Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pekinas OS: izšķirošie braucieni Ķibermanim, dāmu slēpošana un hokeja fināls

Pekinas OS: izšķirošie braucieni Ķibermanim, dāmu slēpošana un hokeja fināls
Oskara Ķibermaņa četrinieks startā. Foto: AP/Scanpix

Pekinas olimpiskās spēles 20. februārī sagaidīs savu noslēgumu, kas tiks atzīmēts noslēguma ceremonijā, kas sāksies 14:00. Līdz tam vēl Oskara Ķibermaņa ekipāžai jāaizvada divi noslēdzošie braucieni četriniekos, Patrīcija Eiduka un Baiba Bendika pieteiktas 30km slēpojumā, kas sāksies 5:00, un hokeja turnīra finālā ROC izlase 6:10 spēkosies pret Somiju.

Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi naktī uz sestdienu aizvadīja pirmos divus braucienu četrinieku sacensībās bobslejā, kopsummā uzrādot piekto labāko rezultātu.

• No līderiem vāciešiem Frīdriha un Lohnera Ķibermanis atpaliek par vairāk nekā pussekundi, taču vēl aktuāls izskatās bronzas medaļas jautājums. Trešo vietu šobrīd ieņem kanādietis Džastins Kripss, kurš ir 0.18 sekundes priekšā Ķibermanim, un viņiem pa vidu vēl ir vācietis Hāfers, kurš ir vienu sekundes simtdaļu priekšā Ķibermanim.

• Ķibermanis piedalās savās trešajās olimpiskajās spēlēs, taču pagaidām vēl nevienā disciplīnā nav iekļuvis labāko astotniekā, divreiz izcīnot devīto vietu. Šobrīd devīto vietu, ko ieņem austrietis Maiers, Ķibermanis apsteidz par vairāk nekā pussekundi.

• Trešais brauciens paredzēts 3:30 naktī pēc Latvijas laika. Ekipāžas startēs pēc ieņemtajām vietām, attiecīgi Ķibermanis trasē dosies piektais. Savukārt pēc tam ceturtais brauciens paredzēts 5:20 no rīta.

• Savukārt Latvijas olimpiskās izlases startu Pekinas spēlēs noslēgs mūsu slēpotājas Patrīcija Eiduka un Baiba Bendika, kuras aizvadīs 30km distanci slēpošanā. Jāuzsver, ka sacensības sāksies jau 5:00 no rīta, nevis 8:30 kā bija paredzēts. Izmaiņas ieviestas laikapstākļu dēļ.

• Eiduka startēs ar 29. numuru, kamēr Bendika būs ar 60. numuru 65 pieteikto dalībnieču konkurencē.

• Eidukai Pekinas spēles neizvērtās ideālas, to sākumu pavadot karantīnā, kas lika izlaist skiatlonu un tikai pēdējā brīdī tikt pie dalības sprintā. Eidukai toties izdevās izcīnīt 23. vietu 10km distancē.

• Biatloniste Bendika tikmēr pārstāvēja Latviju stafetē, kur, startējot arī Eidukai, tika iegūta 17. vieta. Bendikai biatlona sacensībās neizdevās uzrādīt labākos rezultātus, nevienā disciplīnā tā arī netiekot augstāk par 48. vietu. Sportiste pēc biatlona sacensību beigām medijiem atklāja, ka nesen izslimojusi Covid-19 un slimības sekas traucēja arī Pekinā.

• OS noslēguma dienā paredzēta arī liela spēle hokejā – Krievijas olimpiskās komitejas (ROC) izlase finālmačā sacentīsies pret Somijas izlasi. ROC centīsies iegūt otro zeltu pēc kārtas, kamēr Somija tēmē uz pirmo zelta medaļu savā vēsturē.

• Somijas izlase piedalās savās 17. olimpiskajās spēlēs un līdz šim izcīnījusi sešas medaļas (divreiz sudrabs, četras reizes bronza). Finālā somi nav spēlējuši kopš 2006. gada, kad finālā ar 2:3 piekāpās Zviedrijai.

• OS pēdējā dienā vēl tiks sadalītas medaļas arī kalnu slēpošanā, kur notiks jaukto komandu sacensības, un paredzēts zelta mačs sieviešu kērlinga turnīrā.

• Pekinas spēļu noslēguma ceremonija paredzēta 14:00. Pagaidām nav zināms, kurš nesīs Latvijas izlases karogu noslēguma ceremonijā.

Pekinas olimpiskās spēles, bobsleja četrinieki, pēc 2. brauciena

VPilotsValstsLaiks
1.F.FrīdrihsVācija1:57.00
2.J.LohnersVācija+0.03
3.Dž.KripssKanāda+0.38
4.K.HāfersVācija+0.55
5.O.ĶibermanisLatvija+0.56
7.B.HolsLielbritānija+0.69
7.R.GaitukevičsROC+0.78
8.M.AdrianovsROC+1.12
9.B.MaiersAustrija+1.22
10.M.TenteaRumānija+1.42

Piedalās 28 ekipāžas.

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2022-02-20 06:05, pirms 2 gadiem
Kā Eiduka nolūza pusdistancē!