Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Norvēģiem ar vārtu guvumiem paveicās, bet paši jau devām iespējas"

Paste: "Norvēģiem ar vārtu guvumiem paveicās, bet paši jau devām iespējas"
Rodrigo Ābols uzbrukumā Norvēģijas vārtiem
Foto: Reuters/Scanpix

Olybet hokeja eksperts Guntars Paste pēc Latvijas izlase uzvaras pasaules čempionātā pār Norvēģiju norādīja, ka Latvijas hokejistiem izdevās pagriezt spēli savā virzienā ar izturētajiem mazākumiem, kuros gan Boba Hārtlija vadītajai komandai arī krietni paveicās, jo norvēģu vairākums bijis līmenī. Savukārt pret Somiju Latvijai labākā iespēja būs tad, ja pretinieki sajutīsies pārāk komfortabli.

„Taisnība, ka Latvijas izlase spēlē pret norvēģiem parādīja raksturu,” sacīja Guntars Paste. „Spēles pirmajā pusē daudz kas nesanāca, taču panikā netika krists, kas arī tika atalgots ar uzvaru papildlaika. Un ar tādu uzvaru, kas droši vien ilgi paliks atmiņā jaunā Rūdolfa Balcera vārtu guvuma dēļ. Viņam izskatās gaidāma gaiša nākotne, turklāt jau tagad viņš nonācis NHL kluba sistēmā.”

„Spēles sākumā mūsējie prata uzņemties iniciatīvu un spēlēja labi, tikai lieta tāda, ka vārtu momentu jau praktiski nebija pirmajā periodā,” turpināja Paste. „Tādā spēles ritmā nokļūt iedzinējos ar 0:2 varēja izvērsties pavisam slikti, bet tomēr savācāmies. Ļoti svarīgs brīdis bija otrā perioda beigās, kad izturējām vairākus mazākumus. Tas iedeva vajadzīgo psiholoģisko „spērienu”, kamēr norvēģi tieši sāka nervozēt un pārāk domāt par rezultāta noturēšanu. Tas arī viņus iegāza, jo iespējas uzvarēt viņiem noteikti bija.”

„Jā, var teikt, ka norvēģiem paveicās ar saviem goliem pirmajā periodā, tie bija nedaudz pretēji spēles gaitai,” atzina Paste. „Taču paši devām viņiem iespējas. Pirmajā vārtu guvumā norvēģis trāpīja ļoti veiksmīgi, taču Bastiansens ir pieredzējis hokejists, rūdīts meistars. Devām viņam iespēju, un viņš trāpīja. Nebūt nav tā, ka viņš vairs nekad mūžā otrreiz tādā mazā spraudziņā netrāpīs, ja būs iespējas. Arī runājot par mūsu izturētajiem mazākumiem – jāsaka, ka tur vairāk paveicās mums. Norvēģiem bija ļoti labs vairākums, viņi ar diagonālajām piespēlēm ļoti labi mūs izraustīja. Labi, ka neielaidām un uzvarējām, bet man palika iespaids, ka norvēģi šajā turnīrā, par spīti tam, ka atbraukuši bez vairākiem līderiem, pie savām uzvarām vēl tiks.”

Paste izcēla vairākus Latvijas hokejistus, kuri viņam atstājuši vairāk nekā pozitīvu iespaidu pirmajā spēlē: „Cibuļska spēle ļoti patika- stabili un pārliecinoši. Balcera vārtu guvumi runā paši par sevi, tāpat Sotnieks labi pieslēdzās uzbrukumiem. Principā gan visi nospēlēja līmenī. Jā, Gints Meija pēc otro vārtu zaudējuma tika atsēdināts, bet viņš turpināja spēlēt mazākumā, tāpēc tas vairāk pēc taktiska lēmuma izskatījās. Esmu arī dzirdējis, ka Gintam no sezonas palikusi līdz galam nesadziedēta trauma, tas varbūt patraucēja. Viena lieta, kas ļoti nepatika - iemetieni. Pārāk daudz tika zaudēts, un tagad priekšā vēl prasmīgāki centri pretinieku komandās.”

Šovakar gaidāmās spēles pret Somiju sakarā Paste gan bija pesimistisks, atzīstot, ka abas izlases objektīvi tomēr pieder diviem dažādiem līmeņiem: „Uz ko varam cerēt? Jāsagaida savas iespējas un jāieķeras tajās, jāmēģina izvilkt maksimumu no vārtu momentiem, kuru diez vai būs daudz. Skatoties Somijas spēli pret Dienvidkoreju, palika iespaids, ka abas izlases spēlēja ar pusspēku, zinot kāds būs iznākums. Vai Latvijai jādara tāpat? Vēsture rāda, ka tas ne vienmēr atmaksājas. Turklāt var sanākt tā, ka izdodas pieķert somus, spēlējot pārāk komfortabli un līdz galam nenoskaņojušies. Viņiem pēc sestdienas lielās uzvaras varbūt liksies, ka gaidāma vēl viena viegla uzvara, varbūt atcerēsies, cik pārliecinoši aprīlī divreiz uzvarēja Rīgā. Skaidrs, ka Somijai ir lieli meistari sastāvā, tāpēc arī pārāk daudz no Latvijas izlases šajā mačā prasīt nevajadzētu.”


, 2018-05-06 11:19, pirms 6 gadiem
Paste ! Tev ar Ozoliņa naudas tērēšanu arī paveicās, bet viņš pats jau deva iespēju ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs: kols00
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-06 11:48, pirms 6 gadiem
Tagad ir zināms, ka šie troļļi ir zem Pastes paspārnes. Hahaha!
, 2018-05-06 12:04, pirms 6 gadiem
Pastēte arī vēl dzīvs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-06 12:26, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Guņa molodčiks, vienmēr kreatīva un precīza analīze no viņa puses. Gribētos lai komentē Latvijas izlases un Dinamo spēled.
Jā, Ģinama var viņu savākt. Vismaz sexperts atšūsies no izlases.
, 2018-05-06 14:02, pirms 6 gadiem
Cik var publicēt viena resna haritona tefteļa murgus?
, 2018-05-06 14:13, pirms 6 gadiem
TAK PIETIKS PUBLICĒT ŠI INDIVĪDA DOMAS, NEVIENU TĀS NEINTERESĒ . NEKĀDS EXPERTS VIŅŠ ČISTA NAV. UN BEIDZIET SEVI PAZEMOT AR DĪVANA EXPERTU, TAS VISPĀR IR LIELĀKAIS STULBUMS KAS ŠEIT IR SPORTACENTRĀ!!!! TUR JAU PROTAMS CELMIŅA PIRKSTS.
, 2018-05-06 14:16, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Pastem jādod iespēja būt pie izlases trenera komandas, viņš spētu motivēt
Viņa māja ir ķurķis!😁
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-06 16:28, pirms 6 gadiem
Copy-Paste from Guņa Paste.

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.