Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules čempionātā 24h rogainingā latvietis ar spāni izcīna zeltu

Pasaules čempionātā 24h rogainingā latvietis ar spāni izcīna zeltu
A.Ansabergs uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Nedēļas nogalē Čehijā noslēdzās pasaules čempionāts 24h rogainingā, kur zelta medaļu izcīnīja par absolūto čempionu kļuva Andris Ansabergs, kurš startēja kopā ar spāni Alberto Herrero Casas.

Jau ziņojām, ka latvieši ar cerībām uz medaļām devās uz pasaules čempionātu 24h rogainingā. Latviju pasaules čempionātā rogainingā pārstāvēja vairāki desmiti dalībnieku, kas 24h garumā kalnos uz Čehijas - Polijas robežas sacentās gan fiziski, gan stratēģiski, jo kalnos ne vienmēr īsākā distance ir arī ātrākā. Nav brīnums, ka tieši pie kalniem radušais Andris Ansabergs sasniedza labāko rezultātu no Latvijas sportistiem. Viņš startēja kopā komandā ar Alberto Herrero Casas, uzvarot absolūtajā vērtējumā.

Andrim tas ir jau otrais pasaules čempiona tituls rogainingā, jo 2017. gadā viņš kļuva par pasaules čempionu rogainingā Rāznā, startējot komandā kopā ar Jāni Krūmiņu.

Vēl zeltu Latvijai izcīnīja komanda "Turkuciems" ultra veterānu vīriešu grupā (Varis Peisenieks, Jānis Turks). Šajā grupā vēl uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa "True Story" (Rolands Laveiķis, Imants Čaklis). Labi panākumi arī vairākās sieviešu komandu grupās: 2. vietas gan veterānu komandai "Dzintars matos" (Kristīne Kadaša, Gunta Brazauska), gan superveterānu komandai "Mona W" (Velga Buša, Baiba Puriņa), gan ultraveterānu komandai "OZO" (Ligita Grunde, Alīda Ābola).

Čempionāts sākās ar ievērojamu karstumu, kas solīja fiziski ļoti smagas sacensības, bet pirmās dienas pēcpusdienā dalībniekus pārsteidza pamatīgs negaiss, kas kalnos bija īpaši iespaidīgs. Pēc tam temperatūra normalizējās un bija piemērota skriešanai. Apvidus bija neapdzīvots, bet ar daudz kalnu takām un celiņiem.

Plānojot distanci, komandām bija svarīgi izvairīties no lieku augstummetru "salasīšanas". Pēc GPS spriežot, lielākā daļa komandu centās turēties pie "drošajiem" variantiem, t.i. izmantot takas, pat ja tas nozīmē garāku apkārtceļu līdz kontrolpunktiem. Vai tā bija pareizā stratēģija droši vien varēsim uzzināt, kad sportisti būs atpūtušies un atgriezušies Latvijā.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.