Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

ASV kērlingisti kā pēdējie iekļūst pusfinālā

ASV kērlingisti kā pēdējie iekļūst pusfinālā
ASV kērlingisti varēs turpināt cīņu par divkārtējo olimpisko čempionu titulu. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu turnīrā aizvadīta pēdējā kārta, noskaidrojot ceturto pusfināla dalībnieci. Par to kļuva ASV komanda, kas sev izšķirošajā spēlē pārspēja Dānijas kērlingistus.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

• Līdz pēdējai kārtai ASV kērlingistiem nebija izdevies nodrošināt vietu pusfinālā. Tajā vajadzēja pārspēt Dānijas kērlingistus, kuri līdz šim bija izcīnījuši tikai vienu uzvaru. Jau spēles pirmajā endā radās situācija, kas ļautu dāņiem tikt pie diviem punktiem. Savu pēdējo akmeni mājas centrā nogādāja Džons Šasters, bet Mikels Krauze šo akmeni nespēja izsist tā, lai paša akmens paliktu gana tuvu mājas centram. Dāņi tika pie viena punkta, bet otrajā endā labi noslēpa savu akmeni mājā. Lai arī Šasteram bija brīvs ceļš uz mājas centru, tomēr viņa pēdējais raidītais akmens slidēja daudz tālāk, ļaujot Dānijas komandai iegūt divu punktu vadību (2:0).

• Trešo endu ASV komanda varēja nospēlēt bez gūtiem punktiem, bet sava daļa veiksmes uzspīdēja amerikāņiem, pašā mājas malā nogādājot aiz sarga aizslēptu akmeni. Šasters ar pēdējo akmeni sagādāja ASV komandai divus punktus un panāca izlīdzinājumu. Vēl meistarīgāk ASV kērlingisti aizvadīja ceturto endu, kur līdz tā beigām novietoja mājā trīs savus akmeņus, no kuriem ar pēdējo metienu Krauze neizsita nevienu. ASV komanda tādējādi izvirzījās vadībā ar 5:2, sperot platu soli pretī uzvarai un pusfinālam.

• Pēc nerezultatīvas spēles vidusdaļas ASV komandai astotajā endā izdevās nozagt vēl vienu punktu un izšķirt spēles likteni. Devītajā endā dāņi divus punktus atspēlēja, bet tas arī bija viss. ASV kērlingisti uzvarēja spēli ar 7:5 un iekļuva pusfinālā, kurā plkst. 14.05 spēlēs pret Lielbritānijas komandu, kamēr otrā pusfinālā tiksies Zviedrijas un Kanādas kērlingisti.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 12. kārta

SpēleRezultāts
Dānija - ASV5:7
Zviedrija - Šveice8:10
Kanāda - Lielbritānija2:5
Norvēģija - Itālija9:4

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Lielbritānija (Q)81
2.Zviedrija (Q)72
3.Kanāda (Q)54
4.ASV (Q)54
5.Ķīna45
6.Norvēģija45
7.Šveice45
8.KOK45
9.Itālija36
10.Dānija18

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums