Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Optibet Lokomotīvei" pievienojas dānis Renē Bahs

"Optibet Lokomotīvei" pievienojas dānis Renē Bahs
Renē Bahs - pirmais Daugavpils komandas pastiprinājums 2022. gada sezonai.

Daugavpils spīdveja komandu "Optibet Lokomotīve" 2022. gada sezonā pārstāvēs savulaik viens no perspektīvākajiem dāņu junioriem, bet tagad jau pieredzējis meistars Renē Bahs. Aizvadītajā sezonā Bahs kļuva par Dānijas čempionu Holstedas "Tigers" komandas sastāvā un bija viens no labākajiem braucējiem visā čempionātā.

Renē Bahs 2010. gadā kļuva par Dānijas junioru čempionu, bet Dānijas junioru izlases sastāvā uzvarēja junioru komandu pasaules čempionātā (uzvarēja visos braucienos un atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem) un vēl trīs reizes bija vicečempions. Tajā pašā gadā Bahs ieņēma 8. vietu triju finālposmu summā pasaules junioru individuālajā čempionātā (bronzas medaļu tajā gadā ieguva Maksims Bogdanovs), bet Daugavpils posmā viņš bija sestais. Bahs vairākas sezonas pavadīja Lielbritānijas spēcīgākajā spīdveja līgā, vēl juniora vecumā sāka iepazīt Polijas spīdveju Lodzas un Pilas komandu rindās.

Polijas spīdveja apritē Renē Bahs atgriežas pēc gada pārtraukuma - 2020. gada sezonā viņš piedalījās desmit mačos Opoles "Kolejarz" rindās un sekmēja 2. vietas iegūšanu 2. līgā - dānim bija 2,085 punkti caurmērā vienā braucienā un tas bija 12. labākais rezultāts starp visiem līgas braucējiem. Šā gada sezonā 31 gadu vecais Bahs startēja Dānijas spīdveja Superlīgā Holstedas "Tigers" rindās un ne tikai kļuva par Dānijas čempionu, bet arī bija viens no labākajiem savā komandā un visā līgā. Finālčetrinieka sacensībās Holstedas komanda sakrāja 42 punktus un vairāk nekā pusi no tiem atveda divi motobraucēji - trīskārtējais pasaules čempions Nikijs Pedersens (14) un Renē Bahs (11). Baham bija arī trešā punktu summa līgā visā sezonā.

No pašmāju spīdvejistiem "Loko" rindās pametis tikai Oļegs Mihailovs, kurš spers nākamo un, cerams, sekmīgu soli savā karjerā - viņš pievienojies 1. līgas komandai Bidgoščas "Polonia".
Ir vairākas izmaiņas arī 2022. gada Polijas 2. līgas čempionāta nolikumā. Viens no junioriem 2. līgā drīkstēs būt ārzemnieks, nebūs obligāta U24 braucēja piedalīšanās, atļauts noslēgt līgumu ar četriem tā sauktajiem "viesiem", bet mačā drīkst piedalīties ne vairāk par diviem no viņiem - viens pieaugušā braucēja, otrs juniora statusā. "Viesis" nedrīkst būt komandu vai individuālā pasaules čempionāta fināla dalībnieks (tas gan acīmredzot attiecas uz junioriem, jo pieaugušajiem ir GP seriāls un tātad tā dalībnieki 2. līgā "viesu" lomā startēt nedrīkst).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.