Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Slovāku vārti bija jāskaita, taču nekas – tāpat uzvarēja stiprākie"

Paste: "Slovāku vārti bija jāskaita, taču nekas – tāpat uzvarēja stiprākie"
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

„Neatceros, kad vēl pasaules čempionātā mums būtu tik labvēlīgi noskaņots tiesnesis,” norādījis „Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste, kurš neredzēja nevienu iemeslu, kādēļ Slovākijas vārtu guvumu nevajadzētu ieskaitīt. Taču tas nenozīmē, ka Latvija nebija uzvaru pelnījusi, uzsvēra Paste, minot, ka Boba Hārtlija vadītā komanda nospēlējusi lieliski.

„Jau pats spēles sākums lika noskaņoties nopietnam hokejam – abas izlases asi uzbruka un centās iegūt un atgūt iniciatīvu,” sacīja Guntars Paste. „Perioda otrajā pusē slovāki mūs nedaudz „raustīt”, arī provocēt, taču jāuzslavē Latvijas izlases koncentrēšanās spējas – visu izturējām. Spēlē kopumā tikām galā ar pretinieku uzbrukumiem, gandrīz viss arī sanāca pašiem. Veiksme bija mūsu pusē, un izdevās to izmantot.”

„Lieliskajā vairākuma izspēlē, protams, galvenais nopelns ir pašiem hokejistiem, kuri gāja laukumā un tos golus iemeta, taču skaidrs, ka tā ir uztrenēta lieta, redzams treneru kolektīva paveiktais darbs,” izteicās Paste. „Vairākums un mazākums ir spēles sastāvdaļa, kurā svarīgs tieši komandas darbs. Mazākumā patika kā Latvijas hokejisti spēlēja ļoti pašaizliedzīgi, metās ripas ceļā, savukārt vairākumā joprojām jāuzceļ brāļi Bukarti, viņi abi arī pie punktiem tika.”

„Te gan jāpiebilst, ka neatceros nemaz iepriekšējo reizi, kad tiesneši mums būtu bijuši labvēlīgi,” turpināja Paste. „Galvenais tiesnesis Romāns Gofmans no Krievijas šoreiz mums par labu pieņēma lēmumu, principā pat kļūdījās viņš, jo nosvilpa par ātru, Merzļikins vēl nebija piespiedis ripu. Tā ka jā, uzskatu, ka Slovākijas vārtu guvums bija jāskaita. Taču tas būtību nemaina – uzvarēja stiprākie.”

„Labākā spēlētāja balvu spēlē pret Slovākiju mūsu izlasē varēja dot jebkuram, pilnīgi jebkuram,” uzskata Paste. „Ar neapbruņotu aci redzams, ka izlasē vienaldzīgo nav. Zemgus Girgensons? Malacis, nenoliedzami. Vairākumā Bukarti viņam izkārtoja iespēju, ko Zemgus kā liels meistars izmantoja, taču viņš laukumā paveica daudz vairāk par tikai gūtiem vārtiem, viņš visu laiku ir ātrā slidojumā un ļoti sarežģī pretinieku dzīvi. Arī Jānis Sprukts, lai gan tie vārti viņam tādi ļoti veiksmīgi, paveica savu darbiņu un trešajā periodā sarūpēja Draveckim divas soda minūtes, kas būtībā arī noslīcināja slovākus.”

„Pēc šādām uzvarām negatīvo lietu ir ļoti maz, taču tomēr ir,” pieminēja Paste. „Dažbrīd bija grūti ar ripu savākšanu savu vārtu priekšā, Kuldam norāvās ripa uzbrukuma sākumā, un vispār iekrita acīs, ka pārāk bieži ripa tika zaudēta uz zilās līnijas. Tas var radīt briesmas arī citās spēlēs. Turklāt nu nevar noliegt, ka mums arī noveicās – slovāki trāpīja arī pa vārtu pārliktni situācijā, kad gols bija ļoti reāls. Tas arī varēja pilnībā mainīt spēles gaitu.”

