Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nordea Rīgas maratons uzsāk pavasara skriešanas sezonu

Nordea Rīgas maratons uzsāk pavasara skriešanas sezonu
Māksliniece Anna Heinrihsone prezentē 2012.gada oficiālo Nordea Rīgas maratona krekla dizainu.
Foto: Nordea Rigas maratons

Līdz Nordea Rīgas maratonam 20.maijā atlikušas vēl tikai 8 nedēļas, tādēļ gatavošanās pasākumam rit pilnā sparā. Šodien Rīgas domē notika oficiāla preses konference, kurā Nordea Rīgas maratona organizatori un partneri informēja par 20.maija pasākuma sagatavošanās procesu, plānoto norisi un citām aktualitātēm.

Nordea Rīgas maratons 20.maijs

20.maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 22.reizi. Nordea Rīgas maratonā 2012 dalībniekiem būs pieejamas jau ierastās 4 distances: 42 km, 21 km, 10 km un 5 km. Šogad tiek saglabāta pagājušajā gadā izstrādātā un starptautiski sertificētā trase.

Balvu fonds – naudas balvas 16 500 EUR (TOP 3 uzvarētājiem maratona un pusmaratona distancē, kā arī ģenerālsponsora naudas balvas Latvijas ātrākajiem maratonistiem un pusmaratonistiem). Ikviens finišētājs saņems arī Nordea Rīgas maratona piemiņas medaļu.

Sagaidāms, ka šogad Nordea Rīgas maratona starptautiskā atpazīstamība pieaugs vēl vairāk. Jau 2011.gadā no visiem dalībniekiem 10% bija ārvalstu viesi jeb t.s. „maratona tūristi”. Kopš Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmes iegūšanas, Nordea Rīgas maratons pārliecinoši pieskaitāms pasaules līmeņa maratonu elitei un līdz ar to sagaidāms vēl lielāks ārvalstu dalībnieku pieplūdums.

„Maratons nu jau ir kļuvis par vienu no Rīgas pilsētas starptautiskajām vizītkartēm. Lai arī pats šogad nepiedalīšos skrējienā, esmu pārliecināts, ka maratons būs īsti sporta svētki daudziem rīdziniekiem un mūsu viesiem. Galvenais – katram pievērst ļoti lielu uzmanību sagatavošanās posmam un arī skrējiena laikā sekot līdzi savai pašsajūtai, neuzstādot par mērķi par katru cenu sasniegt rekordus”, saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Ar maratona organizatoriem arī esam runājuši par drošības aspektu. Būs gan papildus dušas trasē, gan arī brīvprātīgie, kas sekos tam, kā jūtas maratona dalībnieki trasē”, norāda viņš.

Gatavošanās process

Pēdējo gadu laikā pasākums audzis sevišķi strauji. Kopā ar skriešanas popularitātes pieaugumu un dalībnieku skaita pieaugumu, mainās arī pasākuma sagatavošanas procesa prasības.

„Pasākuma organizatori pie sagatavošanas procesa darbu sāk gandrīz jau nākamajā dienā pēc iepriekšējā gada pasākuma. Savukārt dalībniekiem sagatavošanās process sākas krietni vien tuvāk maratonam. Aicinām ikvienu dalībnieku pievērst uzmanību savai sagatavotības pakāpei. Pieļauju, ka jau tagad visi 42km un 21km skrējēji aktīvi gatavojas 20.maijam. Taču noteikti aicinām arī 10 km un 5 km skrējējus padomāt par gatavošanos pasākumam, lai skrējiena dienā, uzvelkot sporta kurpes, ar prieku varētu izbaudīt skriešanu Rīgas centrā,” aicina Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs un NECom valdes priekšsēdētājs Aigars Nords.

Lai gatavošanās process un pats pasākums būtu interesantāks par dažādiem interesantiem risinājumiem domājuši arī Nordea Rīgas maratona partneri.

Nordea Latvijas filiāles vadītājs, Biznesa attīstības vadītājs Polijā un Baltijas valstīs Valdis Siksnis: „Ja agrāk skrējējus varēja redzēt tikai Ņujorkas, Londonas un citu pasaules lielpilsētu parkos, tad tagad tā ir arī Rīgas ikdiena. Prieks, ka arī daudziem uzņēmumiem maratons ir kļuvis par neatņemamu gada notikumu. Piemēram, pirmajā Nordea Rīgas maratonā piedalījās 81 komanda, no kurām liela daļa pārstāvēja biznesa kompānijas, bet pagājušajā gadā – jau 1309 komandas. Lai šogad vēl vairāk sekmētu pozitīvu konkurenci, esam izveidojuši interaktīvu aplikāciju „Cik tālu var noskriet tava komanda?”, kur ikviens varēs redzēt savu pieteikto darbinieku kopējo skrējiena distanci un izmērīt, līdz kurai Eiropas vai pasaules galvaspilsētai kopīgiem spēkiem var aizskriet. Šobrīd Nordea komanda ar vairāk kā 200 skrējējiem jau būtu paskrējusi garām Nordea pārstāvniecībai Ženēvā un tagad strauji tuvotos Atēnām.”

