Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Itālija aizvadīja gandrīz perfektu spēli aizsardzībā"

Paste: "Itālija aizvadīja gandrīz perfektu spēli aizsardzībā"
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ņemot vērā, ka Latvijas hokeja izlase vietu elites divīzijā ir nosargājusi jau šobrīd, čempionāta turpinājumā hokejistiem vajadzētu būt lielākai drošības sajūtai, kā nekā, vairs neko zaudēt nevar, bet var daudz iegūt, uzskata „Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste. Viņš atzina, ka spēlē pret Itāliju traucējis lielais atbildības slogs, kā arī pretinieku izraudzītā taktika un tās precīzais pielietojums laukums.

„Spēle aizmirsīsies, viss aizmirsīsies, bet rezultāts paliks – tas ir tas, ko es gribētu šajā brīdī visvairāk uzsvērt,” sacīja Guntars Paste. „Nevajag un arī negribas meklēt kaut kādus vainīgos, skaitīt, kurš kļūdījās un kurš nē. Būtu grēks to darīt brīdī, kad Latvija ir pirmajā vietā grupā. Puiši malači, jo izcīnīja uzvaru, un tas ir pats svarīgākais.”

„Varēja just, ka Latvijas hokejisti bija nedaudz sanervozējušies,” turpināja Paste. „Tomēr viņi saprata, ka uz viņiem uzlikta liela atbildības nasta. Visu noskaņojums bija tāds, ka Itālija obligāti jāuzvar, paši arī ļoti gribēja uzvarēt, un tāpēc viss sanāca visai grūti.”

„Jau pēc uzvaras pār Slovākiju teicu, ka pārāk biežas ir kļūdas uz zilās līnijas, un arī tagad neprecīzi iesākts uzbrukums ļāva Itālijai gūt vārtus,” atgādināja Paste. „Taču domāju, ka turpinājumā Latvijas hokejistiem vajadzētu būt lielākai drošības sajūtai. Vieta elites divīzijā tagad ir saglabāta pilnīgi noteikti un vairs neko nevar zaudēt, var tikai iegūt. Tagad uzdevums nākamajās trīs spēlēs varētu būt izvairīties no traumām un tad ar pilnu sparu aizvadīt ar Vāciju izšķirošo spēli par ceturtdaļfinālu.”

„Ja spēlē pret Slovākiju mums daudz kur veicās, tad šoreiz tieši otrādi – ripa spītīgi neturējās pie nūjas, vissliktākajos brīžos pārleca pāri vai norāvās. Toties vairākums joprojām filigrāns – viena iespēja un vieni vārti,” sacīja Paste.

„Itālijas izlase bija labi sagatavojusies spēlei taktiski – viņi aizsardzībā nospēlēja praktiski nevainojami, par to liecina arī tikai viens viņu nopelnītais noraidījums, tāpat lieliski tika kavēta Latvijas ieiešana uzbrukuma zonā,” atzina Paste. „Tikai otrajos vārtos viņi pieļāva pozicionālu kļūdu, bet tur arī sanāca atkārtots uzbrukums, nedaudz nestandarta pozīcija. Daugaviņš labi pacīnījās tajā brīdī vārtu priekšā, tas arī jāatzīmē. Kopumā Itālijas treneris bija sagatavojis gandrīz perfektu spēli, taču tajā pašā laikā jāatzīst, ka Itālijai pieveikt Latviju – tas tomēr viņiem būtu bijis „baigais” panākums un viņi varēja spēlēt brīvi, kamēr mums, vēlreiz uzsvēršu, bija pārāk liela atbildības sajūta par visu notiekošo.”

„Ko ar šādu spēli kā PČ ievadā varam gaidīt pret favorītēm? Jāskatās, kā paši favorīti noskaņosies mačiem,” sacīja Paste. „Nevajag gaidīt, ka tāpēc, ka Latvija ir pirmajā vietā grupā, piemēram, Zviedrija tagad mūsu izlasi uzskatīs par līdzvērtīgu pretinieci, tā nekad nenotiks. Protams, vairāk uzmanības šim mačam viņi varētu pievērst, bet zemapziņā tāpat domās, ka ir daudz pārāki. Krieviju mačam pret Latviju gan motivēt nevajadzēs, taču tas pats arī pretējā virzienā – Latviju arī nevajadzēs īpaši motivēt par iespēju PČ uzvarēt Krieviju Bet galvenā, protams, būs spēle pret Vāciju, mājinieku izlasi, un šajā mačā droši vien arī tiesnešu labvēlība beigsies...”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-10 10:09, pirms 7 gadiem
Zviedri būs nikni, briest sūdi 😕
, 2017-05-10 10:43, pirms 7 gadiem
Amīšus var pamēģināt iekrampēt. Zviedri un krievi tehniski apspēlēs (ja būs noskaņojumā), tur mūsu aizsardzība var netikt līdz. Ja nu vienīgi Elvis nospēlē kā Arturs Wall.
, 2017-05-10 11:40, pirms 7 gadiem
Jāpiekrīt Ekspertam!
, 2017-05-10 12:22, pirms 7 gadiem
Paga, tas ir tas pats eksperts, kurš teica, ka bez RD Latvija spēlētu zemākās grupās? RD balasts ir tas, kuru es ļoti vēlos redzēt atveramies. Neticu, ka viss uz ko viņi bija spējīgi tika parādīts pirmajā mačā.
Man gan liekas, ka pret itāļiem mēs bijām par lēnu. Ripa un paši kustējās lēni. To pierāda, kaut vai, tikai viens noraidījums.
Nez kā ar formas saglabāšanu vai nezaudēšanu, pret RUS un SWE vārtos varētu likt uz maiņām pārējos varočikus un laukumā laist, tos kuri mazāk vai vispār nedabūja spēlēt.
, 2017-05-10 13:06, pirms 7 gadiem
(O_O) rakstīja: Paga, tas ir tas pats eksperts, kurš teica, ka bez RD Latvija spēlētu zemākās grupās? RD balasts ir tas, kuru es ļoti vēlos redzēt atveramies. Neticu, ka viss uz ko viņi bija spējīgi tika parādīts pirmajā mačā.
Man gan liekas, ka pret itāļiem mēs bijām par lēnu. Ripa un paši kustējās lēni. To pierāda, kaut vai, tikai viens noraidījums.
Nez kā ar formas saglabāšanu vai nezaudēšanu, pret RUS un SWE vārtos varētu likt uz maiņām pārējos varočikus un laukumā laist, tos kuri mazāk vai vispār nedabūja spēlēt.
kas ir "varočiki" ? Vai impotenti izvarotāji .
, 2017-05-10 13:56, pirms 7 gadiem
Itāļi tagad var ēst pastu un klausīties Pasti! Pa asti jau dabūja. Copy-paste joki par Latvijas pastu šoreiz izpaliks.
, 2017-05-10 15:10, pirms 7 gadiem
Sacīja, uzsvēra, atgādināja, atzina, turpināja...sportacentram šis Guņa laikam dieva vietā...
, 2017-05-10 15:38, pirms 7 gadiem
huters rakstīja: kas ir "varočiki" ? Vai impotenti izvarotāji .
Jā. Viens paņems priekšā SWE, otrs RUS un mūsu ziemeļu un austrumu kaimiņi staigās sāpošām pēcpusēm.

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.