un kaut kādā veidā izspruks. Neviens normāls sportists nepriecājas, ja kāds konkurents neierodas. Olimpiskajās spēlēs gribas sacensties ar stiprākajiem, un tad lai tas stiprākais uzvar. Domāju, ikviens savā galvā ir pārdomājis šādu scenāriju [ar pozitīvu testu], arī es. Tas var notikt.”

Pekinas olimpiskajās spēlēs vīriešu skeletonisti trasē dosies 10. un 11. februārī, bet dāmas, kur Latviju pārstāvēs Endija Tērauda, - 11. un 12. februārī.


, 2022-01-27 12:04, pirms 2 gadiem
Ķīniešiem interesē medaļas un to kurus uzskatīs par konkurentiem tiem būs pozitīvi testi, tā kā Dukuri knapi Top10 slīd, tad jau pie starta tiks.
, 2022-01-27 12:06, pirms 2 gadiem
Rudens treniņos bēdīgi gāja. Bet PK noslēguma daļa parādīja, ka Martins ir atguvis braukšanas un uzvaras garšu, un arī tehnika atkal skriem. Arī Tomasam bija vērojamas pozitīvas tendences.

Rukosujevs, ja brauks Tregubova vietā, jau arī nav nekāds peramais puika.
, 2022-01-27 12:26, pirms 2 gadiem
" Ķīnieši trasē ir braukuši divus gadus"

jē,Fair Play pilnā krāsņumā....

četrgades nozīmīgākie pseidomači tūlīt ies vaļā
, 2022-01-27 12:54, pirms 2 gadiem
Šajās OS arī bronza Martinam būs liels panākums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-01-27 15:17, pirms 2 gadiem
Ķīnieši var braukt cik viņi grib savā trasē, tāpat Dukurs un Gasners cīnīsies par medaļām. Bet ja godīgi, Dukuriem jebkāda medaļa būs sasniegums
, 2022-01-27 15:17, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: " Ķīnieši trasē ir braukuši divus gadus"

jē,Fair Play pilnā krāsņumā....

