Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1605, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Līdz 15. martam Nordea Rīgas maratonam iespējams reģistrēties par zemāku dalības maksu

Līdz 15. martam Nordea Rīgas maratonam iespējams reģistrēties par zemāku dalības maksu
Nordea Rīgas maratons

Nordea Rīgas maratonam izdevīgāk reģistrēties līdz 15.martam. Kā jau ierasts, tuvojoties pasākumam, dalības maksa pieaug un šogad zemāka dalības maksa tiek saglabāta līdz 15.martam. Līdz pasākumam atlikušas 10 nedēļas, tādēļ šis ir arī pēdējais brīdis sākt gatavoties un plānot treniņus tiem, kuri paredzējuši piedalīties maratona un pusmaratona distancēs.

Dalībai Nordea Rīgas maratonā ir iespējams pieteikties līdz 2012.gada 19.maijam, piesakoties oficiālajā mājas lapā Nordea Rīgas maratons un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Kā jau ierasts, pasākuma ģenerālsponsors Nordea banka visiem saviem klientiem līdz 2012.gada 30.aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Nordea Rīgas maratonā šogad dalībniekiem būs pieejamas 4 distances: 42 km, 21 km, 10 km un 5 km. Sagaidāms, ka vispopulārākā, līdzīgi kā iepriekšējos gados, būs 5 km distance.

Dotajā brīdī pieteikušies dalībnieki no 37 pasaules valstīm. Ārpus Latvijas Nordea Rīgas maratons jau tradicionāli īpaši populārs ir Somijā, Vācijā, Igaunijā, Lietuvā un Lielbritānijā. Taču pateicoties starptautiskajai atzinībai – pašu dalībnieku vērtējumam, Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmei, kā arī iekļaušanai Britu izdevniecības „HarperCollins Publishers” skriešanas ceļvedī „World’s Ultimate Running Races” – Nordea Rīgas maratons kļūst populārs arī ārpus Eiropas. Kaut arī dotajā brīdī skaitliski nelielas, 20.maijā uz starta līnijas izies arī grupas no Japānas, Arābu Emirātiem, Brazīlijas, Ķīnas, Kostarikas, Uzbekistānas un citām pasaules valstīm. 2011.gadā pasākums pulcēja dalībniekus no 45 pasaules valstīm.

Par Nordea Rīgas maratonu:

2012.gadā Nordea Rīgas maratons notiks 20.maijā. Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2011.gadā pasākums pulcēja 16 350 dalībnieku no 45 pasaules valstīm. Nordea Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Ģenerālsponsors – Nordea banka, tehnoloģiju partneris – Lattelecom, sponsori – Hanzas maiznīca, adidas un Rimi. Partneri – Clear Channel Latvia, LNT, Radio 101, Dienas žurnāli, LETA, tvnet.lv, LIVE RIGA, airBaltic, Sporta Laboratorija, SportaCentrs.com, Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, Radisson Blu Latvia, Isostar, BMW WESS Select, Sony un citi.


, 2012-03-12 16:21, pirms 12 gadiem
Nils piedalīsies !?
, 2012-03-12 19:25, pirms 12 gadiem
Sakapaataajs rakstīja: Nils piedalīsies !?
Jap! Ar Urbanoviču un Šleseru skries stafeti
Divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka Rīgā skries pusmaratonu. Foto: Romualds Vambuts
1

Nordea Rīgas maratons pulcēs 22000 skrējēju no vairāk nekā 60 pasaules valstīm

Startam svētdienas 19.maija Nordea Rīgas maratonam pulcēsies 22000 skrējēju no vairāk nekā 60 valstīm. Šodien Nordea Rīgas maratona EXPO viesnīcā „Radisson BLU Daugava” notika oficiālā preses konference, kurā Nordea Rīgas maratona organizatori un partneri – NECom, Rīgas Dome, Nordea banka un Lattelecom - informēja par gatavošanos 19.maija skrējienam un plānoto norisi, kā arī iezīmēja 2014.gada plānus, kad Rīga kļūs par Eiropas Kultūras galvaspilsētu un Nordea Rīgas maratona ietvaros norisināsies „Brīvības skrējiens”, viena no Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas sastāvdaļām.
Labāko trijnieks kungu konkurencē 2012. gada "Nordea" Rīgas maratonā 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
25

Rīgas maratons beidzas ar Kipkorira un Aleksandrovas uzvarām

Par 2012. gada "Nordea" Rīgas maratona uzvarētāju kļuvis Kurgats Tituss Kipkorirs, kļūstot par ceturto Kenijas skrējēju, kurs uzvarējis Rīgas maratonā. Dāmu konkurencē ātrākā bija krieviete Iraida Aleksandrova.
Jeļena Prokopčuka
Foto: Andrejs Terentjevs, f64
8

Rīgas pusmaratonā uzvar Prokopčuka un Žolnerovičs

Svētdien norisinājās gadskārtējais "Nordea" Rīgas maratons un pusmaratona distancē par uzvarētāju vīru konkurencē kļuva Valērijs Žolnerovičs, savukārt dāmu konkurencē vairāk nekā 21 kilometru garo distanci visātrāk veica Jeļena Prokopčuka.