Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam vairāk punktu, Mihailovam - uzvara, Juhno - sezona galā

Ļebedevam vairāk punktu, Mihailovam - uzvara, Juhno - sezona galā
Oļegs Mihailovs sekmēja Bidgoščas komandas uzvaru Krosno.

Polijas spīdveja 1. līgas čempionāta divu favorītu un Latvijas spīdvejistu pārstāvēto komandu duelis izvērtās par vienu no šīs sezonas līdz šim aizraujošākajiem mačiem. Oļega Mihailova pārstāvētā komanda Bidgoščas "Abramczyk Polonia" viesos ar 45:44 pārspēja Andžeja Ļebedeva pārstāvēto Krosno komandu "Cellfast Wilki".

Smagā un pat bīstamā celiņā motobraucējiem nebija viegli veikt apdzīšanu, pēc desmit braucieniem bija pat nepieciešama garāka pauze ceļina sagatavošanai, jo tas bija kļuvis jau pārāk bīstams. "Mums vairāk jācīnās ar celiņu un pašiem ar sevi nekā ar konkurentiem," secināja Andžejs Ļebedevs. Jauns uzbērums un nelabvēlīgi laika apstākļi neļāva labāk sagatavot celiņu, līdz ar to mačs iznāca ļoti spraigs, taču braucieni nebija īpaši skatāmi un aizraujoši.

Pirmajos divos braucienos komandas apmainījās ar 5:1 uzvarām, trīs nākamie braucieni beidzās neizšķirti 3:3 (Ļebedevam un Mihailovam savos braucienos attiecīgi divi un viens punkts), bet 6. braucienā Ļebedevs uzvarēja un izvirzīja mājiniekus vadībā - 3:2 braucienā (finišēja tikai divi dalībnieki - vienam pāragrs starts, citam kritiens) un 18:17 summā. Viesi ar 4:2 uzvarēja 8. un 9. braucienu, panākdami 25:22 savā labā. Tieši 8. braucienā savā starpā tikās Ļebedevs un Mihailovs. Andžejs bija otrais, Oļegs - trešais, bet uzvarēja Kenets Bjerre no Bidgoščas komandas un tas deva 4:2 uzvaru braucienā viesiem.

Divus braucienus pirms beigām viesi panāca 5 punktu pārsvaru - 41:36. Mača liktenis izšķīrās priekšpēdējā braucienā - neizšķirts 3:3 nodrošināja viesiem uzvaru un Tobiaša Musielaka un Ļebedeva 5:1 uzvara pēdējā braucienā vairs neko neglāba - 44:45. Minimālais zaudējums atstāj "Vilkiem" cerības uz bonuspunktu - ja otrā riņķa mačā viesos izdosies revanšēties vismaz ar divu punktu pārsvaru.

Ļebedeva rēķinā 11 punktu, tik pat punktu Musielakam, 10 punktu čeham Vāclavam Milikam, bet pārāk maz palīdzēja pārējie (12 punkti visiem kopā). Mihailovs aizvadīja savu līdz šim labāko maču Bidgoščas komandas rindās - viņa rēķinā 6 punkti, kas nav īpaši daudz, taču nevienā no braucieniem viņs ar savu pārinieku nezaudēja (trīs reizes 3:3 un viena uzvara ar 4:2).

Tagad 1. līgā ir trīs līderi - pa 6 punktiem 4 mačos ir Bidgoščas, Zeļona Guras un Krosno komandām.
Sezona diemžēl beigusies Daugavpils "Optibet Lokomotīve" junioram Artjomam Juhno. Ziemā 17 gadus vecais motobraucējs pamatīgi savainoja roku, tomēr spēja sākt sezonu un viņš piedalījās ne tikai Polijas junioru komandu čempionāta pirmajos posmos, bet arī GP2 pusfinālā, taču savainojums atkal lika sevi manīt. Tieši tāpēc Artjoms šonedēļ nepiedalījās divos Polijas junioru komandu čempionāta posmos (daugavpilieši brauca trijatā un abas reizes bija 3. vietā). Pēc vizītes pie daktera kļuva skaidrs, ka nepieciešama vēl viena operācija un šī sezona Artjomam līdz ar to praktiski beigusies...


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.