Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas karogu paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ienesīs Rožkova un Briedis

Latvijas karogu paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ienesīs Rožkova un Briedis
Foto: Ansis Ventiņš

Pirmo reizi ziemas paralimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs ratiņkērlinga komanda. Latvijas karogu nozīmīgo paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas stadionā ienesīs komandas kapteine un skips Poļina Rožkova un vice-skips Ojārs Briedis, kurš ir arī viens no ratiņkērlinga aizsācējiem Latvijā.

Kopumā šogad ziemas paralimpiskajās spēlēs Latvijas Ratiņkērlinga izlase piedalīsies 8 cilvēku sastāvā. Kopā ar Poļinu Rožkovu un Ojāru Briedi komandā spēlē Agris Lasmans, Aleksandrs Dimbovskis un Sergejs Djačenko. Kopā ar komandu uz Pekinu dosies arī Latvijas Ratiņkērlinga izlases galvenais treneris Arnis Veidemanis, izlases otrais treneris Rihards Jeske, kā arī fizioterapeite Signe Rinkule. Delegācijas vadītāja ir Zane Skujiņa.

“Esmu ļoti lepna un pateicīga visai ratiņkērlinga saimei – visiem, kas ir spēlējuši un spēlē ratiņkērlingu, jo katrs no šiem cilvēkiem ir ielicis savu daļu darba, lai mēs tiktu līdz iespējai pārstāvēt Latviju ziemas paralimpiskajās spēlēs," teica Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte. "Īpašs paldies tiem pirmajiem, kas uzsāka ratiņkērlingu Latvijā – Ojāram Briedim, Aleksandram Dimbovskim, Vitai Miezītei un Ilmāram Nīcmanim. Šie ir cilvēki, kuri 2010. gadā pirmo reizi piekrita izmēģināt savus spēkus ratiņkērlingā. Tāpat īpašs paldies ir Latvijas Kērlinga asociācijas ģenerālsekretāram un valdes loceklim Artim Zentelim, kurš bija pirmais treneris šajā sporta veidā un kuram pateicoties ratiņkērlings ir attīstījies.

Latvijas karognesēju paziņošanas pasākumā Rīgas pilī spēka un veiksmes vēlējumus komandai veltīja arī Valsts prezidents Egils Levits un paralimpiskās kustības Latvijā patronese Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite, Latvijas Kērlinga asociācijas prezidents Mārtiņš Trukšāns, kā arī Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsponsora “Mēness aptieka” vadības pārstāvis Dins Šmits.

Valsts prezidents Egils Levits norādīja, ka Latvijas sportistu atgriešanās ziemas paralimpiskajās spēlēs ir svarīgs brīdis: “Jūs visu laiku trenējāties paralimpiskajām spēlēm un ieguvāt ceļazīmi uz Pekinu. Tas, protams, prasīja no jums ārkārtīgi lielu piepūli, ārkārtīgi lielu koncentrēšanos, bet rezultāts ir. Mūsu labās domas būs vienmēr ar jums. Mēs Latvijā dzīvosim līdzi un celsimies arī nakts vidū, lai redzētu izšķirošās spēles.”

“Daudziem cilvēkiem šķiet, ka viņi zina, saprot un lietas var izdarīt ātri un daudz. Bet apstiprinās senā gudrība, ka bez nopietnas mācīšanās, nemitīgas trenēšanās, īsta saprašana un pelnīti panākumi nebūs. Es jums novēlu saņemt medaļas jeb vietu, kas jūs apmierina un kas godīgi atspoguļos jūsu ieguldīto laiku un spēku. Tāpat es jums novēlu piedzīvot pozitīvas emocijas, kas ļaus jums turpināt censties jūsu sportā, kā arī ikdienā tikt pāri dzīves lielajām un mazajām grūtībām,” uzmundrinājumā dalījās paralimpiskās kustības patronese Latvijā Andra Levites kundze.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā šogad notiks no 4. līdz 13. martam. Plānots, ka tajās sacentīsies 600 sportisti no 50 pasaules valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits ziemas paralimpiskajās spēlēs.
Kopumā Pekinas paralimpisko spēļu programmā iekļauti 6 sporta veidi – kalnu slēpošana, biatlons, distanču slēpošana, parahokejs, snovbords un ratiņkērlings.

Latvija šogad ziemas paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēta 3. reizi valsts vēsturē pēc 16 gadu pārtraukuma. 1994. gadā Lilihamerē Latviju pārstāvēja Aldis Šūpulnieks distanču slēpošanā. 2006. gadā Turīnā Latvija bija pārstāvēta kalnu slēpotājs, tomēr oficiāli rezultāts ieskaitīts netika.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Paralimpiskā komiteja


, 2022-02-23 07:07, pirms 2 gadiem
Briedis pelnījis ar pēdējām aktivitātēm internetā