Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Andris Pimenovs par lodes grūšanas sacensībām

Andris Pimenovs par lodes grūšanas sacensībām
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Andra Pimenova foto

Vakar Pekinā notikušās paralimpiešu sacensības lodes grūšanā, kurās mūs Aigars Apinis izcīnīja sudraba godalgu, ar fotoaparāta palīdzību fiksēja džudo treneris Andris Pimenovs. Lūk, kādu ziņu Andris mums atsūtījis kopā ar fotogrāfijām.

Sveicieni no Pekinas!

Nosūtu jaunāko informāciju un fotogrāfijas par Aigara Apiņa startu lodes grūšanas sacensībās.

Šoreiz man izdevās piekļūt iespējami tuvu lodes grūšanas sektoram un pasekot, kā tad paralimpiesi grūž lodi. Tas ir garš un grūts process. Sākumā notiek atlases sacensības un finālā iekļūst tikai astoņi labākie lodes grūdēji. Ir tā, ka sportists ierodas lodes grūšanas sektorā un četri tiesneši viņu no ratiņiem pārceļ atlēta krēslā. Tāds krēsls katram sportistam ir pašam savs – tas tiek vadāts līdzi uz sacensībām, bet lodes grūšanas sektorā to nostiprina ar četrām ķēdēm. Treneris atlētu ar izturīgām jostām piesien pie šī krēsla. Tad sākas pats lodes grūšanas process. Katrs sportists veic pa trijiem mēģinājumiem. Rezultāti tiek ļoti precīzi izmērīti un parādīti uz elektroniskajiem tablo. Nākošajā etapā viss notiek pretējā kārtībā – sportistu atbrīvo no siksnām, atsaitē arī viņa nofiksēto roku, ko pirms lodes grūšanas ar saitēm piesien pie krēsla turētāja, lai metiena laikā sportists varētu piepalīdzēt pats sev.

To visu man izdevās nofotografēt. Paveicās piekļūt arī apbalvošanas vietai. Palīdzēja mana trenera akreditācijas karte. Varēju šos jaukos mirkļus iemūžināt ar savu fotoaparātu. Pati fotografēšanas gan sagādāja grūtības, jo jau otro reizi gluži jaunam „Canon” aparātam (lietots tikai trīs mēnešus) sabojājās tālummaiņas svira. Laikam salūzusi atsperīte... . Tā ir „Canon G7” un „Canon G9” vājā vieta. Pulkstenis jau ir 1:13 (naktī),bet vēl jāuzlādē fotooaparāta un zibspuldzes baterijas.

Rīt pēdējā spēle mūsu sēdvolejbolistēm, bet parīt lodi būs jāgrūž Edgaram Bergam. Pēc tam mūsu sportisti plāno veltīt laiku Ķīnas skaistāko vietu aplūkošanai, protēžu labošanai, kā arī briļļu iegādei, kas paralimpiešiem tiks izgatavotas par velti.

Tagad atliek vēl tikai apstrādāt un pārsūtīt fotogrāfijas.

Ar labu nakti! Andris.

Foto skatīt ŠEIT


Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.