Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules junioru čempionātā Latvijas orientieristiem vairāki augstvērtīgi rezultāti

Pasaules junioru čempionātā Latvijas orientieristiem vairāki augstvērtīgi rezultāti
Elza Ķuze. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Portugālē notikušajā pasaules junioru čempionātā vairākus augstvērtīgus rezultātus sasniedza Latvijas pārstāvji, Elzai Ķuzei vidējā distancē izcīnot 13.vietu, bet Jēkabam Ločmelim garajā distancē iegūstot 21.vietu.

Iepriekš ziņojām, ka sākotnēji 2022. gada jūlijā paredzētais pasaules junioru čempionāts orientēšanās sportā meža distancēs dēļ plaši meža ugunsgrēkiem Portugālē lielā karstuma dēļ tika pārcelts uz novembri un norisinājās pagājušajā nedēļas nogalē.

Latvijas junioru izlase treneres Baibas Smilas vadībā uz Portugāli bija devusies astoņu sportistu sastāvā – pa četriem junioriem un četrām juniorēm. Junioru puišu konkurencē mūsu valsti pārstāvēs Matīss Saulīte, Gustavs Staņa, Jēkabs Ločmelis un Matīss Timmermanis, bet junioru meiteņu konkurencē uz starta izies Eiropas jauniešu vicečempione Elza Ķuze, Leonarda Baltiņa, Sanda Lapiņa un Taiga Lazdāne.

Pasaules junioru čempionāta notika trīs starti - piektdien vidējā distance, sestdien stafete, bet svētdien noslēdzošajā dienā bija paredzēta garā distance.

Vidējā distancē piektdien teju izcils starts izdevās Elzai Ķuzei, izcīnot 111 dalībnieču vidū 13. vietu (+5:18), kas ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas pārstāvju pasaules junioru čempionātu (JWOC) rezultātiem. Elza cīnījās par vietu labāko desmitniekā, taču izvēlējās neveiksmīgu ceļa variantu distances beigās. Elza bija vienīgā no Latvijas, kura iekļuva labāko piecdesmitniekā. No puišiem labāko rezultātu ar 42.vietu (+3:59) sasniedza Gustavs Staņa, apsteidzot pāri par 80 konkurentiem.

Stafetē Latvijas meiteņu komandai ar Leonardu Baltiņu, kura pirmā posma beigu daļu veica ar mežģītu potīti, Taigu Lazdāni un Elzu Ķuzi sastāvā ieguva 9. vietu (+18:35) vairāk nekā 20 valstu konkurencē, bet puišu komandai ar Gustavu Staņu, Jēkabu Ločmeli un Matīsu Saulīti 15. vieta (+12:22) no 28 komandām.

Savukārt garajā distancē lielisks starts izvērtās Jēkabam Ločmelim, finišējot 21. vietā (+9:27) no vaiŗak nekā 120 dalībniekiem. "Stirnu buka" trašu licēja Arta Ločmeļa dēls distanci veica teju bez kļūdām. Matīss Saulīte distancē pavadīja divas minūtes ilgāk un ieņēma 32.vietu

No Latvijas meiteņu izlases atkal labākā bija Elza Ķuze, kurai šoreiz 43.vieta (+19:24).

Lielu darbu mūsu junioru startos ir ieguldījusi fizioterapeite Liene Leske, bez kuras palīdzības dažiem čempionāts varēja beigties pēc pirmās sacensību dienas.


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.