Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

ASV un Šveices kērlingistes spēlē bez zaudējumiem

ASV un Šveices kērlingistes spēlē bez zaudējumiem
Tabita Pītersone. Foto: AFP/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu sieviešu kērlinga turnīrā aizvadīta trešā spēļu kārta. Pie trešā panākuma tika ASV un Šveices kērlingistes, kas attiecīgi pārspēja Ķīnas un Krievijas Olimpiskās komitejas komandas.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajām čempionēm kļuva Zviedrijas kērlingistes, kuras finālā pārspēja Dienvidkorejas kērlingistes.

• Vakar olimpisko turnīru ar divām uzvarām sāka ASV kērlingistes, teršajā kārtā sacenšoties ar divus zaudējumus piedzīvojušajām Ķīnas kērlingistēm. Spēli labāk sāka ASV komanda, pirmajā endā iegūstot divu punktu pārsvaru. Otrajā endā ķīnietes nenospēlēja gana sekmīgi, beigās nonākot situācijā, kurā ASV ir divi sargi un aiz tiem vēl trīs akmeņi mājā. Viens lielisks metiens visu mainīja, Ķīnas akmenim nonākot mājas centrā. ASV kērlingistes uzlika vēl vienu sargu, cerot, ka viņu akmens ir tuvāk mājas centram. Sekoja vēl viens ļoti labs mājinieču metiens, kas atnesa vienu punktu. Trešajā endā ķīnietes izdarīja visu, lai vēl vienu nozagtu, bet Tabita Pītersone par mata tiesu tomēr ieraidīja pēdējo akmeni mājas centrā (3:1).

Ko ķīnietes nepaveica trešajā endā, to ASV kērlingistes panāca ceturtajā un piektajā. Ķīnietes ceturtajā endā pēdējo akmeni nespēja nogādāt mājas centrā, kurā palika ASV akmens, bet piektajā endā ķīnietēm pat nebija varianti piekļūt ASV akmenim, rezultātam kļūstot 5:1. Sestajā endā ASV izvēlējās to pašu taktiku, ko pēdējos divos endos, bet šoreiz ķīnietes izpildīja precīzākus metienus, radot sev labvēlīgu situāciju vairāku punktu gūšanai. Ķīnietēm ar pēdējo akmeni vajadzēja izsist vienu pretinieču akmeni no mājas, lai paņemtu četrus punktus. Viss beidzās ar to, ka, mēģinot izsist ASV akmeni, tika izsists gan savs akmens, gan ASV akmens palika mājas centrā. ASV nozaga trešo punktu pēc kārtas, tuvojoties uzvrai (6:1).

• Septītajā endā ķīnietes beidzot pārtrauca sauso endu sēriju, atspēlējot divus punktus. Astotajā endā lielisks metiens padevās Pītersonei, kura izsia divus pretinieču akmeņus no mājas, bet akmens aizslīdēja aiz trim sargiem, kļūstot nepieejams. Turpinājumā ASV komanda nospēlēja taktiski, ar pēdējo akmeni paņemot divus punktus (8:3). Devītajā endā ASV komanda nogādāja divus akmeņus mājas centrā, ko ķīnietēm ar pēdējo akmeni vajadzēja izsist, lai vēl saglabātu kaut teorētiskas cerības. Vienu akmeni izsist izdevās, neļaujot ASV komandai nozagt punktu un noslēgt spēli. Ķīnas komandai pēdējā endā vajadzēja paveikt neiespējamo misiju, gūstot vismaz četrus punktus. ASV komandu tik viegli apspēlēt nebija iespējams, tai izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:4, nenospēlējot 10. endu līdz beigām.

• Trešo uzvaru izcīnīja arī Šveices komanda, kas izšķirošo pārsvaru cīņā ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandu ieguva astotajā endā, kad pamanījās nozagt trīs punktus. Ar to bija gana, lai bez lieka satraukuma aizvadītu pēdējo endu, kurā ar pēdējo akmeni šveicietes pieņēma lēmumu neriskēt, atdodot vienu punktu pretiniecēm un pašas gūstot panākumu ar 8:7. Tikmēr pirmo zaudējumu piedzīvoja Kanādas kērlingistes, kas pēdējā endā nespēja atspēlēt trīs punktu deficītu un piekāpās Japānai ar 5:8.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīra 3. kārta

SpēleRezultāts
ASV - Ķīna8:4
Kanāda - Japāna5:8
Šveice - KOK8:7
Dienvidkoreja - Lielbritānija9:7

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīrs

VKomandaUZ
1.ASV30
1.Šveice30
3.Kanāda11
3.Dānija11
3.Zviedrija11
3.Dienvidkoreja11
3.Japāna11
8.Lielbritānija12
9.KOK02
10.Ķīna03

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums