Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijai paralimpiskajās spēlēs būs septiņi sportisti, karogu nesīs Apinis un Melle

Rolands Eliņš

Latvijai paralimpiskajās spēlēs būs septiņi sportisti, karogu nesīs Apinis un Melle
Aigars Apinis. Foto: Valts Baumanis/LP komiteja

LETA. Tokijas paralimpiskajās spēlēs Latvijas komandu pārstāvēs septiņi sportisti sešās disciplīnās, no kuriem karognesēji būs Aigars Apinis un Ieva Melle, pirmdien žurnālistiem paziņoja Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Latvijas komandu diska mešanā sesto reizi pārstāvēs Aigars Apinis, kā arī Diāna Dadzīte, kura otro reizi paralimpiskajās spēlēs metīs arī šķēpu. Lodes grūšanā ceturto reizi startēs Edgars Bergs, bet pirmo reizi paralimpiskajās spēlēs piedalīsies Baiba Rorbaha, kura startēs vālītes mešanas disciplīnā. Iejādē trešo reizi piedalīsies Rihards Snikus, bet viņa zirgam tās būs otrās paralimpiskās spēles.

Savukārt peldēšanā Latviju pārstāvēs Jurijs Semjonovs, kurš paralimpiskajās spēlēs piedalīsies pirmo reizi, bet loku šaušanā pieteikta Ieva Melle.

Latvijas sportistus atbalstīs treneri un asistenti Aldis Šūpulnieks, Gunta Ozoliņa, Ināra Aperāne, Maija Ukstiņa, Darja Tihomirova un Agnese Roziņa un Haralds Lučkovskis. Sporta ārste būs Sandra Rozenštoka un fizioterapeite Signe Rinkule.

Valsts prezidents Egils Levits sacīja, ka Latvijas izraudzītie paralimpieši ir divkāršs paraugs citiem. Pirmkārt, paraugs tam, ko cilvēks spēj sasniegt ar savu mērķtiecību un neatlaidību, un paraugs tam, ko cilvēks spēj sasniegt, pretojoties īpašām grūtībām. Valsts prezidents atzina, ka viņu dalība Tokijas paralimpiskajām spēlēs ir liels sasniegums, jo tas apliecina viņu pārstāvību pasaules paralimpiešu elitē. Levits vēlēja panākumus un daudz veiksmes.

Savukārt paralimpiskās kustības patronese Valsts prezidenta kundze Andra Levite novēlēja paralimpiešiem atgriezties ar medaļām un labām vietām, dzirdēt Latvijas himnu sacensībās un neatlaidīgus atbalstītājus Latvijā, kuri naktīs celsies, lai televīzijā sekotu Latvijas komandai starptautiskajās sacensībās. Viņa novēlēja, lai arī Latvijas mediji ziņotu par katru paralimpiešu veikumu un lai tos sagaida lidostā ar karogiem. Tāpat novēlēja arī prēmijas par panākumiem.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) atzīmēja, ka gatavošanās Tokijas paralimpiskajām spēlēm ir bijusi grūta Covid-19 dēļ. Tomēr, neskatoties uz tām, ministre atzina, ka septiņi sportisti ir kvalificējušies dalībai paralimpiskajās spēlēs. Kā norādīja Muižniece, sportisti starptautiskajās sacensībās apliecinās ne tikai sportisko meistarību, bet arī to, ka cilvēka fiziskās spējas ir neierobežotas.

Jau ziņots, ka paralimpiskajās spēlēs Tokijā sacentīsies 4237 sportisti no 164 pasaules valstīm. Tokijas paralimpiskās spēles notiks no 24.augusta līdz 15 septembrim.

Šīs būs astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās piedalīsies pašmāju sportisti.

Kopumā Tokijā šogad paralimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi - loka šaušana, badmintons, boča, kanoe airēšana, riteņbraukšana, paralimpiskā iejāde, futbols, golbols, galda teniss, taekvando, džudo, pauerliftings, airēšana, šaušana, sēdvolejbols, peldēšana, triatlons, ratiņbasketbols, ratiņpaukošana, ratiņregbijs, kā arī ratiņteniss.

Tokija paralimpiskās spēles uzņems otro reizi vēsturē.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-08-09 12:34, pirms 3 gadiem
Lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2021-08-09 12:50, pirms 3 gadiem
Klau, Eliņ. Tas, ka lai kļūtu par sportacentra autoru, ir jābūt ar ierobežotu smadzeņu darbību, nenozīmē, ka paralimpieši ir tādi paši.
Kāda loka mešana? Tiešām pirms pārkopēšanas nevar pārlasīt, ko tieši pārkopē?

  +2 [+] [-]

, 2021-08-09 12:53, pirms 3 gadiem
Kāds var pastāstīt, kas ir loka un vālītes mešanas disciplīnas?

  -1 [+] [-]

, 2021-08-09 13:00, pirms 3 gadiem
Es atvainojos. Varbūt esmu kļūdījies un loku mešana (kā pārvietošanās, nevis mešanas paveids) ir kāda no vieglatlētikas disciplīnām. Tiesa, dīvaini, ka vieglatlētika nav iekļauta paralimpiskajās spēlēs (vismaz pēc Eliņam zināmajiem datiem).

     [+] [-]

, 2021-08-09 13:04, pirms 3 gadiem
Pārsauciet taču šo portālu letasportacentrs.com, jo puse ziņu kopētas no LETAS tiek.

     [+] [-]

, 2021-08-09 13:06, pirms 3 gadiem
Sporta žurnālistikas līmenis Latvijā ir tā krities, ka pat Sporta Avīzei raksta gan Eliņš, gan Brože. Protams, vēl Matulis raksta par sev svešiem sporta veidiem. Neesmu pircis šo žurnālu jau vairākus gadus, turpmāk arī nepirkšu.

     [+] [-]

, 2021-08-09 13:08, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sporta žurnālistikas līmenis Latvijā ir tā krities, ka pat Sporta Avīzei raksta gan Eliņš, gan Brože. Protams, vēl Matulis raksta par sev svešiem sporta veidiem. Neesmu pircis šo žurnālu jau vairākus gadus, turpmāk arī nepirkšu.
Kā zini kas tur raksta? Es bij domājis, ka tas žurnāls jau nograbējis. Nezinu nevienu kas viņu lasītu.

     [+] [-]

, 2021-08-09 13:29, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Kā zini kas tur raksta? Es bij domājis, ka tas žurnāls jau nograbējis. Nezinu nevienu kas viņu lasītu.
Agrāk veikalā pāršķirstīju.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-09 13:33, pirms 3 gadiem
kā karogu var NEST Apinis, ja viņš brauc ratiņos? ...pareizi būtu, ka vedīs karogu?

     [+] [-]

, 2021-08-09 15:33, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: kā karogu var NEST Apinis, ja viņš brauc ratiņos? ...pareizi būtu, ka vedīs karogu?
kā var nogāzt koku, ja to nocērt ar cirvi vai nozāģē ar zāģi?