Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pasaules čempioni ratiņkērlingā Rožkova un Lasmans gandarīti par izcīnīto godalgu

Pasaules čempioni ratiņkērlingā Rožkova un Lasmans gandarīti par izcīnīto godalgu
Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Pasaules čempioni ratiņkērlingā pāriem Poļina Rožkova un Agris Lasmans gandarīti par izcīnīto zelta godalgu.

Jau ziņots, ka Rožkova un Lasmans šajās meistarsacīkstēs izcīnīja Latvijas vēsturē pirmo medaļu kādā no kērlinga disciplīnām. Finālā Latvijas duets ar rezultātu 11:8 ekstra endā pārspēja ASV ratiņkērlingistus Pemu Vilsoni/Deividu Samsu.

Otrdien Latvijas ratiņkērlinga komanda atgriezās Latvijā. "Sajūta ir ļoti laba. Tagad priecājos, ka beidzot esam mājās. Jāatpūšas. Dienā bija pat četras spēles, kas prasīja lielu spēku. Paldies arī komandas biedriem un treneriem par nepieciešamo atbalstu un uzmundrinājumu," Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) citē Lasmana teikto.

Rožkovs savukārt atzina, ka šajā čempionātā bija daudz problēmu. "Mans partneris Aleksandrs Dimbovskis, ar kuru bija jāstartē turnīrā jauktajiem pāriem, salauza abas kājas. Mēs bijām lielu enerģiju ieguldījuši, lai startētu kopā. Nācās ātri mainīt sastāvu. Treneris Erki Lilla paveica izcilu darbu - un mēs ar Agri beidzot saņēmām to, kas mums pienākas: zelta medaļu pasaules čempionātā. Apstākļi saveda mūs ar Agri sacensībās atkal kopā, un tas bija ļoti veiksmīgi," stāstīja Rožkova.

Pateicoties šai uzvarai, ir izcīnīti vērtīgi punkti atlasei uz 2026.gada ziemas paralimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā. Kaut gan Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) plāno apstiprināt atlases kārtību līdz marta beigām, provizoriskā informācija liecina, ka tiks ņemti vērā 2023. līdz 2025.gada čempionātu rezultāti. Tiek plānots, ka paralimpiskajām spēlēm kvalificēsies astoņi ratiņkērlinga jauktie pāri un desmit ratiņkērlinga komandas.

Vēl pirms čempionāta sākšanās komandu sacensību izlases pamatsastāva spēlētājs Dimbovskis piedzīvoja kritienu un salauza abus ceļgalus, līdz ar to viņam šis čempionāts beidzās nesākoties. Viņu aizvietoja Lasmans, kas bija vienīgais dalībnieks, kurš startēja abos čempionātos, kopumā deviņās dienās nospēlējot 22 mačus.

Rožkovai un Lasmanam čempionātā asistēja treneris Lills un trenera asistents Dimbovskis.


, 2023-03-15 22:21, pirms gada
Malači! Lasmanis - dzelzs vecis!

Cik ilgi pirms čempionāta Dimbovskis salauza kājas?
, 2023-03-16 21:30, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Malači! Lasmanis - dzelzs vecis!

Cik ilgi pirms čempionāta Dimbovskis salauza kājas?
Dienu pirms, jau esot Ričmondā.
, 2023-03-17 01:39, pirms gada
Linda Mangale rakstīja: Dienu pirms, jau esot Ričmondā.
Oi, traki!!! Paldies par info!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.