Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvijas komanda uzvar starptautiskā pludmales sēdvolejbola turnīrā

Latvijas komanda uzvar starptautiskā pludmales sēdvolejbola turnīrā
Publicitātes foto

Ar komandas “ST” (LAT) uzvaru un komandas “Ļeņingrad” (LAT) izcīnīto trešo vietu beidzies starptautiskais pludmales sēdvolejbola turnīrs “Rīga Beach Sitting Volley CUP 2017”, kas notika pagājušās nedēļas brīvdienās 26. – 27. augustā pludmales sporta centrā “Brazīlija”.

Turnīrā piedalījās 10 komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. Komandas bija sadalītas divās grupās “A” un “B”, katrā bija piecas komandas. Pēc pirmās dienas rezultātiem, par favorītiem abās grupās, bija abas Latvijas komandas – “ST” un “Ļeņingrad”, kuras nezaudējot nevienu setu, ieņēma pirmo vietu savās grupās. Ceturtdaļfināla spēlēs, mūsu puiši, izcīnīja pārliecinošas uzvaras un iekļuva pusfinālos. Pusfinālā, diemžēl komandai “Ļeņingrad” neizdevās pārspēt pretiniekus no Lietuvas “Erzhilai”, tika zaudēts pirmais sets 13 – 21, otrajā setā izdevās saņemties un uzvarēt ar 21 – 14, bet trešajā setā, tika pieļautas daudz savas kļūdas, kā rezultātā nācās zaudēt ar 10 – 15.

Savukārt otrā Latvijas komanda “ST” savu pusfināla spēli, pārliecinoši uzvarēja komandu no Baltkrievijas “Belarus 1” ar rezultātu 2 : 0 (21 – 10; 21 – 16) un iekļuva finālā. Par trešo vietu spēlēja komandas “Ļeņingrad” (LAT) un “Belarus 1”, pirmo setu mūsu puišiem izdevās uzvarēt ar 21 – 16, bet otrajā setā Baltkrievijas komanda izrādīja nopietnu pretestību, lai gandrīz uzvarētu otro setu, taču mūsu komandas pārliecinošas darbības rezultātā izšķirošajos mirkļos izdevās tomēr setu uzvarēt ar 27 – 25 un visu spēli ar 2:0. Baltkrievijas komandā spēlēja gari spēlētāji, profesionāli volejbolisti no Baltkrievijas klasiskā volejbola (veseliem cilvēkiem nav aizliegts piedalīties un spēlēt starptautiskos sēdvolejbola turnīros).

Par galveno šā turnīra balvu un pirmo vietu, cīnījās mūsu pieredzējušie spēlētāji no komandas “ST” (LAT), pret patstāvīgajiem pretiniekiem no Lietuvas komandas “Erzhilai”.

Finālspēle bija sīksta, komandas cīnījās par katru punktu, visas spēles garumā, spēlētāji atdeva visus spēkus, bet mūsu puiši, izšķirošajos momentos nospēlēja labāk un uzvarēja spēli ar rezultātu 2 : 0 (21 – 19; 21 – 19).

Šajā turnīrā mūsu komandai “ST” (LAT) nebija līdzvērtīgu pretinieku un turnīra gaitā, nezaudējot nevienu setu, pārliecinoši izcīnīja uzvaru turnīrā. Apsveicam ar brīnišķīgo pludmales sēdvolejbola sezonas noslēgumu.

Paldies visām komandām par līdzdalību turnīrā, paldies visiem, kas palīdzēja organizēt šo turnīru. Liels paldies par finansiālo un materiālo atbalstu mūsu partneriem, atbalstītājiem un sponsoriem Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un sporta departaments, Latvijas volejbola federācija, "Venden", "Coca-Cola", "Nike", "Kontora".

Informāciju sagatavoja:
Andrejs Filipavičs
Latvijas Invalīdu sēdvolejbola asociācija
Viceprezidents


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.