Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas jauniešiem uzvara un godalgas Skandināvijas junioru kausā orientēšanās sportā

Latvijas jauniešiem uzvara un godalgas Skandināvijas junioru kausā orientēšanās sportā
Latvijas komanda. Foto: Latvijas Orientēšānā federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Skandināvijas junioru kauss, kas ir ikgadējas ziemas orientēšanās sacensības, kur Skandināvijas valstis labākos noskaidro 16, 18 un 20 gadīgo jauniešu grupās. Šogad uz šīm sacensībām devās arī Latvijas jaunieši,kuri izcīnīja godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaru.

Datumu maiņu dēļ gan nepiedalījās Somija, kurai pagājušajā nedēlas nogalē bijs savs čempionāts, tomēr konkurence neapšaubāmi bija spēcīga.

Garajā distancē no mūsējiem vislabāk nostartēja Gustavs Staņa un Anete Strauta, kuri savās grupās tika pie bronzas medaļām. Vidējā distancē un pjedestāliem kāpa pat veseli trīs mūsējie - 1. vieta Audrim Odo Vītoliņam, savukārt trešie savās grupās bija Anete Salava un Ritvars Ļepeškins.

Par sacensībām stāsta Anete Strauta, kas Eiropas jauniešu čempionātā Madonā diemžēl jau pirmajā dienā guva traumu, tāpēc Skandināvijas junioru kauss bija lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus stiprā konkurencē: "Zviedrija mūs sagaidīja ar kārtīgu sniega daudzumu, kas mums kā sacensību dalībniekiem nodrošināja perfektus slēpošanas apstākļus. Distances bija tehniski sarežģītas, kas lika lieku reizi apstāties un kārtīgi izdomāt pareizo variantu uz kontrolpunktu. Prieks par atgūšanos no traumas un sasniegto rezultātu,konkurējot ar Skandināvijas sportistēm."

Jauniešus uz Skandināvijas kausu pavadīja treneris Nauris Neimanis, kurš ieskicē tieši šo sacensību īpatnības:"Priecē, ka labāko trijniekā cīņā ar spēcīgajiem zviedriem un norvēģiem izdevās iekļūt 5 latviešiem. Apliecinājums, ka panākumi čempionātā Madonā nebija nejaušība. Distances fiziski smagas, pieprasīja rūpīgu variantu izvēli līkumotajās trasēs. Sniega biezums aptuveni 1 metrs un tas ir kopumā mīksts. Tas jāņem vērā slēpošanas un orientēšanās tehnikā."

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.