„Jau otro gadu maratona tehnoloģiju partneris Lattelecom par savu prioritāti ir izvēlējušies rūpes par līdzjutēju iesaistīšanos maratonā. Visiem sportistiem ir sen zināms, ka tieši līdzjutēju atbalsts dod papildus impulsu, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus. Lai ikviens dalībnieks saņemtu savu līdzjutēju sveicienu tieši tad, kad tas visvairāk vajadzīgs, Lattelecom kopā ar maratona organizatoriem turpina attīstīt zīmolu Uzmundrini savu maratona skrējēju! Mūsu komanda čakli strādā, lai, izmantojot moderno tehnoloģiju iespējas, Maratona dalībnieki ne tikai saņemtu uzmundrinājumus no saviem līdzjutējiem, bet arī līdzjutēji internetā varētu sekot tam, kur šajā brīdī atrodas viņu skrējēji un varētu sniegt dubultu atbalstu īstajā brīdī, sagaidot savus skrējējus trases malā,” preses konferencē sacīja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Nordea Rīgas maratona oficiālais krekls

Preses konferences laikā visi klātesošie varēja iepazīties arī ar Nordea Rīgas maratona oficiālo skriešanas kreklu kolekciju, kas, pateicoties pasākuma starptautiskajai atpazīstamībai, ieguvusi popularitāti arī ārpus Latvijas. Jau tradicionāli kopš 2008.gada, katru gadu Latvijā pazīstams mākslinieks sagatavo darbu ar savu Rīgas pilsētas redzējumu, kas tiek izmantots krekla dizainam. Šogad krekla dizaina autore ir māksliniece Anna Heinrihsone.

„Nordea Rīga maratons ir kļuvis par apliecinājumu tam, ka idejas, kuras ir pozitīvu lādiņu nesošas un vienmēr sniedz gandarījumu. Šī pasākuma globālais skanējums man lika aizdomāties par to, kam uzticos es, kas man liek priecāties, domājot par pilsētu, kurā dzīvoju. Jā, mani aizrauj globālais mērogs, taču savu pilsētu redzu kā ļoti personisku momentu virknējumu – ielas, kas ir mans pastāvīgs maršruts dienu no dienas, pieturzīmes, kas nemainīgas jau gadiem, ātras skices piezīmju blociņā. Ar skatienu fiksēti ik dienas skrējiena momenti,” tā par šī gada dizainu saka pati māksliniece Anna Heinrihsone.

Nordea Rīgas maratona oficiālo skriešanas kreklu kolekcija ir aizsākta 2008.gadā, katru gadu pieaicinot Latvijā zināmu mākslinieku dizaina sagatavošanai. Iepriekšējos gadus Nordea Rīgas maratona skriešanas krekla dizainu gatavoja – Gints Apsīts (2008.), Elita Patmalniece (2009.), Andris Vītoliņš (2010.) un Ritums Ivanovs (2011.). Kā Nordea Rīgas maratona oficiālie krekli katru gadu tiek izmantoti adidas Supernova līnijas skriešanas krekli.

Reģistrēšanās

Reģistrēties iespējams Nordea Rīgas maratona mājas lapā Nordea Rīgas maratons un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, taču reģistrēties visizdevīgāk līdz 30.aprīlim. Atgādināsim, ka Nordea banka visiem saviem klientiem līdz 30.aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Papildu informācija:
Inese Ķīkule tel: 2966 6110, inese.kikule@necom.lv
Nordea Rīgas maratons


, 2012-03-26 18:49, pirms 12 gadiem
vienu kandidātu kas gatavojas skriet 21 km es zinu....
, 2012-03-26 19:51, pirms 12 gadiem
nuuuu, drusku par skalju teikts. nrm jau nu galigi nav pieskaitit pasaules maratonu elitei. saksim ar to, ka te nemaz nevar os un citus normativus izskriet
, 2012-03-26 21:05, pirms 12 gadiem
šogad jāņem priekšā 10 km
, 2012-03-26 22:20, pirms 12 gadiem
ansiso rakstīja: nuuuu, drusku par skalju teikts. nrm jau nu galigi nav pieskaitit pasaules maratonu elitei. saksim ar to, ka te nemaz nevar os un citus normativus izskriet
Bronzas etiķete tomēr ir rādītājs, lai gan par pasaules maratona eliti jāpiekrīt. Līdz Frankfurtes, Prāgas un Romas zelta etiķetei, kuros pats esmu pabijis, garš ceļš vēl ejams.
Foto: ''Rimi'' Rīgas maratons.

Atvērta reģistrācija 2023. gada ''Rimi'' Rīgas maratonam

Rimi Rīgas maratonam, kurš pirmoreiz norisināsies maija pirmajā nedēļas nogalē - 6. un 7. maijā, reģistrācija tiek atklāta gandrīz 11 mēnešus līdz pasākumam.
Foto: Ģirts Ozoliņš/F64
3

Rīgas maratonā uzvar etiopieši, Latvijas čempioni - Bērziņš un Kļučņika

''Rimi'' Rīgas maratonā uzvaras laurus plūca Etiopijas skrējēji. Vīriešu konkurencē triumfēja Deribe Robi Melka, bet starp dāmām ātrākā bija Mekurija Aberu Zenebe. Par Latvijas čempioniem maratonā kļuva Kristaps Bērziņš un Anna Kļučņika. Vīriešu pusmaratonā triumfēja Etiopijas skrējējs Abate Sikijass Misganavs. Sievietēm pusmaratonā uzvara kenijietei Beatrisei Mutajai.
"Rimi" Rīgas maratona organizators Aigars Nords (pa kreisi). Foto: Renārs Koris
3

Rīgas maratonā uz Tokijas Olimpiādi tēmēs tikai viens sportists

Jubilejas – trīsdesmitajā – Rīgas maratonā pavasarī bija paredzēts sagaidīt vairākus tūkstošus ārvalstu skrējēju, kārtējo reizi uzstādīt jaunus dalībnieku rekordus un dot atlētiem pēdējo iespēju kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Taču Covid-19 iesitis sāpīgu pliķi arī šī pasākuma rīkotājiem, tāpēc šajā nedēļas nogalē uz starta kopumā dosies vien ap 15 000 skrējēju, bet maratonā – nepilni 800, no kuriem tikai viens tēmēs uz olimpisko normatīvu.