Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dadzīte: "Sudrabs diska mešanā ir zelta vērtē"

Dadzīte: "Sudrabs diska mešanā ir zelta vērtē"
Diāna Dadzīte ar Tokijas paralimpisko spēļu sudraba medaļu. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas parasportiste Diāna Dadzīte sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda lielu gandarījumu par Tokijas paralimpiskajās spēlēs izcīnīto sudrabu diska mešanā un šai godalgai piešķir zelta vērtību. Šajā vieglatlētikas disciplīnā viņa pirms Tokijas bija uzstādījusi mērķi izcīnīt bronzu, bet beigu beigās izdevās labāk.

Dadzīte ar jaunu personīgo rekordu - 25,02 metri - piektdien izcīnīja sudrabu F54/55 veselības grupā, kamēr par čempioni kļuva ķīniete Feisja Dona (26,64 metri).

"Apsveikumu ļoti daudz, pat no tādiem cilvēkiem, no kuriem negaidīju – arī no Latvijas sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem. Tas dod papildus emocijas," prieku pēc sacensībām neslēpa Dadzīte, kura pie pašas medaļas tiks piektdienas pēcpusdienā pēc Latvijas laika, kad Tokijā notiks svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Dadzīte nenoliedza, ka saviļņojums piektdien bijis ļoti liels, ko viņa neslēpa arī pēc sava pēdējā metiena. Šāda emociju izrādīšana viņai neesot ierasta lieta.

"Emocijas ir ļoti lielas, turklāt nekad nebiju domājusi, ka tās izrādīšu tik atklāti. Neesmu raudājusi pat tad, kad esmu izcīnījusi zelta medaļu. Jā, varbūt iekšēji, bet tas, ka izrādu tās ārēji – tā bija jauna pieredze arī man. Tās laikam bija emocijas, kas bija sakrājušās visu šo pandēmijas laiku, un arī, atbraucot uz Tokiju, nezināju, kā viss būs," pauda latviete.

Dadzītes personīgais rekords diska mešanā pirms piektdienas sacensībām bija 23,18 metri, kas starp visām pieteiktajām 12 dalībniecēm bija piektais labākais rādītājs.

"Labot personīgo rekordu šajās sacensībās bija mans mērķis, bet nebiju uzlikusi to tik augstu. Kā man tas izdevās? Atradu pareizo disku, kas mani klausīja," noteica Dadzīte.

"Ir gadījumi, kad mūsu sacensībās notiek pārsteigumi un personīgos rekordus labo par vairākiem metriem. Piemēram, piedalās atlēte, kurai labākais sasniegums ir 22 metri, bet sacensībās viņa aizmet 26 metrus," skaidroja sportiste. "Tomēr, ja paskatāmies manu sacensību dalībnieču sarakstu, visām meitenēm bija labi personīgie rekordi un sezonas rezultāti. Protams, par ķīnieti jau zināju iepriekš, ka viņa visām ieliks kloķi. Cīnījos kā zvērs, bet šoreiz viņa izrādījās stiprāka. Viņai lieliska padevās visa metienu sērija."

Dadzīte pauda prieku, ka piektdien bijusi viņas veiksmīgā diena un palīdzējis lielais atbalsts no līdzcilvēkiem un īkšķi, kas tika turēti, kā arī ticība sev.

"Mans mērķis diska mešanā bija bronza. Pacīnīties par zeltu man nesanāks, jo ķīniete ir diezgan laba, turklāt diska mešana nav mana stiprā puse. Savienot to ar šķēpmešanu ir diezgan sarežģīti, bet šodien izdevās vairāk nekā plānots, un esmu ar to apmierināta. Sudrabs šobrīd ir zelta vērtē," sacīja vieglatlēte.

Par Dadzītes stipro pusi jāuzskata tieši šķēpmešana, kur pirms pieciem gadiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa izcīnīja zeltu. Par šīs disciplīnas mērķiem Tokijā viņa šobrīd nevēlas runāt, bet var noprast, ka tas, visticamāk, ir zelts.

Šķēpmešanas sacensības Dadzītei paredzētas 31. augustā.

     [+] [-]

, 2021-08-27 12:18, pirms 3 gadiem
Lūk, ko nozīmē, ka sportiste aizbrauc ar emocijām cīnīties, nevis tikai paskatīties Tokiju!! Cepuri nost!! Bravo!!!

     [+] [-]

, 2021-08-27 13:41, pirms 3 gadiem
Tu esi kā Zelts!!

     [+] [-]

, 2021-08-27 18:46, pirms 3 gadiem
Nu, re, šī vāciete jau šajās paralimpiskajās spēlēs varēs kļūt par miljonāri no Latvijas valsts saņemtajās prēmijās. Ar zeltu šķēpā vajadzētu pietikt. Ar to arī apsveicu!

     [+] [-]

, 2021-08-27 22:57, pirms 3 gadiem
Malacīte, tas bija izcili...

  -1 [+] [-]

, 2021-08-28 00:52, pirms 3 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Nu, re, šī vāciete jau šajās paralimpiskajās spēlēs varēs kļūt par miljonāri no Latvijas valsts saņemtajās prēmijās. Ar zeltu šķēpā vajadzētu pietikt. Ar to arī apsveicu!
Varbūt gribi ar viņu ar rumpīšiem apmainītties vietām un tad izbaudīt visus šo miljonu pilnībā ?!

     [+] [-]

, 2021-08-28 09:17, pirms 3 gadiem
Olimpiādē prēmiju maksā tikai par vienu medaļu, ja ir izcīnītas divas. Par augstākās raudzes. Domāju, ka paralimpiādē ir tas pats.

     [+] [-]

, 2021-08-28 14:12, pirms 3 gadiem
Šī bija tā kas noslauc dāsnās LV prēmijas sportistiem , bet ekrānos notirš savu valsti?