Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Četru minūšu vairākuma neizmantošana Latvijai iegrieza divkārši"

Paste: "Četru minūšu vairākuma neizmantošana Latvijai iegrieza divkārši"
Romāns Kokšarovs/F64

Pēc pasaules čempionāta hokejā spēles, kurā Latvija ar 1:3 piekāpās Šveicei, "Olybet" hokeja eksperts Guntars Paste atgādināja par Latvijas izlases iespējām paņemt trīs punktus no šīs spēles, augstu novērtēja Kristapa Sotnieka paveikto darbu aizsardzībā, kā arī novērtēja šī mača nozīmi kā "play-off" cienīgu.

„Spēlē pret Šveici tika parādīti ļoti labi hokeja ātrumi, spēles kvalitāte bija augstā līmenī, latviešu hokejistiem nav nekā, par ko pārdzīvot tajā ziņā,” vērtēja hokeja pazinējs Guntars Paste. „Rezultāta ziņā, protams, citādi. Šī mums bija kā „play-off” spēle, un tajā mēs zaudējām. Varam tagad rēķināt variantus un cerēt uz parocīgiem iznākumiem, taču būsim reāli – ceturtdaļfināla liktenis lielā mērā izšķīrās jau otrajā spēlē grupu turnīrā. Taču vēlreiz saku, ka zaudējums nav nekas traģisks. Dzīve un hokejs neapstājas tādēļ, ka ceturtdaļfinālu sasniegt kļuvis grūtāk.”

„Neizšķirts pamatlaikā droši vien būtu taisnīgāks rezultāts. Taču mums bija iespējas uzvarēt, un nevis vienkārši iespējas, bet gan konkrēts brīdis, kurā vajadzēja nokārtot uzvaru,” teica Paste. „Trešajā periodā, kad spēlējām četras minūtes pēc kārtas vairākumā, vajadzēja iemest, un esmu drošs, ka uzvara būtu tikusi noturēta. Tāpēc ar to taisnīgumu ir, kā ir. Dažiem liksies, ka vēl taisnīgāk būtu bijusi Latvijas uzvara, bet tam nav nozīmes, jo uzvarēja Šveice.”

„Liekas, ka tieši šis četru minūšu vairākums mums iegrieza visvairāk,” turpināja Paste. „Pārāk daudz nogurdinājām savus līderus šajās četras minūtēs, viņi tika nodzīti, kas arī atspoguļojās beigās. Tā sakot, tas ilgais vairākums iegrieza mums divkārši. Tāpat gan uzskatu, ka vairākums šogad Latvijas izlasei ir ļoti labā līmenī. Pret Šveici vienkārši tajās četrās minūtēs nesanāca iemest. Vai likās, ka otrie ielaistie vārti ir ir aizsargu vaina, nokavējot sedzamos? Nevar tā teikt. Tas, ka Šveices zvaigzne Hišīrs bija ātrs, nenozīmē, ka Sotnieks uzreiz bija lēns. Soča nospēlēja vairāk nekā 23 minūtes, paveica milzīgu darbu, manuprāt, lieliski sācis čempionātu.”

„Varam sevi mierināt, ka, redz, zaudējām pasaules vicečempionei,” smaidīja Paste, taču viņš pieturējās pie savām domām, ka Šveici pie medaļu konkurentēm vēl nedaudz pāragri pieskaitīt. „Tā ir ļoti laba komanda, nav divu domu. Visi ļoti ātri slido, visi kārtīgi strādā laukumā, var redzēt, ka viņi gūst prieku no tā hokeja, ko viņi rāda laukumā. Bet vai Šveice atkal izskatās pēc komandas, kas tiks pie medaļām? Šobrīd to nevar pateikt, jo citas komandas gluži vienkārši vēl nav ieskrējušās. Čehija rāda labu hokeju, arī Somija, bet Kanāda, ASV un Zviedrija vēl tikai ieslidojas. Viņi zina, ka izšķirošās spēles būs pēc nedēļas, tāpēc šobrīd salīdzināt Šveices un citu grandu rādīto nav īsti korekti.”


, 2019-05-13 13:32, pirms 5 gadiem
Vai patiešām nepietiks reklamēt viena indivīda, kurš ir tāds pats dīvānā pirdējs kā 91% no šī portāla komentētājiem, viedokli?
, 2019-05-13 13:32, pirms 5 gadiem
Pastem kā vienmēr - taisnība😃
Tikai viņš neatklāja nekādu Ameriku - pat bērnam skaidrs, ka pēc tā, kad Latvija noturējās 3 pret 5 gandrīz 2 minūtes un pēdējā trešdaļā spēlēja 4min. vairākumā, vajadzēja tad arī visu nokārtot !!!
A tas , kas notika pēc tā ... tas bij nelaimes gadījums - tur nebij Sotnieka vaina.
Viss sākās ar zaudētu iemetienu savā zonā + Roberts Bukarts neuzbrauca uz zīlās līnijas esošajam Josi, kurš nokārtoja izšķirošo golu - viegls uzmetiens uz vārtu pusi - rikošets un Hišīrs dabū rebaundu.
, 2019-05-13 14:31, pirms 5 gadiem
Lai tak Paste komentē,kas jums pakaļu spiež?
, 2019-05-13 14:50, pirms 5 gadiem
andromons2 rakstīja: Lai tak Paste komentē,kas jums pakaļu spiež?
Un ko jaunu Tu no šiem ''eksperta'' komentāriem ieguvi? Ir kādas vērtīgas atziņas?
, 2019-05-13 15:28, pirms 5 gadiem
Nja, likās jau izturēsim līdz papildlaikam.. bet nekā-dabūjām ripu savos vartos..
, 2019-05-13 15:33, pirms 5 gadiem
ej dillēs rakstīja: Pastem kā vienmēr - taisnība😃
Tikai viņš neatklāja nekādu Ameriku - pat bērnam skaidrs, ka pēc tā, kad Latvija noturējās 3 pret 5 gandrīz 2 minūtes un pēdējā trešdaļā spēlēja 4min. vairākumā, vajadzēja tad arī visu nokārtot !!!
A tas , kas notika pēc tā ... tas bij nelaimes gadījums - tur nebij Sotnieka vaina.
Viss sākās ar zaudētu iemetienu savā zonā + Roberts Bukarts neuzbrauca uz zīlās līnijas esošajam Josi, kurš nokārtoja izšķirošo golu - viegls uzmetiens uz vārtu pusi - rikošets un Hišīrs dabū rebaundu.
precīzi
, 2019-05-13 16:33, pirms 5 gadiem
Vakar bija 1/8 ... nekas ceturtdien ar čehiem atkal 1/8 !!!
Čehi pat vājāki kā Šveice, rīt labs treniņš ar ITA 6:1😊
, 2019-05-13 17:50, pirms 5 gadiem
O, super! Jau nobijos ka šī zinošā eksperta viedokļus nepublicēs.

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.