Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Olimpiskās čempiones sieviešu kērlinga turnīru sāk ar mainīgām sekmēm

Olimpiskās čempiones sieviešu kērlinga turnīru sāk ar mainīgām sekmēm
Zviedrijas kērlingistes. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs savu turnīru sākušas kērlingistes, šodien aizvadot divas spēļu kārtas. Ar mainīgām sekmēm olimpiskā čempiontitula aizstāvēšanu sāka Zviedrijas komanda, pārspējot Japānas komandu, bet zaudējot Lielbritānijas komandai.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajām čempionēm kļuva Zviedrijas kērlingistes, kuras finālā pārspēja Dienvidkorejas kērlingistes.

• Turnīra pirmajā kārtā visātrāk pie pirmās uzvaras tika ASV komanda, kas pēc pieciem endiem bija vadībā ar 6:1 pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, bet septītajā endā tika pie vēl trim punktiem, ar ko arī spēle bija izšķirta (9:3). Turnīru ar uzvaru sāka arī olimpiskās čempiones no Zviedrijas, kas ar 8:5 pārspēja Japānu.

Otrajā kārtā zviedrietēm pretī stājās Lielbritānijas kērlingistes, kuras pirmās kārtas spēlē pamanījās ekstra endā pārāk spēcīgi raidīt pēdējo akmeni, zaudējot Šveicei ar 5:6. Komandas pirmo endu nospēlēja bez punktiem, bet otrajā Annai Haselborgai vajadzēja izsist pretinieču akmeni, lai iegūtu divus punktus. Tā vietā metiens bija pārāk spēcīgs un nedaudz neprecīzs, kā rezultātā punktu nozaga Lielbritānija. Trešajā endā Haselborgai ar pēdējo metienu vajadzēja no mājas centra izsist pretinieču akmeni, lai neļautu pretiniecēm nozagt vēl vienu punktu. Ar vēl viena savas komandas akmens palīdzību to izdevās paveikt, panākot izlīdzinājumu (1:1).

Ļoti labi ceturto endu nospēlēja Lielbritānijas kērlingistes, ar pēdējo akmeni tiekot pie uzreiz četriem punktiem. Nākamajā endā britu kērlingistes sekmīgi noslēpa divus akmeņus mājā, no kuriem zviedrietes spēja izsist tikai vienu, kas nozīmēja nozagtu punktu (6:1). Arī sestajā endā Haselborga gandrīz kļūdījās, pēdējo akmeni raidot pārāk tālu. Ja tā notiktu, pretinieces iegūtu vēl vairākus punktus, mačam, visticamāk, noslēdzozties. Šoreiz viss beidzās sekmīgi, bet tāpat palika vēl četru punktu deficīts. Septītajā endā Lielbritānijas komandai izdevās nosargāt vienu akmeni mājā, tur nogādājot arī pēdējo akmeni. Komandas vienojās, ka spēle ir galā, Lielbritānijai uzvarot Zviedriju ar 8:2.

• Olimpisko turnīru ar uzvaru sāka Kanādas kērlingistes, kas apspēlēja olimpiskās vicečempiones no Dienvidkorejas ar 12:7. Tikmēr otro uzvaru pēdējā endā noturēja ASV komanda, kas nekļūdījās pēdējā akmens izspēlē, ieraidot to mājas pašā centrā (7:5). No vēl vienas ekstra enda spēlēšanas izglābās Šveice, kas pēdējā endā nozaga punktu Ķīnai, svinot otro uzvaru ar 7:5.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīra 1. un 2. kārta

SpēleRezultāts
Lielbritānija - Šveice5:6
Dānija - Ķīna7:6
Zviedrija - Japāna8:5
KOK - ASV3:9
Kanāda - Dinvidkoreja12:7
Zviedrija - Lielbritānija2:8
ASV - Dānija7:5
Ķīna - Šveice5:7

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, sieviešu turnīrs

VKomandaUZ
1.ASV20
1.Šveice20
3.Kanāda10
4.Lielbritānija11
4.Dānija11
4.Zviedrija11
7.KOK01
7.Dienvidkoreja01
7.Japāna01
10.Ķīna02

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums