Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LOK aicina Slēpošanas federāciju vēlreiz izskatīt olimpiskās kvotas piešķiršanu

LOK aicina Slēpošanas federāciju vēlreiz izskatīt olimpiskās kvotas piešķiršanu
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Olimpiskās komitejas Izpildkomitejas sēdē šodien tika uzklausīti Latvijas Slēpošanas federācijas un sportista Induļa Bikšes pārstāvji saistībā ar viņam atņemto olimpisko ceļazīmi. Tika nolemts likt federācijai vēlreiz izskatīt šo jautājumu, un LOK norāda, ka saskaņā ar reglamentu pēc tam nominēs sportistus dalībai olimpiskajās spēlēs pēc Slēpošanas federācijas ieteikumiem.

Ja vēl nedēļas sākumā kā otrais distanču slēpotājs, kurš dosies uz Pekinu, tika minēts Indulis Bikše, nedz trešdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izplatītajā oficiālajā sarakstā, nedz ceturtdien slēpošanas federācijas paziņojumā sportista vārds vairs neparādījās. LSF valdes sēdē Bikšes vietā apstiprināja Robertu Slotiņu, lēmumu pamatojot ar Bikšes nepamatotu ziņu sniegšanu un federācijas tēla graušanu. Bikše pēc tam vērsās pie LOK.

Šodien LOK Izpildkomitejas sēdē uzaicināti bija LSF viceprezidents Gunārs Ikaunieks un Bikšes treneris Zintis Bikše, kuri abi tika uzklausīti, informē LOK savā preses relīzē.

LOK informē, ka Olimpiskā harta paredz, ka olimpiskajām spēlēm var pieteikt sacensību dalībniekus, tikai balstoties uz nacionālo federāciju rekomendācijām. Attiecīgi LOK arī nav neko lēmusi par Bikšes un Slotiņa pieteikšanu olimpiskajām spēlēm, taču aicinājusi Slēpošanas federāciju atkārtot izskatīt šo jautājumu.

LOK sagaida no Slēpošanas federācijas "pienācīgi pamatotu lēmumu" un aicina sasaukt Valdes sēdi līdz 23. janvāra 12:00. Sēdes ietvaros jāveic pārrunas ar Bikšes un Slotiņa pārstāvjiem, tāpat attālināti jāpiesaista LOK Izpildkomitejas noteiktie pārstāvji - Edgars Pukinsks un LOK Atlētu komisijas priekšsēdētāja Gunta Vaičule. Ja ir iespējams, jāpiesaista arī profesionāls mediators.

Galīgais lēmums jānosūta LOK līdz svētdienas vakaram.

Savā relīzē LOK apliecina, ka par sportistu pieteikšanu gan praktiski, gan tiesiski ir atbildīga attiecīgā sporta veida federācija, tādēļ LOK sekos Slēpošanas federācijas rekomendācijai olimpisko ceļazīmju piešķiršanā.

Oficiālais Latvijas sportistu sastāvs

Sporta veidsDalībnieki
Hokejs25 spēlētāji
BobslejsOskars Ķibermanis / Matīss Miknis / Dāvis Spriņģis / Edgars Nemme / Emīls Cipulis
SkeletonsMartins Dukurs / Tomass Dukurs / Endija Tērauda
KamanasKendija Aparjode / Elīza Tīruma / Elīna Vītola / Kristers Aparjods / Gints Bērziņš / Artūrs Dārznieks / Roberts Plūme / Mārtiņš Bots / Juris Šics / Andris Šics
ŠorttreksRoberts Krūzbergs / Reinis Bērziņš
DaiļslidošanaDeniss Vasiļjevs
ĀtrslidošanaHaralds Silovs
BiatlonsBaiba Bendika
Dist. slēpošanaPatrīcija Eiduka / Kitija Auziņa / Samanta Krampe / Estere Volfa / Baiba Bendika / Raimo Vīgants/Roberts Slotiņš(?)
Kalnu slēpošanaLiene Bondare / Miks Zvejnieks
Ziemeļu divcīņaMarkuss Vinogradovs

Izmantotie resursi:
LOK - LOK paziņojums par dalības kvotas...


