Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Piektdien LOK Izpildkomitejas sēdē lems par Bikšem atņemto kvotu

Piektdien LOK Izpildkomitejas sēdē lems par Bikšem atņemto kvotu
Indulis Bikše. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Latvijas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka piektdien Izpildkomitejas sēdē, uzklausot Latvijas Slēpošanas federāciju un Induļa Bikšes treneri un tēvu Zinti Bikši, tiks lemts par noslēdzošo kvotu distanču slēpošanā, kas pagaidām pēc LSF lēmuma pienākusies Robertam Slotiņam.

Īsi pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm lielāko ažiotāžu raisījuši distanču slēpotāji, kuriem Pekinā piešķirtas piecas kvotas sieviešu konkurencē un divas vīriešiem. Vispirms Baiba Bendika izrādīja publisku neapmierinātību, ka sportiste nav iekļauta slēpotāju sastāvā. Vēlāk gan FIS pēc kvotu pārdales Latvijai piešķīra papildus vietu, kuru aizņēma tieši Bendika.

Ar to gan nebija viss. Ja vēl nedēļas sākumā kā otrais distanču slēpotājs, kurš dosies uz Pekinu, tika minēts Indulis Bikše, nedz trešdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izplatītajā oficiālajā sarakstā, nedz ceturtdien slēpošanas federācijas paziņojumā sportista vārds vairs neparādījās. LSF valdes sēdē Bikšes vietā apstiprināja Robertu Slotiņu, lēmumu pamatojot ar Bikšes nepamatotu ziņu sniegšanu un federācijas tēla graušanu. Tikmēr sportists vērsās LOK ar cerību atgūt kvotu.

Latvijas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka gala lēmums, kurš kā otrais no distanču slēpotājiem dosies uz Pekinu, tiks izlemts rītdien izpildkomitejas sēdē. Tajā uzklausīs slēpošanas federāciju un slēpotāja Induļa Bikšes tēvu un treneri Zinti Bikši.


, 2022-01-20 16:48, pirms 2 gadiem
Vajadzēja abiem Madonā Lč izskrieties un miers nevis tagad lie galda kārtot.
, 2022-01-20 16:49, pirms 2 gadiem
Un cirks varēs turpināties
, 2022-01-20 18:09, pirms 2 gadiem
Nebūs nekāds cirks, viss jāpierāda juridiski. Un te to nolikuma 4. punktu par katra dalībnieka kvalifikāciju nav iespējams pielietot. Ētiskas dabas jautājumi un domstarpības nav un nevar būt kvalifikācijas elements.
Pieņemu, ka Slotiņam atkal nāksies palikt mājās. Bet to patmīlīgo un iedomīgo tipu pie LSF stūres ir jāmaina ar steigu, pašu slēpotāju kopienas labad.
, 2022-01-20 19:56, pirms 2 gadiem
Ir tāda forša dzērāju-galda dziesma: ,,Mau..u mājā lukturs spīd, hei rumpi pumpi!..
, 2022-01-20 20:19, pirms 2 gadiem
Bikše:"Nekas tāds jau nepamatots tur nebija, viss bija taisnība. Pat, ja nebūtu... Meloju vai nemeloju, kāda starpība." Ceru, ka meliem būs īsas kājas tādā gadījumā...
, 2022-01-20 21:00, pirms 2 gadiem
Lieliski, rīt LSF Jānis Puida varēs publiski pamatot savu darbību, bezdarbību, nolaidību vai kaitniecību. Tad jau redzēs, kurš meloja vai nemeloja. Lai kliedētu šaubu ēnu, būtu korekti publiskot 2021.gadā tērēto/sadalīto finansējumu distańču slēpotājiem. Kāds konkrēti bijis finansējums Indulim Bikšem, Raimo Vīgantam, un Slotińam.
Arī policijai būs darbs pārbaudīt faktus, vai LSF un konkrēti atbildīgais Jānis Puida nav kaitnieciski ieturējis sportistiem pieškirtos finanšu līdzekłus. Fakts, ka policijā tāpat neviens nevēršas bez pamata.
, 2022-01-20 21:18, pirms 2 gadiem
Vsp smiekligi, nekam nederigi slepotaji stridas par halavnam kvotam uz kiinu
Bet nu taja saimee ir chavinieks!!! Bendikis uztaisis bricim dviinus, aizies penzija un tad mes biatloni priecasimies ja kads ieshluks top80
, 2022-01-20 21:20, pirms 2 gadiem
Zemessargs rakstīja: Nebūs nekāds cirks, viss jāpierāda juridiski. Un te to nolikuma 4. punktu par katra dalībnieka kvalifikāciju nav iespējams pielietot. Ētiskas dabas jautājumi un domstarpības nav un nevar būt kvalifikācijas elements.
Pieņemu, ka Slotiņam atkal nāksies palikt mājās. Bet to patmīlīgo un iedomīgo tipu pie LSF stūres ir jāmaina ar steigu, pašu slēpotāju kopienas labad.
Kurš tas tips ir?