Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvija saņem oficiālu ielūgumu dalībai Pekinas ziemas paralimpiskajās spēlēs

Latvija saņem oficiālu ielūgumu dalībai Pekinas ziemas paralimpiskajās spēlēs
Foto: lpkomiteja.lv

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) pirmdien, 15.martā, no Starptautiskās paralimpiskās komitejas (IPC) saņēmusi oficiālu ielūgumu uz Pekinas ziemas paralimpiskajām spēlēm, kas norisināsies 2022.gadā. Šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad Latvija tiks pārstāvēta ziemas paralimpiskajās spēlēs ar komandas sporta veidu - ratiņkērlingu.

Līdz šim neviens sportists, kas pārstāv ziemas sporta veidus, nebija kvalificējies ziemas paralimpiskajām spēlēm. Pēc veiksmīga starta pasaules čempionātā 2020. gada sākumā Latvijas ratiņkērlinga izlasei tas izdevās – ar smagu darbu un neatlaidību Latvijas izlase izcīnīja vēsturisku ceļazīmi dalībai Pekinas ziemas paralimpiskajās spēlēs.

“Kad Latvijā tika komplektēta pirmā ratiņkērlinga komanda, kvalificēšanās ziemas paralimpiskajām spēlēm šķita kā tāds tāls sapnis. Pēc teju desmit smagiem darba gadiem, vairākiem “gandrīz” un neticamai komandas saspēlei, tas beidzot ir kļuvusi par realitāti,” informē Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte, piebilstot, ka panākumi nebūtu iespējami bez Latvijas Kērlinga asociācijas aktīvās iesaistes šī sporta veida attīstībā un arī neatlaidīgajiem sportistiem.

Dadzīte cer, ka šis notikums pavērs durvis arī citu ziemas paralimpisko sporta veidu attīstībai. Šobrīd Latvijā ir pieejams arī para ledus hokejs, taču tas pašlaik ir savā attīstības sākuma stadijā. Latvijā ir arī pāris entuziasti, kuri labprāt nodarbojas ar distanču slēpošanu, taču viens no trūkumiem šī sporta veida tālākā attīstībā ir ekipējuma un kvalificētu treneru trūkums. Latvijas Paralimpiskā komiteja arī cer, ka tuvākajā nākotnē starp paralimpiskajiem sporta veidiem tiks iekļauts arī para bobslejs.

2022.gada paralimpiskās spēles norisināsies no 4.marta līdz 13.martam Pekinā, kļūstot par pirmo pilsētu vēsturē, kas uzņēmusi gan vasaras, gan ziemas olimpiskās un paralimpiskās spēles. Ziemas paralimpiskajās spēlēs iekļauti 6 sporta veidi – kalnu slēpošana, biatlons, distanču slēpošana, para ledus hokejs, snovbords, kā arī ratiņkērlings.

Informāciju sagatavoja:
Zane Skujina
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Paralimpiskā komiteja


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.