Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Jūnasam Kīlmekorpi - 18 no 18 punktiem Dānijas Superlīgā

Jūnasam Kīlmekorpi - 18 no 18 punktiem Dānijas Superlīgā
Jūnass Kīlmekorpi šosezon teicami brauc ne tikai "Lokomotīves" rindās.

Lielisku maču Dānijas spīdveja Superlīgā aizvadīja Daugavpils "Lokomotīves" leģionārs Jūnass Kīlmekorpi - viņš "Region Varde" komandas sastāvā uzvarēja visos sešos savos braucienos mačā viesos ar "Holsted" un ieguva 18 no 18 iespējamajiem punktiem. Viesi uzvarēja ar 51:39.

Holstedas komandas rindās šajā mačā nebija Andžeja Ļebedeva, tā ka nesanāca divu "Loko" braucēju duelis, toties mototreka saimnieku rindās bija trīskārtējais pasaules čempions un pašreizējais GP seriāla vicelīderis Nikijs Pedersens. Neglāba viņus arī tas. Abām komandām tas bija ļoti svarīgs mačs par iekļūšanu finālčetriniekā un "Regio Varde" uzvara tagad krietni palielina tās izredzes spēkoties par medaļām un par titulu.
Jūnass Kīlmekorpi divreiz tikās ar Nikiju Pedersenu un abas reizes to pārspēja, turklāt 12. braucienā pārī ar austrālieti Džeisonu Doilu tika atvesta 5:1 dubultuzvara, bet Pedersens finišēja tikai trešais. Pirms šā brauciena 5:1 uzvaru bija guvuši mājinieki (uzvarēja tieši Pedersens) un trīs braucienus pirms mača beigām viņi samazināja rezultāta starpību līdz 30:38. Radās cerība izglābties, bet...
Turnīra tabulā tagad četrām komandām ir pa 17 punktiem un starp tām ir arī "Region Varde", savukārt Andžeja Ļebedeva pārstāvētajai "Holsted" komandai ir 12 punktu un vēl arī par diviem mačiem vairāk nekā pašreizējiem 4. vietas īpašniekiem, bet par vienu maču vairāk nekā trim pārējām līderu kvarteta komandām...


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.