Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Grīnberga: "Ar katru spēli jutos pārliecinātāka"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Grīnberga: "Ar katru spēli jutos pārliecinātāka"
Dina Grīnberga. Foto: Reinis Hofmanis/ir.lv

LETA. Latvijas parahokejiste Dina Grīnberga ar katru pasaules čempionāta (PČ) parahokejā pilotprojekta maču jutusies pārliecinātā, sarunā ar sacensību preses dienestu atklāja pati parasportiste.

Grīnbergas pārstāvētā pasaules izlase cīņā par bronzas godalgām ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) pārspēja Lielbritāniju. Latvijas pārstāve noslēdzošajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Rebekai Mane gūt vārtus vairākumā.

"Ar katru spēli jutos pārliecinātākā un iemācījos vairāk un vairāk," teica Grīnberga. "Vēl ir daudz kas jāapgūst, taču izbaudīju katru uz ledus pavadīto sekundi. Šis turnīrs bija ļoti iedrošinošs. Izbaudījām sacensības kā komanda, jo daudzām no mums ikdienā nav savas komandas. Sanācām kopā, jo ļoti gribējām šeit būt."

Tikmēr zelta medaļas izcīnīja ASV parahokejistes, kuras ar rezultātu 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) sakāva Kanādu.

Šis turnīrs ir viens no starpposmiem uz vēsturē pirmo atsevišķi pasaules čempionātu parahokejā sievietēm. Kopš 1996. gada aizvadīti 11 pasaules čempionāti parahokejā, bet atsevišķas meistarsacīkstes sievietēm līdz šim nav rīkotas.

Izaicinājuma turnīrā piedalās Kanādas, Lielbritānijas un ASV izlases, kā arī komanda, kas veidota no vairākām pasaules valstīm.

Vispirms komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem notiks cīņas par medaļām.