Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Rīt Portugālē Latvijas orientieristi uzsāks pārcelto pasaules junioru čempionātu

Rīt Portugālē Latvijas orientieristi uzsāks pārcelto pasaules junioru čempionātu
Latvjias komanda pasaules junioru čempionātā Portugālē. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Rīt ar vidējo distanci Portugālē sāksies četrus mēnešus vēlāk pārceltais pasaules junioru čempionāts orientēšanās sportā, kur piedalīsies arī Latvijas izlase astoņu sportistu sastāvā.

Sākotnēji 2022. gada pasaules junioru čempionāts orientēšanās sportā meža distancēs bija paredzēts jūlija mēnesī, taču, tā kā vasaras vidū Portugālē lielā karstuma dēļ bija sākušies plaši meža ugunsgrēki, tad tika mainīta programma un sākotnēji paredzētajā laikā norisinājās sprints un sprinta stafete pilsētā, bet meža distances pārcēla uz novembri. Sportisti bija gatavojušies meža distancēm, tāpēc priecīgi sacensties pilsētā sprintā nebija priecīgi.

Latvijas junioru izlase treneres Baibas Smilas vadībā ir devusies astoņu sportistu sastāvā – pa četriem junioriem un četrām juniorēm. Junioru puišu konkurencē mūsu valsti pārstāvēs Matīss Saulīte, Gustavs Staņa, Jēkabs Ločmelis un Matīss Timmermanis, bet junioru meiteņu konkurencē uz starta izies Eiropas jauniešu vicečempione Elza Ķuze, Leonarda Baltiņa, Sanda Lapiņa un Taiga Lazdāne. Komandā līdzi ir arī fizioterapeite Liene Leske.

Pasaules junioru čempionāts piektdien sāksies ar vidējo distanci, kam sestdien sekos komandu cīņas jeb stafete. Svētdien noslēdzošajā dienā ir paredzēta garā distance.


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.