Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kariņš uzdevis iesniegt priekšlikumus paralimpisko sportistu prēmēšanas izmaiņām

Kariņš uzdevis iesniegt priekšlikumus paralimpisko sportistu prēmēšanas izmaiņām
Rihards Snikus. Foto: lpkomiteja.lv

LETA. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar rezolūciju uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) iesniegt valdībā priekšlikumus par kārtības maiņu naudas balvu piešķiršanai paralimpisko spēļu dalībniekiem par sportiskiem sasniegumiem, aģentūrai LETA pavēstīja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Kariņš uzdevis vērtēt, vai nav atceļams noteiktais ierobežojums piešķirt naudas balvu tikai par vienu sportisko sasniegumu paralimpiskajās spēlēs un gadījumā, ja tas ir atceļams, šo kārtību attiecināt arī uz paralimpisko spēļu Tokijā dalībniekiem. IZM sadarbībā ar FM priekšlikumi valdībā jāiesniedz divu nedēļu laikā.

Jau vēstīts, ka regulējums par ierobežojumu, kas pašlaik ierobežo sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu, būtu maināms, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" iepriekš pauda Kariņš. Aģentūrai LETA Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) iepriekš norādīja, ka pašreiz spēkā esošo sistēmu paredz noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru. Arī pasaules vai Eiropas čempionātos, pasaules kausu sacensībās, ja sportistam ir bijuši vairāki sasniegumi, tad naudas balvu piešķir tikai par vienu sasniegumu - par to, par kuru pienākas lielākā naudas balva.

Jau ziņots, ka, lai arī Latvijas Paralimpiskās komitejas jātnieks Rihards Snikus pirmdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē izcīnīja sev otro sudraba godalgu, bet Diāna Dazīte izcīnījusi sudraba medaļu diska mešanā, bet bronzu - šķēpa mešanā, sportisti saņems vienu naudas balvu, nevis divas. Sportistam Tokijas paralimpiskajās spēlēs šī ir otrā sudraba godalga, tomēr regulējums paredz, ka viņam tiks pasniegta naudas balva par augstāko sasniegumu, kas par sudraba medalu ir 85 373 eiro. Savukārt viņa treneri un apkalpojošais personāls kopā var pretendēt uz naudas balvu līdz 42 686 eiro apmērā.

Latvijas sportisti Tokijā ir izcīnījuši piecas medaļas - trīs sudraba un divas bronzas. Divas sudraba medaļas izcīnījis paralimpiskais jātnieks Snikus ar zirgu "King of the dance", bet diska mešanā sudraba medaļa, bet šķēpa - bronza, ir Dadzītes un tikai bronza - Aigara Apiņa kontā.


, 2021-09-14 22:30, pirms 3 gadiem
Jo vini ir to pelnijusi
, 2021-09-14 22:35, pirms 3 gadiem
Kariņa kungs paldies par ideju citi met plinti krūmos bet šie laudis cīnās un parada MUMS visiem ka VAR UN TO ARĪ PIERĀDA, PALDIES JUMS
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/LBSF

Klotam Laplaņā septītā vieta Pasaules kausa parabobslejā posmā

LETA. Latvijas sportists Arturs Klots sestdien Laplaņā ieņēma septīto vietu priekšpēdējā Pasaules kausa posmā parabobslejā.