Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Sēdvolejbolistes noticējušas pašas sev!

Sēdvolejbolistes noticējušas pašas sev!
Latvijas sēdvolejbola izlase Pekinā

Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlases startu Pekinas paralimpiskajās spēlēs vismaz pagaidām grūti nosaukt par veiksmīgu - četrās spēles piedzīvoti četri zaudējumi. Portāls eSports.lv ir saņēmis komandas vecākās treneres Vitas Kotānes komentāru, kas liecina, ka mūsu meitenes atguvušas cīņassparu.

Latvijas sēdvolejbola izlases vecākās treneres Vitas Kotānes komentārs:

"Vakar Latvijas sēdvolejbola izlase skaistā cīņā tikai pašās setu galotnēs piekāpās Ukrainas komandai ar 0:3 (22:25, 20:25, 20:25). Neskatoties uz šo zaudējumu, mūsu meitenes beidzot parādīja sev raksturīgo spēli ar skaistiem uzbrukumiem Irinas Jermoļenko izpildījumā, Žannas Škutānes māņu sitieniem un Ināras Barkānes pašaizliedzīgo darbību aizsardzībā. Oksana Gromova pārliecinoši nospēlēja blokā. Iepriecināja Līgas Kārlietes nosvērtība, kad viņa pēc maiņas devās spēlēt pie tīkla. Tas deva daudz! Mēs beidzot noticējām pašas sev!!!

Jau tas vien, ka mēs spēlējam pasaules astoņu labāko komandu vidū, ir izcils sasniegums. Tas ir Latvijas invalīdu sporta sasniegums un, protams, sociālais fons. Mēs varējām apbrīnot to, cik pārējās pasaules valstis mērķtiecīgi un profesionāli ir sagatavojušas savus invalīdus startam Pekinā. Tas savā ziņā neļāva mums atraisīties apakšgrupas spēlēs, bet mēs esam gandarītas par to, ka esam šeit un vismaz sportiskās meistarības ziņā ar pretiniecēm cīnāmies līdzvērtīgi."

Rīt, 13.septembrī, Latvijas sēdvolejbola izlase aizvadīs savu pēdējo spēli Pekinā, sacenšoties ar Japānas valstsvienību par 7.vietu paralimpiskajā turnīrā. Turēsim īkšķus par mūsu meiteņu uzvaru!

Foto skatīt ŠEIT


Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
6

Karogu noslēguma ceremonijā nesīs Apinis

Paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Pekinā, kas risināsies šodien, Latvijas karogu uzticēts nest paralimpiskajam čempionam un vicečempionam attiecīgi diska mešanā un lodes grūšanā Aigaram Apinim.
Edgars Bergs apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
24

Edgars Bergs – paralimpisko spēļu vicečempions

Šorīt Pekinas paralimpiskajās spēlēs kā pēdējais no Latvijas delegācijas startēja saldenieks Edgars Bergs. Lodes grūšanas sacensībās Edgars pēdējā mēģinājumā sasniedza savu personīgo rekordu (15,54 m), kas viņam deva 2.vietu un paralimpisko spēļu sudraba medaļu.
Aigars Apinis apbalvošanas ceremonijā
Foto: Xinhua
112

Apinis triumfē Pekinā ar rekordu

Birzgalietis Aigars Apinis šodien Pekinas paralimpisko spēļu diska mešana sektorā izcīnīja zelta medaļu apvienotajā F33/F34/F52 grupā, labojot sev piederošo pasaules rekordu - 20.47 metri.