Latvijas nākamā spēle būs pret Itālijas izlasi, kas jau pirms turnīra sākuma tika uzlūkota kā reālākā kandidāte izkrišanai no elites divīzijas un, lai arī atņēma punktu slovākiem, pret Krieviju ielaida desmit ripas. Vai Latvijas hokejistiem pēc divām lielām uzvarām nebūs grūti noskaņoties šādai spēlei? „Te ir treneriem darbs – atrast pareizos vārdus, lai puiši nekristu pašpārliecinātībā pirms laika. Bet paši hokejisti jau arī vairs nav bērni un paši saprot, ka nekādas vieglas pastaigas nebūs, turklāt, paņemot trīs punktus pret Itāliju, ceturtdaļfināls jau paliks pavisam reāls mērķis. Būs grūti, domāju, ka nevajag Itālijas desmit ielaistos vārtus pret Krieviju ņemt par īpašu mērauklu viņu spēkam. Grūti būs, bet domāju un ceru, ka Hārtlija vadītā izlase vēlreiz iepriecinās savus līdzjutējus.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-08 17:29, pirms 7 gadiem
Šitais pipars laikam pats.maksā sportacentram lai portālā ievietotu vinja "eksperta" viedokli.
, 2017-05-08 17:36, pirms 7 gadiem
Tikai nevajag, šoreiz Paste pateica precīzi.
, 2017-05-08 17:45, pirms 7 gadiem
Vārti nebija jāskaita, jo tiesnesim likās, ka Merzļikins ripu ir piespiedis tāpēc viņš nosvilpās un pēc svilpes signāla tika gūti vārti
P.S. Cik Paste maksā sportacentrs.com, lai šeit tiktu publicēts viņa nekam nevajadzīgais viedoklis?
Slēpts komentārs: familyguy
, 2017-05-08 18:03, pirms 7 gadiem
familyguy rakstīja: Tev skauž, ka tavus komentāriņus neviens nepamana? Bled, cilvēki nojūgušies ineterneta laikmetā pavisam.
Bez bled, Gunča.
, 2017-05-08 18:42, pirms 7 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Vārti nebija jāskaita, jo tiesnesim likās, ka Merzļikins ripu ir piespiedis tāpēc viņš nosvilpās un pēc svilpes signāla tika gūti vārti
P.S. Cik Paste maksā sportacentrs.com, lai šeit tiktu publicēts viņa nekam nevajadzīgais viedoklis?
''Vārti nebija jāskaita, jo tiesnesim likās...'' pats saproti, cik stulbi tas skan? Vārti nav jāskaita, jo tādi ir noteikumi, nevis tiesnesim subjektīvi izlikās. Un šeit tiesnesis likās un sasitās.
, 2017-05-08 18:44, pirms 7 gadiem
Man arī izskatījās, ka vārti bija gūti tīri un jāieskaita. Vienīgais iemesls varētu būt, ka tiesnesis jau bija nosvilpis, bet pēc spēlētāju darbībām tā neizskatījās. Iespējams, ka visu izšķīra sekundes desmitdaļas-tiesnesis nosvilpj un pēc sekundes desmitdaļām ir vārti.
, 2017-05-08 18:45, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: ''Vārti nebija jāskaita, jo tiesnesim likās...'' pats saproti, cik stulbi tas skan? Vārti nav jāskaita, jo tādi ir noteikumi, nevis tiesnesim subjektīvi izlikās. Un šeit tiesnesis likās un sasitās.
Teiksim savādāk " tienesim izskatījās ka Merzļikins ir ripu piespiedis" , bet pašu faktu jau nemaina formulējums šajā gadījumā.
, 2017-05-08 18:46, pirms 7 gadiem
Nevis v'arti bija jāskaita, bet tiesnesim nebija jānosvilpj - tā kā viņš to kļūdaini izdarīja, visas pārējās spekulācijas ir liekas, jo pēc svilpes spēle netiek turpināta!

Un šoreiz GP jāpiekrīt - vēl vakar padomāju, ka šādi parasti tiesā pret mums! Tas pats sitiens ar nūju celī, kur Slovāks dabūja 2 min - sāpīgs sitiens neaizsargātā vietā, bet ne apzināts pārkāpums. Varu likt galvu ķīlā, 80% tiesnešu tur nenosvilptu.

