Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

LOK prezentēs grāmatu "Latvija Pekinā"

LOK prezentēs grāmatu "Latvija Pekinā"
Māris Štrombergs
Foto: AFP

Trešdien – 22.oktobrī, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) rīkos grāmatas "Latvija Pekinā" atvēršanas svētkus, kas pieliks "simbolisku punktu" XXIX Olimpiādes spēlēm Pekinā.

Kā pirmie grāmatu saņems tās galvenie varoņi - Pekinas Olimpisko spēļu čempions Māris Štrombergs, vicečempions Ainārs Kovals un bronzas medaļas ieguvējs Viktors Ščerbatihs.

Grāmata "Latvija Pekinā" veltīta 48 Latvijas olimpiešiem, kuri no 8. līdz 24.augustam pārstāvēja mūsu valsti Olimpiādes spēlēs Pekinā. Tā domāta lasītājiem, kas mīl sportu un sportistus. Pateicoties autoru un fotogrāfu meistarībai, izdevums lasītājiem ļaus atgriezties aizvadītās vasaras spilgtākajos Olimpiskajos notikumos un ieskatīties Latvijas Olimpiskās delegācijas dzīvē ārpus stadiona, kur svarīgu lomu spēlē treneri, mediķi un tehniskais personāls.

"Latvija Pekinā" sastādītājs Dainis Caune uzsver: "Tas nav fotoalbums, tā ir ļoti labi ilustrēta grāmata, kurā varēs ne tikai apskatīt, bet arī izlasīt par Latvijas olimpiskajiem startiem, turklāt tas būs iespējams latviešu un angļu mēlē."

"Grāmata ir krietni biezāka nekā tas bijis līdz šim. Esam aprakstījuši Olimpisko spēļu notikumus un aptvēruši arī gatavošanās posmu tām. Pirmo reizi izveidojām atsevišķas nodaļas par kaimiņvalstu veikumu Pekinā un Latvijas tiesnešiem, kas tiesāja XXIX Olimpiādes spēles," informēja Caune.

Grāmata līdz saviem lasītājiem nonākusi divus mēnešus pēc notikuma. Grāmatas tapšanā piedalījās autoru kolektīvs - Dainis Caune (žurnāls "Sports"), Guntis Keisels ("Diena"), Artūrs Vaiders ("Diena") un Egīls Jurisons ("Latvijas Avīze").

Grāmatas 240 lapaspuses ir bagātīgi ilustrētas. Tajās izmantoti visu piecu Pekinas spēlēs akreditēto fotogrāfu darbi. Fotoredaktors un fotogrāfs ir Ilmārs Znotiņš, fotogrāfi Romāns Kokšarovs ("Sporta Avīze"), Aivars Liepiņš ("Diena"), Juris Bērziņš - Soms ("Sports") un Viesturs Serdāns ("Latvijas Avīze").

Par māksliniecisko noformēju rūpējās mākslinieks Rihards Delvers (aģentūra DUE) un mākslinieciskā redaktore Inta Bērente-Strenga (aģentūra DUE)

Grāmata "Latvija Pekinā" ir devītais Latvijas sportistu startu apkopojums Olimpiskajās spēlēs. Fotoalbumos iemūžināti mūsu olimpiešu starti Albērvilā, Barselonā, Lillehammerē, Nagano, Sidnejā, Soltleiksitijā, Atēnās un Turīnā. Tās ir vēsturiskas liecības tam, kādi bijām pirms divdesmit gadiem un kādi esam tagad.

Informāciju sagatavoja:
LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne


Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.