Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Milzu slalomā nokritušajai amerikāņu slēpotājai konstatēti kājas lūzumi

Milzu slalomā nokritušajai amerikāņu slēpotājai konstatēti kājas lūzumi
Ninai O'Braienai tiek sniegta palīdzība. Foto: Chine Nouvelle/Sipa/Scanpix

LETA--DPA. Amerikāņu slēpotāja Nina O'Braiena salauzusi kāju, kad pirmdien krita milzu slaloma sacensībās Pekinas olimpisko spēļu laikā, paziņoja ASV slēpošanas federācija.

24 gadus vecā O'Braiena krita otrā slēpojuma pēdējā kontrolpunktā un ieslīdēja finiša zonā. Ilgu laiku viņai uz vietas tika sniegta medicīniskā palīdzība, bet pēc tam viņu nogādāja Jaņcjinas slimnīcā, kur viņai konstatēja kreisā stilba kaula un mazais liela kaula lūzumu. Sportistei veikta operācija.

"Sākotnējā stabilizācijas procedūru vietējie ārsti izdarīja veiksmīgi, un viņas aprūpe bija izcila. Viņa atgriezīsies ASV uz tālākiem izmeklējumiem un aprūpi," informēja federācija.

Vietnē "Instagram" sportiste paziņoja, ka "savā galvā atkārtoju to visu, vēloties kaut tos dažus pēdējos vārtus būtu slēpojusi citādāk. Tomēr te nu esam. Naktī mani operēja, lai stabilizētu stilba kaulu, kas diemžēl ir atklāts lūzums. Pārējo man ārstēs mājās, tomēr pagaidām esmu lieliskā aprūpē. Esmu nedaudz skumja, tomēr jūtu daudz mīlestības.

Pēc pirmā brauciena O'Braienai bija sestais labākais rezultāts. Jau vēstīts, ka par Pekinas olimpisko spēļu čempioni milzu slalomā pirmdien kļuva Zviedrijas kalnu slēpotāja Sāra Hektore. Otro vietu ieņēma Itālijas kalnu slēpotāja Federika Brinjone, bet bronzas godalgu izcīnīja šveiciete Lara Guta-Berami.

Sacensības sāka 82 kalnu slēpotājas, bet abos braucienos finiša līniju sasniedza vien 49 sportistes.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2022-02-08 17:51, pirms 2 gadiem
kad Nina krita pēdējos vārtos, tad vēl atradās zaļajā zonā...varbūt pat medaļa būtu
, 2022-02-08 22:17, pirms 2 gadiem
Reāli žēl meičas. Labi slēpoja, bet beigās kaut kas samisējās vai vienkārši nepaveicās. Bieži pat šausminošāki kritieni paliek bez nopietnām sekām, bet te tāda problēma... Skatījos tiešajā, jau tobrīd likās, ka nebūs labi, bet, ka tik traki...