Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dzierkals: "Slikti sākām, bet otrajā un trešajā trešdaļā, manuprāt, bijām labāki'

Dzierkals: "Slikti sākām, bet otrajā un trešajā trešdaļā, manuprāt, bijām labāki'
Mārtiņš Dzierkals. Foto: imago images/Lehtikuva/Scanpix

LETA. Latvijas hokeja izlase Pekinas olimpisko spēļu vīriešu turnīru sāka ar minimālu zaudējumu Zviedrijai (2:3). Pa reizei vairākumu realizēja Renārs Krastenbergs un Nikolajs Jeļisejevs. Jau rīt gaida nākamā spēle pret Somiju.

"Sākums nebija pārāk labs, bet otrajā un trešajā trešdaļā, manuprāt, bijām viņiem priekšā. Pēdējās desmit minūtēs bija pašiem iespēja iemest kādus trīs vārtus. Šī spēle dos labu pārliecību nākotnei," atzīmēja Mārtiņš Dzierkals, kuram pašam trešajā periodā izgājienā bija ļoti laba izdevība gūt vārtus. "Ātrums bija liels un nepietika vietas. Kaut kur to ripiņu pazaudēju. Neko, jāspēlē tālāk un jāmēģina iemest nākamo."

Dzierkals bija komandas nomināli ceturtajā maiņā kopā ar Rihardu Bukartu un Andri Džeriņu: "Mums šeit visas četras maiņas ir labas, ar Rihardu un Džeru sanācis spēlēt kopā arī iepriekš. Manuprāt, mums ir laba ķīmija un labi saprotamies. Domāju, ka nākamajās spēlēs vēl sevi pierādīsim. Esam laba grupa šeit, cits par citu sitīsimies. Latvieši ir ar to zināmi, un nevienam nav patīkami pret mums spēlēt."

Viņa ieskatā mačs pret somiem būs tāds pats, kā pret zviedriem. Lai gan Latvija arī šajā spēlē nebūs favorīte, ir iespēja cīnīties līdzvērtīgi arī ar Somiju, teica Dzierkals. "Ja aizvadīsim tikpat labu otro un trešo periodu kā šodien, tad cīnīsimies par uzvaru," uzsvēra Dzierkals, izceļot pretinieku ātrumu un ripas kontroles prasmes. Līdz turnīra otrajai spēlei palikusi nedaudz vairāk nekā diennakts, tāpēc par ķermeņa un prāta atjaunošanos esot jādomā jau tagad. "Varbūt vakarā paskatīsimies, kā citiem latviešiem iet olimpisko spēļu sacensībās. Atpūsties var. Katram jau sava lieta, kā atbrīvo galvu. Mums te viss pieejams, piemēram, ja gribās pastaigāties, tad to var darīt," atklāja Dzierkals.

Tikmēr viņa maiņas biedrs Andris Džeriņš uzsvēra, ka tālejošus secinājumus par izlases spēli varēs izdarīt pēc tam, kad būs mazāk emociju un uzklausīta treneru analīze. Toties viņš izcēla grūto spēles sākumu, jo gatavošanos Pekinā ietekmēja pozitīvais Covid-19 tests lidostā veiktajās pārbaudēs. "Man bija diezgan smagi pēc karantīnas un pagāja pāris maiņas, kamēr iegāju spēles ritmā. Katrā ziņā visiem puikām varu paskatīties acīs - viņi atdeva sevi visu, kas bija iekšā, un nevienam neko nevar pārmest," atzīmēja hokejists.

Džeriņš kopā ar Rodrigo Ābolu nevarēja kādu laiku piedalīties komandas treniņos, un viņam bez ledus nodarbībām nācās iztikt vienu nedēļu. "Jutos labi, ņemot vērā situāciju. Taču nevajadzētu meklēt kādus attaisnojumus. Turnīrs ir tikai sācies, un jāgatavojas nākamajai spēlei," teica Džeriņš. "Man jātestējas vairāk nekā pārējiem, taču esmu atpakaļ ar visiem kopā. Vairs nejūku prātā, viens pats istabā sēžot. Ir ar ko aprunāties un komunicēt klātienē.

Tāpat kā komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš, arī Džeriņš vēlējās izcelt komandas pašatdevi un cīņassparu. "Pašās pēdējās sekundēs vēl bija iespēja panākt neizšķirtu un pēc tam pacīnīties uzvaru. Piestrādāsim katrs pie savas mentālās gatavības un būsim disciplinētāki, jo dažu noraidījumu bija par daudz. Lai gan šur tur varēja nosvilpt citādi, savu spēli varam ietekmē tikai mēs paši," uzsvēra Džeriņš.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-02-10 17:54, pirms 2 gadiem
Es par otro trešdaļu nebūtu tik drošs, tā pagāja zviedru zīmē. Labi, ka trešajā čaļi saņēmās. Rīt, pret somiem, varēs pavērot kāds ir šīs izlases reālais potenciāls šajā turnīrā.
, 2022-02-10 19:52, pirms 2 gadiem
Par otro nepiekrītu. 1. un 2. trešdaļas bija ar zviedru pārsvaru, no malas likās, ka bija satraukums, cietas rokas. Patiesībā spēlēt sāka pie 0:3. 3. periods gan bija letiņu zīmē, taču pievīla realizācija.
Pozitīvs vairākums, arī tas, kuru nerealizēja, jo vairāk vai mazāk vismaz bija ripas kontrole pretinieka zonā, nevis netikšana zonā, kā dažkārt novērots.