Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Krūzbergs ar rezultātu kvalificējas šorttreka sprinta ceturtdaļfinālam

Krūzbergs ar rezultātu kvalificējas šorttreka sprinta ceturtdaļfinālam
Roberts Krūzbergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Savu trešo startu Pekinas olimpiskajās spēlēs veicis Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs, kurš 500 metru priekšsacīkstēs savā skrējienā ieņēma trešo vietu, tomēr ar labāko laiku starp trešo vietu ieguvējiem Krūzbergs sasniedza nākamo kārtu.

• Vīru 500 metru šortreka piektajā priekšslidojumā Roberts Krūzbergs sacentās ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandas pārstāvi Konstantīnu Ivļevu, Ungārijas šorttrekistu Džonu Henriju Krīgeru un francūzi Kventinu Ferko.

• Šorttreka sprintā Krūzbergam uz starta līnijas bija trešā pozīcija un tieši viņš startā izleca priekšlaicīgi, saņemot brīdinājumu par pāragru startu. Atkārtotā startā Krūzbegam nācās sākt piesardzīgāk un no starta blokiem viņš izleca kā trešais.

• Savā skrējienā Krūzbergs turējās trešajā pozīcijā, atliekot uzbrukšanu priekšā esošajam Dženam Henrijam Krīgeram uz pēdējiem metriem. Finišā Latvijas šorttrekists centās izšaut slidu priekšā pretiniekam, tomēr finišs tika šķērsots trešajā vietā. Skrējiens gan bija gana ātrs un ar rezultātu 40.430 Krūzbegam lika gaidīt uz pārējo skrējienu ātrumiem, jo starp pirmo piecu skrējienu trešo vietu ieguvējiem tas bija ātrākais.

• Neviens cits sportists ar trešo vietu labāku rezultātu nespēja uzrādīt. Arī tiesnešu lēmumi ceturtdaļfinālā iecēla tikai vienu sportistu, tādējādi ļaujot Ventspils sportistam gatavoties startam Pekinas olimpisko spēļu 500 metru šorttreka ceturtdaļfinālam svētdien.

• Ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas 500 metru šorttreka skrējienos turpināsies svētdien.

Noderīgas saites:

Mūsējo startus Pekinā pie lielajiem ekrāniem, gardu maltīti, boulingu un citas spēles vari baudīt lielākajā sporta bārā Latvijā – O’Learys Akropole Rīga

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2022-02-11 13:54, pirms 2 gadiem
Veiksmi ventspilniekam turpākajā kārtā.
, 2022-02-11 18:16, pirms 2 gadiem
Jauki, ka ticis nākošā kārtā.