Bet prieks, ka beidzot arī mēs varam izbaudīt kaut niecīgu tiesnešu labvēlību. Tas gan neattaisno viņus epizodēs, kur viņi neredzēja sitienus pa seju mūsu spēlētājiem.
, 2017-05-08 18:49, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Teiksim savādāk " tienesim izskatījās ka Merzļikins ir ripu piespiedis" , bet pašu faktu jau nemaina formulējums šajā gadījumā.
Bļin, kurš apšauba faktu, ka tiesnesim likās, ka Elvis bija piespiedis ripu? Ne jau par to ir runa, bet gan par to, ka pēc noteikumiem gols bija tīrs! Tāpēc šeit kko runāt par to, kā likās tiesnesim, ir idiotiski.
, 2017-05-08 18:50, pirms 7 gadiem
Vienmēr prieks ieklausīties šī nepārprotami izcilā eksperta viedoklī. Visādi Pučes, Sorokini un Lūsiņi viņam var tikai ūdeni pienest hokeja zinību jomā.
, 2017-05-08 18:51, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Bļin, kurš apšauba faktu, ka tiesnesim likās, ka Elvis bija piespiedis ripu? Ne jau par to ir runa, bet gan par to, ka pēc noteikumiem gols bija tīrs! Tāpēc šeit kko runāt par to, kā likās tiesnesim, ir idiotiski.
Idiotisks vai ne, bet tas ir fakts-tiesnesim likās ka ripa ir piespiesta. Patīk tev vai nepatīk bet tā bija.
, 2017-05-08 18:52, pirms 7 gadiem
Andzzeys rakstīja: Nevis v'arti bija jāskaita, bet tiesnesim nebija jānosvilpj - tā kā viņš to kļūdaini izdarīja, visas pārējās spekulācijas ir liekas, jo pēc svilpes spēle netiek turpināta!
Būtībā tas ir viens un tas pats, jo slovāku darbības nebija pret noteikumiem un beidzās ar golu, kas tika ignorēts tiesneša kļūdas dēļ. Esmu gatavs likt galvu ķīlā, ka šeit būtu skandāls, ja tādu neieskaitītu mums.
, 2017-05-08 18:55, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Idiotisks vai ne, bet tas ir fakts-tiesnesim likās ka ripa ir piespiesta. Patīk tev vai nepatīk bet tā bija.
Man patīk, paldies Bet atkārtošu - tas, ko domāja tiesnesis, šeit ir pilnīgi pie kājas, jo runa ir par to, kā bija jānotiek pēc noteikumiem! Tā vietā, lai zākātu Pasti un runātu par bezjēdzībām, derētu runāt par to, vai jūs uzskatāt, ka pēc noteikumiem viss bija ok vai nē!
, 2017-05-08 19:02, pirms 7 gadiem
SC, SATAISIET VIENREIZ KĀRTĪBĀ NIVEA PROGNOŽU SPĒLI! ESMU IEVADĪJIS REZULTĀTUS, PUNKTI NAV PIEŠĶIRTI, UN MANS VĀRDS VISPĀR NAV REZULTĀTU LAPĀ!
, 2017-05-08 19:11, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Man patīk, paldies Bet atkārtošu - tas, ko domāja tiesnesis, šeit ir pilnīgi pie kājas, jo runa ir par to, kā bija jānotiek pēc noteikumiem! Tā vietā, lai zākātu Pasti un runātu par bezjēdzībām, derētu runāt par to, vai jūs uzskatāt, ka pēc noteikumiem viss bija ok vai nē!
To vai ripa ir piespiesta nosaka tiesnesis. Šajā gadījumā ripa bija piespiesta, jo tiesnesis nosvilpa un apstādināja spēli. Un pēc noteikumiem, ja svilpe ir nosvilpta, un spēle apturēta, tad vārti nav jāskaita.
, 2017-05-08 19:16, pirms 7 gadiem
samurays rakstīja: To vai ripa ir piespiesta nosaka tiesnesis. Šajā gadījumā ripa bija piespiesta, jo tiesnesis nosvilpa un apstādināja spēli. Un pēc noteikumiem, ja svilpe ir nosvilpta, un spēle apturēta, tad vārti nav jāskaita.
''ripa bija piespiesta, jo tiesnesis nosvilpa un apstādināja spēli'' - viltīgi izvēlēti vārdi, kāds prātā vājāks pēc tādas argumentācijas varētu vēl padomāt, ka tiesnesis visu izdarīja pareizi, bet, kā jau teicu, runāsim lūdzu pēc noteikumiem. Vai tiešām ripa bija piespiesta pēc noteikumiem? Nē, ne uz sekundi. Tāpēc tiesneša kļūda noveda pie neieskaitīta korekta gola.

