Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Ozoliņa: "Pirmajā metienā ieliku visu"

Ozoliņa: "Pirmajā metienā ieliku visu"
Sinta Ozoliņa
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Jaunā Latvijas rekordiste Sinta Ozoliņa pēc kvalifikācijas sacensībām šķēpa mešanā, kas šobrīd vēl turpinās B grupā, atzina, ka visu likmi izdarījusi tieši uz pirmo metienu. Tagad viņas liktenis ir konkurentu rokās. "Ja laime būs manā pusē, tikšu tālāk."

"Ļoti ceru, ka laime būs manā pusē, un tikšu finālā. Ar tādu domu arī uz šejieni braucu - lai uzstādītu personisko rekordu, un bija arī klusa doma, ka varbūt varētu mēģināt arī tikt finālā," uzreiz pēc sacensībās izteicās sportiste. "Nedomāju par 60 metriem, bet gan par savu personisko rezultātu. Tādu mērķi nebija sev nolikusi, bet - sanāca!"

"Es uz to gāju - uz savu personīgo [rekordu]. Un gāju tieši pirmajā metienā, nevis otrajā vai trešajā. Jo, ja ar pirmo nesanāk, tad uz otro un trešo grūtāk savākties," atzina Ozoliņa. Nākamie mēģinājumi patiešām neizdevās - neieskaitīts un nepilni 53 metri. "Otrajā vairs nedomāju par tehniku - nu tikai raušu... Turklāt vēl iesāpējās elkonis. Trešajā centos atkal domāt, taču elkonis lika par sevi manīt." Savainojums gan neesot tik nopietns, lai traucētu piedalīties izšķirošajās sacensībās, ja tāda iespēja būs. "Nav tik traki. Kad met, tad sāpes nejūt."

B grupas kvalifikāciju Sinta neskatīsies stadionā. "Domāju, ka braukšu mājās. Ja laime būs manā pusē, tad tikšu tālāk - šeit sēžot, neko tāpat nemainīšu," spriež 20 gadus vecā sportiste, ar piesardzīgu optimismu novērtējot savas izredzes tikt finālā. "Mūsu grupa bija stiprāka - šeit tomēr bija lielākā daļa līderu. Arī tas, ka otrajai grupai pamazām paliek karstāks laiks. Nezinu, grūtas prognozes."

"Tehniski varēja būt vēl mazliet labāk. Kā mēdz teikt, nepaspēja uzņemt uz sevi - aizgāja pa taisno," tehniskās nianses pat Latvijas rekorda metienā līdz galam neapmierina Sintas treneri Valentīnu Eiduku. Kāpēc 60 metru robežu neizdevās pārvarēt līdz šim? "Bet mēs taču gatavojāmies uz olimpiādi! [Smejas.] Gatavojāmies tā, lai labākais rezultāts būtu tieši šeit. Pirms metiena varbūt bija mazliet satraukusies, taču acīmredzot ļoti gribējās aizmest. Ja atnāk kā uz treniņu, tad jau nevar pamest."

Saistītie raksi:
Ozoliņai - Latvijas rekords šķēpa mešanā

     [+] [-]

, 2008-08-19 05:38, pirms 16 gadiem
uz klubu skatities un atzimeet!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-08-19 06:41, pirms 16 gadiem
Malacis! Viņa iekļuwa pamatsacensībās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-19 10:44, pirms 16 gadiem
Ozoliņa: "Pirmajā metienā ieliku visu.........hm,varbūt,ka vajadzēja tomēr pietaupīties,jo nākotnē būs vel ne viens vien ,,metiens''!
Bet ja nopietni,tad no visas sirds novēlu mūsu zeltenei tikt maksimāli tālu šais OS!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-19 11:08, pirms 16 gadiem
Tiešām malacis, jo Latvijau diezgan sen (pēc Jaunzemes) nav bijusi tiešām pasaules top 10nieka šķēpmetēja. Turies