Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Itālijas sporta varonis Dzanardi cietis sadursmē ar kravas auto

Itālijas sporta varonis Dzanardi cietis sadursmē ar kravas auto
Alekss Dzanardi. Foto: imago/Andreas Beil/Scanpix

Itālijā ļoti populārais paralimpiskais sportists Alekss Dzanardi, kurš ir bijušais „Formula 1” pilots, vakar cieta sadursmē ar kravas auto un tika nogādāts slimnīcā. Viņam tika veikta ilga operācija. Šorīt viņa stāvoklis tiek raksturots kā smags, bet stabils.

Alekss Dzanardi vakardien iekļuva avārijā, pārvietojoties ar divriteni. Viņam virsū uztriecās kravas automašīna, un Dzanardi ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, kurš viņš tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā.

Itālijas paralimpiskajam sportistam tika veikta sejas atjaunošanas operācija, kas ilga gandrīz trīs stundas. Šorīt tika izplatīta informācija, ka Dzanardi nakti pavadījis stabilā, taču joprojām ļoti smagā veselības stāvoklī.

Dzanardi atveseļošanos novēlēja arī Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte: „Tu nekad neesi padevies un ar savu apbrīnojamo apņēmību esi pārvarējis visas grūtības. Saņemies, Aleks, nepadodies! Visa Itālija cīnās kopā ar tevi.”

53 gadus vecais Dzanardi ir viena no iecienītākajām sporta personībām Itālijā. Viņš savu sporta karjeru sāka autosportā un aizvadīja piecas sezonas „Formula 1” sacensībās, pēdējo no tām 1999. gadā. Piedaloties autosacensībās Vācijā 2001. gadā, Dzanardi cieta šaušalīgā avārijā, kuras rezultātā viņam tika amputētas abas kājas.

Dzanardi pēc tam palika autosportā, pat tika pie iespējas vēlreiz sēsties pie F1 formulas stūres, aizvadot testa braucienus „BMW Sauber” komandā. Vēlāk Dzanardi pievērsās paralimpiskajai riteņbraukšanai un kļuva par četrkārtēju paralimpisko spēļu čempionu, iegūstot pa divām medaļām Londonas un Riodežaneiro spēlēs. Savukārt pasaules čempionātos viņš ieguvis 12 zelta medaļas.

Jāpiezīmē, ka pirms sešiem gadiem Dzanardi spēja pieveikt vienu no pasaules grūtākajām disciplīnām – „Ironman” triatlonu. Startējot ar īpaši pielāgotu inventāru, Dzanardi 4km garo peldējumu, 180km braucienu ar riteni un maratona skrējienu pabeidza deviņās stundās un 47 minūtēs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/motorspor...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/LBSF

Klotam Laplaņā septītā vieta Pasaules kausa parabobslejā posmā

LETA. Latvijas sportists Arturs Klots sestdien Laplaņā ieņēma septīto vietu priekšpēdējā Pasaules kausa posmā parabobslejā.