Joka pēc - tu tikpat aukstasinīgi spētu izvērtēt šo epizodi, ja tāds lēmums būtu pret mums?
, 2017-05-08 19:24, pirms 7 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Vārti nebija jāskaita, jo tiesnesim likās, ka Merzļikins ripu ir piespiedis tāpēc viņš nosvilpās un pēc svilpes signāla tika gūti vārti
P.S. Cik Paste maksā sportacentrs.com, lai šeit tiktu publicēts viņa nekam nevajadzīgais viedoklis?
Nesaprotu šitos aunus: nu nepatīk - nelasi! Neviens tak tev nespiež to Pasti lasīt un gudri komentēt! Labāk lai ir viedokļu dažādība nevis visi dzied vienu un to pašu...
, 2017-05-08 19:38, pirms 7 gadiem
Cilvēks, kurš tiek saukts pr hokeja ekspertu, apgalvo, ka pēc svilpes gūtie vārti bija jāskaita. Kaut kas te neiet kopā...
, 2017-05-08 19:38, pirms 7 gadiem
Paste,ej notirsies,paliks vieglāk!
, 2017-05-08 19:48, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Bļin, kurš apšauba faktu, ka tiesnesim likās, ka Elvis bija piespiedis ripu? Ne jau par to ir runa, bet gan par to, ka pēc noteikumiem gols bija tīrs! Tāpēc šeit kko runāt par to, kā likās tiesnesim, ir idiotiski.
Atceros, ka vienā NHL PO bija tāda situācija, ka bija izgājiens viens pret vārtsargu, ripa tika it kā noķerta un arī vārtsargs (ja nemaldos Bostonas Tims Tomass) par to bija pārliecināts, lai gan ripa brīvi stāvēja blakus vārtsargam tieši pie vārtu līnijas. Otrs pretinieku spēlētājs jau tuvojas un tūlīt ripu iebakstīs vārtos, bet tiesnesi nosvilpj, jo viņš atrodas tādā leņķī, ka ripu neredz un spriežot pēc vārtsarga pieņem, ka tā ir fiksēta. Protams, situācija absurda, bet svilpe ir bijusi un vairs neko, vnk nostrādāja cilvēcīgais faktors un viss. Tā gadās un tā nav ne pietiesāšana, ne kāda milzīga kļūda, bet gan vienkārši spēles epizode, kur vienam paveicās vairāk, otram mazāk.
, 2017-05-08 20:14, pirms 7 gadiem
Bukarts tavu ar trāpīja pa štangu
, 2017-05-08 21:31, pirms 7 gadiem
Ja ignorējam faktu, ka šoreiz tiesneša pāragrā svilpe bija pie vainas (nu nevar tiesnesis atcelt ''svilpienu'')
Tad loģiski domājot vārtus vajadzēja skaitīt. Bet.. atceramies, ka IIHF noteikumi pat bez svilpes ļauj vārtus neieskaitīt, ja kaut nūjas lāpstiņa atrodas vārtsarga laukumā. Bet noteikumi sarakstīti tik murgaini, ka neatkarīgi no tā traucē vārtsargam vai netraucē - vārtus var gan ieskaitīt, gan neieskaitīt..
, 2017-05-08 21:59, pirms 7 gadiem
Interesanti paklausīties Pastas kungu, jo, principā, viņš pateica to, ko mēs visi zinājām jau pēc vakardienas spēles. Gols bija. Tiesnesis tiesāja labi. Mums paveicās. Mēs esam Komanda. Visi kapā. Hārtlijs - Dievs. Pret itāliešiem būs grūti. Es, tomēr, gribētu dzirdēt no eksperta par specifiskām lietām - kombinācijas, pozicionāls izvietojums, kāpēc pēdējās trijās minūtēs forčekā spēlēja uzreiz trīs mūsējie, kāpēc ļāvām slovākiem dot diagonālās piespēles pāri visai viduszonai, kāpēc nespēlē Pavlovs. Kaut kā tā. Prozit!
, 2017-05-08 22:27, pirms 7 gadiem
Kāpēc neviens man neprasa viedokli kā Ekspertam? Labi, piekrītu, ka mana analīze maksā vismaz 5 reizes vairāk nekā neEksperta Pastes analīze!
