Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Autors: Liene Abricka

Nordea Rīgas Maratons aicina pieteikties Lattelecom komandu kausam

Reģistrē savu komandu Lattelecom komandu kausam un laimē braucienu uz Budapeštas maratonu!

Otro gadu pēc kārtas, pateicoties Lattelecom Komandu kausam, visām komandām, kas piedalās Nordea Rīgas maratonā, ir vēl viena iespēja sacensties un salīdzināt savus rezultātus. Nordea Rīgas maratona Lattelecom Komandu kauss ir radīts ar mērķi noteikt atraktīvākās un ātrākās Nordea Rīgas maratona 2014 komandas, stiprinot komandu garu un veselīgu konkurenci!
Pagājušajā gadā par Lattelecom Komandu kausa balvām sacentās 243 komandas. Šogad, pateicoties lielākam un nozīmīgākam balvu fondam, pieļaujam, ka konkurence un komandu aktivitāte turpinās augt.

Balvu fonds
Nr.1 Brauciens uz Budapeštas maratonu – visas apakškomandas četru cilvēku sastāvā, kas tiks pieteiktas dalībai Lattelecom komandu kausā un 18.maijā pilnā sastāvā finišēs, piedalīsies izlozē, lai laimētu braucienu uz Budapeštas maratonu 2014.g. 12.oktobrī vai pusmaratonu 2014.gada 14.septembrī. Budapeštas maratons ir viens no Nordea Rīgas maratona partner-maratoniem jau vairāku gadu garumā (www.budapestmarathon.com). Uzvarētājiem tiks uzsaukts ceļš un dalības maksa šajā skrējienā. Uzvarētāji tiks izvēlēti apbalvošanas ceremonijā nejaušā izlozē no visām pilnā sastāvā finišējušajām apakškomandām.
Nr.2. Lattelecom Komandu Kausa Grand Prix - tiks piešķirts komandai, kuras apakškomandas būs savākušas visvairāk godalgoto vietu (visvairāk 1.-6.vietas). Pagājušajā gadā šis gods tika VSK Noskrien VSK Noskrien
Nr.3. Vērtīgas balvas 1.-3.vietai katrā kategorijā - katras kategorijas ieguvēji arī saņems kausu un vērtīgas balvas, kas tiks pasniegtas svinīgā apbalvošanas ceremonijā nedēļu pēc Nordea Rīgas maratona. Pagājušā gada uzvarētāji šeit: Lattelecom Komandu kausa rezultāti

Reģistrācija Lattelecom komandu kausam
Lai kvalificētos Lattelecom Komandu Kausa izcīņai, komandām, kas jau reģistrējušās dalībai Nordea Rīgas maratonam, jāizveido apakškomandas 4 dalībnieku sastāvā, ko var izdarīt Lattelecom komandu kausa interaktīvajā platformā mājas lapas sadaļā KOMANDĀM.
Komandas dalību Lattelecom Komandu Kausā koordinē katras komandas pašas izvirzītais KAPTEINIS. Kapteinis ir galvenais stratēģis apakškomandu veidošanā, līdz pat Nordea Rīgas maratonam uzzinās visus jaunumus pirmais un rūpēsies, lai komanda tiktu pamanīta. Katru nedēļu apbalvosim arī aktīvāko kapteini, piešķirot NEDĒĻAS KAPTEIŅA titulu un attiecīgi nominējot arī NEDĒĻAS KOMANDU.
Dalība Lattelecom Komandu Kausa izcīņā ir bez papildus maksas.

Rezultāti un apakškomandu kategorijas
Lattelecom Komandu Kausa uzvarētāji tiks noteikti, summējot četru apakškomandas dalībnieku rezultātus Nordea Rīgas maratona distancēs 18.maijā (atsevišķi nekas nav jāskrien papildus).
Apakškomandas iespējams izveidot tikai no vienas distances dalībniekiem kungu, dāmu un jauktajās kategorijās.

Cīņa par Lattelecom Komandu Kausu norisināsies šādās 12 kategorijās.

1. kategorija: 4 kungi – 5km distance
2. kategorija: 4 dāmas – 5 km distance
3. kategorija: Jauktā komanda (2 kungi + 2 dāmas) – 5 km distance
4. kategorija: 4 kungi – 10 km distance
5. kategorija: 4 dāmas – 10 km distance
6. kategorija: Jauktā komanda (2 kungi + 2 dāmas) – 10 km distance
7. kategorija: 4 kungi – 21 km distance
8. kategorija: 4 dāmas – 21 km distance
9. kategorija: Jauktā komanda (2 kungi + 2 dāmas) – 21 km distance
10. kategorija: 4 kungi – 42 km distance
11. kategorija: 4 dāmas – 42 km distance
12. kategorija: Jauktā komanda (2 kungi + 2 dāmas) – 42 km distance


Foto: ''Rimi'' Rīgas maratons.

Atvērta reģistrācija 2023. gada ''Rimi'' Rīgas maratonam

Rimi Rīgas maratonam, kurš pirmoreiz norisināsies maija pirmajā nedēļas nogalē - 6. un 7. maijā, reģistrācija tiek atklāta gandrīz 11 mēnešus līdz pasākumam.
Foto: Ģirts Ozoliņš/F64
3

Rīgas maratonā uzvar etiopieši, Latvijas čempioni - Bērziņš un Kļučņika

''Rimi'' Rīgas maratonā uzvaras laurus plūca Etiopijas skrējēji. Vīriešu konkurencē triumfēja Deribe Robi Melka, bet starp dāmām ātrākā bija Mekurija Aberu Zenebe. Par Latvijas čempioniem maratonā kļuva Kristaps Bērziņš un Anna Kļučņika. Vīriešu pusmaratonā triumfēja Etiopijas skrējējs Abate Sikijass Misganavs. Sievietēm pusmaratonā uzvara kenijietei Beatrisei Mutajai.
"Rimi" Rīgas maratona organizators Aigars Nords (pa kreisi). Foto: Renārs Koris
3

Rīgas maratonā uz Tokijas Olimpiādi tēmēs tikai viens sportists

Jubilejas – trīsdesmitajā – Rīgas maratonā pavasarī bija paredzēts sagaidīt vairākus tūkstošus ārvalstu skrējēju, kārtējo reizi uzstādīt jaunus dalībnieku rekordus un dot atlētiem pēdējo iespēju kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Taču Covid-19 iesitis sāpīgu pliķi arī šī pasākuma rīkotājiem, tāpēc šajā nedēļas nogalē uz starta kopumā dosies vien ap 15 000 skrējēju, bet maratonā – nepilni 800, no kuriem tikai viens tēmēs uz olimpisko normatīvu.