Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs jaunajā sezonā būs "Vilks"

Andžejs Ļebedevs jaunajā sezonā būs "Vilks"
Andžejs Ļebedevs jaunajā sezonā brauks Krosno "Wilki" sastāvā.

2017. gada Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs jaunajā sezonā pārstāvēs Polijas eWinner 1. līgas jaunpienācēju Krosno komandu "Wilki". Aizvadītajā sezonā "Vilki no Krosno" pārliecinoši uzvarēja 2. līgas čempionātā.

Krosno komandu pēc sezonas pameta 2. līgas labākais braucējs Vadims Tarasenko (startēdams "viesa" lomā, bija labākais arī Daugavpils "Lokomotīves" rindās 1. līgā), kurš turpmāk pārstāvēs Bidgoščas vienību "Polonia" (1. līga). Jau neilgi pēc sezonas beigām bija runas par iespējamo Andžeja Ļebedeva pāriešanu uz Krosno komandu, bet tagad tas jau ir noticis fakts.

Aizvadītajā sezonā pašreiz labākais Latvijas spīdveja meistars bija Ekstralīgas komandā Ribņikas ROW (izkrita no Ekstralīgas), taču 24. jūnijā guva smagu kājas traumu (pēdējā braucienā sadursmē, ko izraisīja paša komandas biedrs) un atgriezās mototrekā jau tikai tuvāk sezonas izskaņai. Ekstralīgā Andžejs aizvadītajā sezonā paspēja aizvadīt tikai desmit braucienus un jau otrajā mačā piedzīvoja smagu kritienu...

Sezonas beigās Ļebedevs paspēja piedalīties vairākās sacensībās un tajā skaitā gan Zviedrijas Elitserien čempionātā, gan kopā ar Oļegu Mihailovu un Jevgeņiju Kostigovu ieguva Eiropas vicečempiona titulu pāru sacensībās, bet Balakovas "Turbina" rindās kļuva par Krievijas čempionu. Krosno komandai vajadzēja aizvietotāju Tarasenko un izvēle krita uz Ļebedevu. Līgums parakstīts uz vienu sezonu.

"Wilki" komandas rindās bez Ļebedeva jau ir pieredzējušie poļu spīdveja meistari Mateušs Ščepanjaks un Daniels Jeleņevskis, kā arī aizvadītās sezonas 2. līgas labākais juniors Patriks Vojdīlo, Vitālijs Kotļars (Vladivostokas spīdveja audzēknis), slovāks Dāvids Pacalajs un juniors Kacpers Pžibiļskis. Tuvākajā laikā Krosno kluba vadība grasās paziņot vēl par dažu spīdvejistu pievienošanos komandai.

Andžejam Ļebedevam jaunajā sezonā jākļūst par vienu no Krosno komandas līderiem, viņš cer būt arī viens no labākajiem braucējiem visā 1. līgā un atgādināt par sevi starptautiskajā līmenī.


, 2020-11-10 14:49, pirms 3 gadiem
Nekas pārsteidzošs ,ja viņš būtu Loko rindās tas būtu vēl kaut kas , bet Vilkos 4-5 punkti pa gonku, kā jau viduvējībai piemīt.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.