Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Pozitīvi pārsteidza Jaks un Marenis, itāļi un briti šokēja"

Paste: "Pozitīvi pārsteidza Jaks un Marenis, itāļi un briti šokēja"
Foto: Reuters/Scanpix

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste pēc Latvijas izlases noslēdzošās spēles pasaules čempionātā (4:1 pret Norvēģiju) norādīja, ka Latvijai izdevies veiksmīgs turnīrs, taču ticis saņemts atgādinājums, ka Šveice tomēr jāskaita pie elites izlasēm. Paste izteicās, ka visi Latvijas izlases spēlētāji apliecinājuši sevi tā, kā no viņiem tas gaidīts, bet bija arī pāris pozitīvi pārsteigumi.

„Pirmajā periodā pret norvēģiem mūsu hokejistiem nebija emociju – tās visas bija atstātas vakardienas spēlē pret Zviedriju,” sacīja hokeja pazinējs Guntars Paste. „Man pat radās bažas, ka šī spēle tā arī tiks zaudēts. Norvēģi iemeta savu ripu vairākumā, bet otrajā periodā Latvija pamazām atdzīvojās un trešajā periodā jau spēlēja krietni svaigāk, pelnīti uzvarot. Forši, ka Jaks un Marenis iemeta, viņi arī ar savu vārtu atzīmēšanu nedaudz uzkurināja pārējos.”

„Norvēģijas izlasē aizkavējusies paaudžu maiņa,” teica Paste. „Viņiem bija spēcīga izlase ar šiem pašiem līderiem, taču pirms 5-6 gadiem. Tagad līderi jau ir savas karjeras otrā pusē, joprojām gan prot spēlēt ļoti tehniski, taču pret Latviju varēja redzēt, ka viņi ātrāk nogurst un beigās pietrūka ātruma. Tad arī mēs varējām pierādīt savu pārākumu un nokārtot uzvaru.”

Vai piektā vieta grupā ir taisnīgs rezultāts, vai tomēr Latvija bija pelnījusi būt augstāk? „Noteikti, ka turnīrs vērtējams pozitīvi. Visās spēlēs pret favorītiem cīnījāmies vairāk vai mazāk līdzvērtīgi, nebija tādu bezcerīgo maču. Var teikt, ka ar zviedriem nospēlējām neizšķirti. Līdz uzvarām pār favorītiem gan pietrūka, tāpēc nevar tagad būt milzu sajūsma, nekādi kalni nav apgāzti, bet gan ieņemta sava vieta, parādot labu hokeju. Vai bija reāli tikt garām Šveicei? Uz mani lielu iespaidu atstāja, kāda šobrīd ir filozofija Šveices hokejā – viņi šodien pie 4:4 noņēma vārtsargu, lai tikai pakāptos augstāk. Viņiem papildlaiks pret čehiem jau vairs neskaitās panākums, viņi gribēja vēl vairāk. Visu cieņu šveiciešiem par to.”

Par labākajiem Latvijas izlasē šajā turnīrā tika nosaukti Kristaps Sotnieks, Teodors Bļugers un Roberts Bukarts. „Pirmā doma arī man, ka Balceram vajadzētu būt šajā trijniekā. Bet otrā doma – kuru tad svītrot ārā? Negribas nevienu atstāt bez nopelniem un atzinības. Šie četri spēlētāji, Dārziņš un Indrašis, viņi visi nospēlēja kā līderiem pienākas. Jaks un Marenis pozitīvi pārsteidza. Jaks līdz šim nebija daudz redzēts, laba līmeņa aizsargs. Bet Marenis, lai arī nekādu jaunu kosmosu neatklāja, kārtīgi pacīnījās, deva komandai vairāk emociju, un man patika, ka vienkārši meta pa vārtiem, tiekot pie saviem vārtiem.”

Paste pieminēja Rīgas „Dinamo” ietekmi uz Latvijas spēli nevienādos sastāvos: „Ģēģeris un Batņa mazākumā daudz spēlēja, abi „Dinamo” spēlētāji. Savukārt lieliskais vairākums likās tieši „Dinamo” iestrādne, šodien pat izlase iemeta Videla golu, tikai bez paša Videla. Noteikti, ka Hārtlijam bija labi palīgi šajā ziņā, Artis Ābols labi sagatavoja izlasi.”

Pastem arī tika atgādināts par viņa nešaubīgo prognozi, ka no elites izkritīs Itālija un Lielbritānija, kas vakar tomēr nenotika, abām izlasēm drāmas pilnos mačos aiz borta izmetot Austriju un Franciju. „Tas nu gan man bija pilnīgs šoks,” teica Paste. „Visa turnīra gaitā ne itāļi, ne briti neizskatījās konkurētspējīgi, bet te parādījās atšķirība, kas notiek, ja izlase gatavojas tikai vienam mačam. Šeit varu tikai atkārtot savu viedokli, ka elites divīzija būtu interesantāka ar tikai 12 izlasēm. Līmeņu atšķirība izlīdzinātos, vairs nebūtu spēļu, kurās galīgi nav intrigas par uzvarētāju, un grandiem tikai jāizvēlas, cik tad viņi vēlas iemest.”


, 2019-05-21 23:06, pirms 5 gadiem
Par Jaku tiešām Malcis sev dotās iespējas 3 spēles izmantoja godam! MArenis arī kopumā labu turnīru aizvadīja, daudz melnā darba darija, savus golus iemeta un ne ar gaļu, bet skaitus plaukstas metienu golus!
, 2019-05-21 23:12, pirms 5 gadiem
Nekādas 12 izlases, ir labi tā kā ir. Bez tām ugunskristībām kurām iet cauri tās pastarīšu komandas, nekāds progress jau uz tās visas pasaules rēķina nebūs. Tad atkal nebūs labi, jo redz, tik maz valstis spēlē hokeju augstā līmenī un tādā garā.
, 2019-05-21 23:24, pirms 5 gadiem
Senāk bija 8 izlases A grupa, un viss, 80-to beigās, 90-to sakumā.
, 2019-05-21 23:25, pirms 5 gadiem
Lielais exsperts iepirdās . Viņš sponsorē Sportacentru ? Vai kas tur na.. ir ? Tik par ļabi var manas pārdomas citēt . Tik pat gudri jebkurš dīvānā pirdējs var filozofēt
, 2019-05-21 23:26, pirms 5 gadiem
Šeit varu tikai atkārtot savu viedokli, ka elites divīzija būtu interesantāka ar tikai 12 izlasēm. Līmeņu atšķirība izlīdzinātos, vairs nebūtu spēļu, kurās galīgi nav intrigas par uzvarētāju, un grandiem tikai jāizvēlas, cik tad viņi vēlas iemest.”
Paste varēja apētīt, ka 11. un 12. vieta - DAN un NOR arī tika pie spēlēm, kur grandi varēja iemst cik gribēja. Tad jau vispār tikai 10 komandas jāatstāj. 16 komandu formāts ir ļoti labs. Itāļu un UK brīnums to tikai apstiprina, jo pierādīja, ka nosacītās vidusmēra komandas nevar laist haļavu pret pastarīšiem.
, 2019-05-21 23:41, pirms 5 gadiem
Briti bija labāki par Itāļiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-22 06:16, pirms 5 gadiem
Guņa smieklīgs! Itāļi un angļi esot šokējuši! Par maz esi redzējis puisīt!
, 2019-05-22 09:27, pirms 5 gadiem
kas te paste kur tev aste.
kāpēc šitie skribelējumi ir likti pie rakstiem? nekādas vērtības šitiem tekstiem nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-22 14:13, pirms 5 gadiem
zvezda v shoke

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.