, 2022-01-21 16:38, pirms 2 gadiem
Visiem iesaistītajiem visērtākais pavērsiens - Slotiņš atsakās no ceļazīmes. Bet kāpēc lai viņš atteiktos?
, 2022-01-21 16:43, pirms 2 gadiem
Mēs šausminamies par Lukašenko režīmu Baltkrievijā, lai gan tepat Latvijā par sava viedokļa paušanu tiek pielietotas represijas. Slēpošanas federācijā bija izstrādāti kritēriji un tikai pēc tiem arī būtu jāvadās.
, 2022-01-21 16:48, pirms 2 gadiem
kļuška rakstīja: Mēs šausminamies par Lukašenko režīmu Baltkrievijā, lai gan tepat Latvijā par sava viedokļa paušanu tiek pielietotas represijas. Slēpošanas federācijā bija izstrādāti kritēriji un tikai pēc tiem arī būtu jāvadās.
Jautājums vai atklāti meli ir viedoklis? Tur pat vienā intervijā Bikše netieši atzīst ka ir samelojies, un vai tad tapēc būtu jāatņem kvota.
, 2022-01-21 16:53, pirms 2 gadiem
Jācer, ka LOK pārstāvju piedalīšanās LSF sēdē palīdzēs panākt pamatota lēmuma pieņemšanu. Vasarā pēc LOK Ētikas komisijas pieprasījuma sasauktā sapulce līdzīgā situācijā izvērtās par parodiju
, 2022-01-21 16:54, pirms 2 gadiem
boleks rakstīja: Jautājums vai atklāti meli ir viedoklis? Tur pat vienā intervijā Bikše netieši atzīst ka ir samelojies, un vai tad tapēc būtu jāatņem kvota.
Pat ja tā būtu (cik noprotu Bikše subjektīvi emocionāli komentē par līdzekļiem, ko Madona ieskaitījusi federācijas kontā priekš viņa; bet varētu būt, ka saspīlētās komunikācijas dēļ nevar to saņemt likumā noteiktā kārtībā), tas nevar būt par iemeslu olimpiskās kvotas atņemšanai!!!
, 2022-01-21 18:13, pirms 2 gadiem
Vēlreiz visiem klātesošiem, gan distańču slēpošanas entuziastiem, gan kaitniekiem un diletantiem kā Puida un Raugulis.
Ir iesniegums policijā pret LSF, konkrētāk atbildīgo Jāni Puidu, par apzinātu kaitniecību un sportistiem paredzētu finanšu līdzekłu neizmaksāšanu. Plus vēl apzinātu melošanu un faktu sagrozīšanu.
Jau fakts, ka šodien Jānis Puida nepiedalījās sarunās ar LOV un Induła Bikšes treneri, liecina par šīs personas głēvumu un savas kaitnieciskās rīcības atzīšanu. Bet lai policija dara savu darbu!
, 2022-01-21 18:25, pirms 2 gadiem
Temīda rakstīja: Vēlreiz visiem klātesošiem, gan distańču slēpošanas entuziastiem, gan kaitniekiem un diletantiem kā Puida un Raugulis.
Ir iesniegums policijā pret LSF, konkrētāk atbildīgo Jāni Puidu, par apzinātu kaitniecību un sportistiem paredzētu finanšu līdzekłu neizmaksāšanu. Plus vēl apzinātu melošanu un faktu sagrozīšanu.
Jau fakts, ka šodien Jānis Puida nepiedalījās sarunās ar LOV un Induła Bikšes treneri, liecina par šīs personas głēvumu un savas kaitnieciskās rīcības atzīšanu. Bet lai policija dara savu darbu!
Induli, Tu? Vai Zintis? Es ierosinu kompromisa variantu - lai uz olimpiādi brauc Kaparkalējs!
, 2022-01-21 18:30, pirms 2 gadiem
Par nesakārtotām federācijas būšanām sportistu atlasē uz OS- visiem federācijas darboņiem "banu" uz OS!
, 2022-01-21 18:54, pirms 2 gadiem
Spriedze pieaug kā, lai veči tagad pa nakti paguļ..
, 2022-01-21 19:12, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Induli, Tu? Vai Zintis? Es ierosinu kompromisa variantu - lai uz olimpiādi brauc Kaparkalējs!
Ne viens, ne otrs, Indulis lai trenējas, Zintis lai ceł augšā šo LSF šłuru.
Labāk uzraksti konkrētāk, ko Indulis Bikše samelojies? Vai tu vienkārši te piesedz tos diletantus Puidu un Rauguli?
Otrs, ja esi tik zinošs, lūdzu paskaidro tautai, kā tiek grauts LSF un Latvijas tēls, uz kā pamata Induli Bikši izńēma no olimpiskā sastāva?
, 2022-01-21 19:53, pirms 2 gadiem
Temīda rakstīja: Ne viens, ne otrs, Indulis lai trenējas, Zintis lai ceł augšā šo LSF šłuru.
Labāk uzraksti konkrētāk, ko Indulis Bikše samelojies? Vai tu vienkārši te piesedz tos diletantus Puidu un Rauguli?
Otrs, ja esi tik zinošs, lūdzu paskaidro tautai, kā tiek grauts LSF un Latvijas tēls, uz kā pamata Induli Bikši izńēma no olimpiskā sastāva?
No kurienes izrāvi, ka esmu zinošs? Esmu tikai dīvāna eksperts...

