Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Paralimpiskajā sešiniekā arī Ingrīda Priede

Paralimpiskajā sešiniekā arī Ingrīda Priede
Ingrīda Priede
Foto: www.lpkomiteja.lv

Latvijas sportisti ir beiguši savus startus Pekinas paralimpiskajās spēlēs, bet kā pēdējā no mūsējiem šorīt diska mešanas sektorā devās jelgavniece Ingrīda Priede. Ingrīdas starts vērtējams kā ļoti labs – 15 vieglatlētu konkurencē viņa izcīnīja 6.vietu, bet līdz goda pjedestālam pietrūka tikai nedaudz vairāk par pusmetru.

Savu labāko rezultātu 1981.gadā dzimusī Latvijas sportiste sasniedza jau otrajā mēģinājumā – 27,64 metri. Līdz ar to bija nodrošināta vieta labāko atlētu astotniekā un vēl trīs mēģinājumi. Ingrīdas priedes rezultāti: 26,59 m, 27,64 m, 24,71 m, 25,13 m, 26,30 m, 25,90 m. Ingrīdas labākais mēģinājums tika novērtēts ar 933 punktiem. Tieši tikpat daudz punktu arī 5.vietas īpašniecei – ķīnietei Kviankvianai Jiai, kura pārstāv citu medicīnisko grupu.

Par diska mešanas sacensību uzvarētāju ar jaunu pasaules rekordu (33,67 m, 1146 punkti) kļuva Ķīnas sportiste Na Mi, sudraba medaļa austrālietei Amanda Frazerei (29,73 m, 1012 punktu), bet bronza – ķīnietei Čunhuai Li (27,95 m, 951 punkts).

Ingrīdas personīgais rekords šajā disciplīnā ir 28,63 metri, bet šosezon viņa bija spējusi disku raidīt 28,58 metrus tālu. Kā izrādījās, ja šādu rezultātu mūsu sportistei izdotos sasniegt Pekinā, vismaz bronzas godalga būtu garantēta.


Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.