, 2017-05-08 23:40, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Atceros, ka vienā NHL PO bija tāda situācija, ka bija izgājiens viens pret vārtsargu, ripa tika it kā noķerta un arī vārtsargs (ja nemaldos Bostonas Tims Tomass) par to bija pārliecināts, lai gan ripa brīvi stāvēja blakus vārtsargam tieši pie vārtu līnijas. Otrs pretinieku spēlētājs jau tuvojas un tūlīt ripu iebakstīs vārtos, bet tiesnesi nosvilpj, jo viņš atrodas tādā leņķī, ka ripu neredz un spriežot pēc vārtsarga pieņem, ka tā ir fiksēta. Protams, situācija absurda, bet svilpe ir bijusi un vairs neko, vnk nostrādāja cilvēcīgais faktors un viss. Tā gadās un tā nav ne pietiesāšana, ne kāda milzīga kļūda, bet gan vienkārši spēles epizode, kur vienam paveicās vairāk, otram mazāk.
Es sīki to momentu nepētīju, bet vienbrīd likās, ka neskaita, jo likās ka Elvis ķēra, bet slovaks ar nūju uzita pa laveni, kas traucēja noķert. Bet tad laikam vēl 2 min būtu jādod, tā ka visticamāk, tiešām tiesnesis domāja ka piespiests un svilpa par laimi mums
, 2017-05-09 00:21, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: SC, SATAISIET VIENREIZ KĀRTĪBĀ NIVEA PROGNOŽU SPĒLI! ESMU IEVADĪJIS REZULTĀTUS, PUNKTI NAV PIEŠĶIRTI, UN MANS VĀRDS VISPĀR NAV REZULTĀTU LAPĀ!
kuram interese tavs pokemona vards?
, 2017-05-09 00:22, pirms 7 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Kāpēc neviens man neprasa viedokli kā Ekspertam? Labi, piekrītu, ka mana analīze maksā vismaz 5 reizes vairāk nekā neEksperta Pastes analīze!
baigais joks,labi ka pasam smiekligi,ka Valteram overtime,pasaka kautko debilu un pats smejas
, 2017-05-09 00:23, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Es sīki to momentu nepētīju, bet vienbrīd likās, ka neskaita, jo likās ka Elvis ķēra, bet slovaks ar nūju uzita pa laveni, kas traucēja noķert. Bet tad laikam vēl 2 min būtu jādod, tā ka visticamāk, tiešām tiesnesis domāja ka piespiests un svilpa par laimi mums
kamer tiesnesis nav nosvilpis,var sisst kaut rokar atkrit,kartejais dau.....
, 2017-05-09 01:07, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: kamer tiesnesis nav nosvilpis,var sisst kaut rokar atkrit,kartejais dau.....
Es uz brīdi biju iedomājies, ka svilpe bija dēļ tā ka iesita pa laveni, bet tad sapratu ka nav loģikas, jo sekotu sods slovakam. Un pārāk tajā neiedziļinājos. Pieleca? Nekur netika runāts kad var un kad nevar sist pa rokām. Ar šo, tiek noskaidrots, ka dau... esi Tu.
, 2017-05-09 07:15, pirms 7 gadiem
Runa ir par to, ka nebija piespiedis, tāpēc arī nevajadzēja svilpt.
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Vārti nebija jāskaita, jo tiesnesim likās, ka Merzļikins ripu ir piespiedis tāpēc viņš nosvilpās un pēc svilpes signāla tika gūti vārti
P.S. Cik Paste maksā sportacentrs.com, lai šeit tiktu publicēts viņa nekam nevajadzīgais viedoklis?
, 2017-05-09 13:09, pirms 7 gadiem
rets gadījums, bet šoreiz cilvēks no Austrumu puses bija mūsu pusē.
Varbūt Aigars parūpējās ...

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.