četrgades nozīmīgākie pseidomači tūlīt ies vaļā
skatos jau pirms laika bimbā par sliktu nošļūkšanu
, 2022-01-27 15:27, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: skatos jau pirms laika bimbā par sliktu nošļūkšanu
Raud, ka pseidomači, bet pats pat treniņbraucienus skatīsies OS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-01-27 15:40, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Raud, ka pseidomači, bet pats pat treniņbraucienus skatīsies OS.
jap,es skatīšos ,bet atšķirībā no pārējiem es to uztveršu kā parastu Āzijas kausa posmu
, 2022-01-27 15:51, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: jap,es skatīšos ,bet atšķirībā no pārējiem es to uztveršu kā parastu Āzijas kausa posmu
uztver kā onkuļu šļūkšanu no kalna
, 2022-01-27 15:56, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: jap,es skatīšos ,bet atšķirībā no pārējiem es to uztveršu kā parastu Āzijas kausa posmu
Mirambels būs viens no Spānijas karognesējiem OS. Leģenda!
, 2022-01-27 16:06, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Mirambels būs viens no Spānijas karognesējiem OS. Leģenda!
kas tas tāds?
, 2022-01-27 16:22, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: kas tas tāds?
Spānijas pirmais skeletonists, labākais sasniegums PK posmā 14. vieta, brauc kopš 2005. gada.
, 2022-01-27 16:28, pirms 2 gadiem
TomsV rakstīja: Spānijas pirmais skeletonists, labākais sasniegums PK posmā 14. vieta, brauc kopš 2005. gada.
ā, nu tad jau to karoga nešanu iedeva par ilgadību, neba sportisko pusi, ja pat demitniekā nav iešļūcis.
, 2022-01-27 18:17, pirms 2 gadiem
Suro rakstīja: Ķīniešiem interesē medaļas un to kurus uzskatīs par konkurentiem tiem būs pozitīvi testi, tā kā Dukuri knapi Top10 slīd, tad jau pie starta tiks.
vispaar,medalas interesee visiem,un ,Martins ,ja teelo ,atkal nedotroshku,"oi,ko ta es,kas ta es",tad nafig vispaar braukt..Ja gribi vinneet OS ,tad brauc un uzvari,nevis izraadi savus mazveertiibas kompleksus..
, 2022-01-27 18:20, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Mirambels būs viens no Spānijas karognesējiem OS. Leģenda!
vai taa ir kkaada apelsinu skirne?Tad varetu Marokas karogu neesaat..
, 2022-01-27 18:25, pirms 2 gadiem
Siguldas raķete un Yan pieteikts no kitajoziem..Gengs nemaz nebūs...
https://olympics.com/beijing-2022/o...
, 2022-01-27 20:32, pirms 2 gadiem
TomsV rakstīja: Spānijas pirmais skeletonists, labākais sasniegums PK posmā 14. vieta, brauc kopš 2005. gada.
paarlasiju komentaarus,paldies,godiigi nezinaaju,a experti man miinuso .
, 2022-01-27 20:44, pirms 2 gadiem
Ar visu manu nepatiku pret Dukurpapu ,Martins ir pelnijis zeltu to no sirds arī novēlu
, 2022-01-27 22:54, pirms 2 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ar visu manu nepatiku pret Dukurpapu ,Martins ir pelnijis zeltu to no sirds arī novēlu
gluzi manas domas,abi braali ir pelniijusi,Dainis ar,bet ,nu reaali tracina ar peecsiguldas nacalnueka uzvediibu....kaa ,Steev Davis ar senchorijiem,tob 100 punktu speeleem?
, 2022-01-28 00:18, pirms 2 gadiem
LTpirags rakstīja: gluzi manas domas,abi braali ir pelniijusi,Dainis ar,bet ,nu reaali tracina ar peecsiguldas nacalnueka uzvediibu....kaa ,Steev Davis ar senchorijiem,tob 100 punktu speeleem?
Tak nespēlē vairāk Deiviss pat veterānos ,pēc tēva nāves , tagad trenē , vada džeza pārraidi radio un komentē BBC
, 2022-01-28 07:44, pirms 2 gadiem
Ja tā pavisam godīgi, es nedomāju, ka "Neviens normāls sportists nepriecājas, ja kāds konkurents neierodas"...es protams ceru, ka viens otram neko sliktu nevēl...tomēr es neticu, ka OS sportisti nebūtu priecīgi, ja tiešo konkurentu būtu mazāk....jo starts ir pārāk nozīmīgs un nenoteiktība ir liela...nu piemēram, interesanti....Vācijas hokeja izlase ļoti pārdzīvoja par 2018 gadu un to, ka komandām nebija spēcīgākie sastāvi? Sudrabs rokā...pie tam...tā vērtība ne ar ko nav mazāka par visu citu OS medaļu vērtību...sudrabs paliek sudrabs...bet apstākļi kuros tas ir iegūts jau ir sekundāri.
, 2022-01-28 07:51, pirms 2 gadiem
Dabut sudrabu uzveicot labakos, vai dabut sudrabu ar 10x vajakiem sastaviem cits pavisam. OHL kauss ari ir kauss, bet NHL stenlijs tomer citas vertibas. Bet abas ir trofejas
, 2022-01-28 08:13, pirms 2 gadiem
es zinu labāk...

Es nesalīdzinu savā starpā kausus...tā ir liela atšķirība...es saku, ka 2018 gada OS sudrabs ir līdzvērtīgs pārējo OS sudrabiem...jā var analizēt detaļas, ka tas tika iegūts, bet nekur jau nav kaut kāda atsevišķa sudraba "ar īpašu piebildi"...arī paši vācieši vienmēr varēs sevi saukt par 2018 OS sudraba medaļu ieguvējiem...un pamēģini to apstrīdēt.