Es nezinu, kas un ko tur ir melojis, tāpēc to vispār nekomentēju. Un es nevienu nepiesedzu. Bet redzu, ka šajā situācijā abas puses varētu nebūt baltas un pūkainas. Un gājiens ar Bendiku un jaunajām slēpotājām viennozīmīgi bija nekorekts no LSF puses. Tur gan izdevās izsprukt tikai ar kaunu, jo no debesīm nokrita piektā kvota.

Par federācijas aizkulisēm nezinu, bet izskatās, ka tur ir baigi saspīlēta un neveselīga gaisotne - negatīva ietekme gan no iekšpuses, gan ārpuses (kā saprotu, no atsevišķīem sportistiem).

Viss pārējies ir vienkārši mans viedoklis.
, 2022-01-21 21:14, pirms 2 gadiem
Madonas pašvaldība federācijai pārskaitīja naudu, kas domāta, cik sapratu, Bikšes inventāra iegādei. Federācija pieņēma lēmumu naudu Bikšem nepiešķirt, jo nav nokārtotas papīru lietas. Tā vietā lai visu sakārtotu birokrātiskā ziņā, Bikšes tēvs aizgāja uz policiju ar iesniegumu.
Kāda te Baltkrievija?
Cilvēks nemāk vai negrib sakārtot papīrus, un pēc tam uzskata ka pats pie tā nav vainīgs. Federācijas gājiens - atbilstošs.
, 2022-01-21 21:20, pirms 2 gadiem
Tad kāpēc ir jāizstrādā kritēriju, kuri ir jāizpilda sportistiem, bet beigās tik un tā izlemj Puida ar savu bandu. Tad varbūt, lai nepilda, lai šie uzreiz tad pasaka, "Tu mums patīc, tu brauksi, a tu nē, tu nebrauksi."
, 2022-01-22 09:19, pirms 2 gadiem
Te drīzāk iet cīņa, kurš saņems olimpisko somu ar drēbēm un citiem atribūtiem. Uz OS no slēpotājiem cienīgi braukt ir Patrīcijai un arī varbūt Vīgantam. Cerot, ka viņam vārds Raimo nav ielikts par godu Robertam Raimo.