Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rallijsprintā "Cēsis" startēs bijušā F1 un WRC pilota dēls

Rallijsprintā "Cēsis" startēs bijušā F1 un WRC pilota dēls
Minirallija pirmajā posmā uzvarēja Blūms/Lipstoks. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Šīs nedēļas nogalē Cēsu pusē gaidāmas uzreiz divas rallija sacensības - sestdien norisināsies minirallijs, kamēr svētdien tiks aizvadīts rallijsprints. Dalībnieku sarakstā arī daži lielajā autosportā labi zināmi uzvārdi.

Šodien, 31. jūlijā norisināsies Latvijas Minirallija kausa izcīņas otrais posms "Amata". Sacensību dalībniekiem būs jāaizvada pieci ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniegs 23.66 km, kamēr kopā ar pārbraucieniem tiks mērota 117.12 km gara distance. Visi trīs unikālie ātrumposmi savulaik izmantoti Cēsu rallijā un ir labi zināmi lielākajiem rallija entuziastiem.

Sacīkstēs uz starta izies 120 ekipāžas, kas vēlreiz apliecina minirallija lielo popularitāti Latvijā. Starp dalībniekiem arī Aleksandrs Grīva, Ints Jeršovs un kādreizējā WRC pilota Armīna Švarca dēls Fabio, kurš tieši mūsu valsti izvēlējies, lai uzsāktu karjeru rallijā.

Sezona sākās ar miniralliju "Gulbis", kas 10. jūlijā norisinājās Gulbenes pusē. Uzvaras sacensībās toreiz izcīnīja Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks (4WD+), Raivis Balodis/Ģirts Kārkliņš (4WD Rookie), Kristaps Dzīvītis/Māris Egle (4WD), Ainārs Igaveņš/Ralfs Igaveņš (Open 4WD), Reinis Vilkaitis/Inga Barkāne (2WD Rookie), Atis Gromovs/Kristers Blūms (2WD), Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds (Buggy), Arvis Āboliņš/Artūrs Vilciņš (Open 2WD), Kārlis, Roziņš/Mārcis Dzenis (2000), Kristaps Priedīte/Aivis Bērziņš (1600) un Kristofers Mertsons/Risto Mertsons (Juniori).

Savukārt svētdien, 1. augustā tiks aizvadīts Latvijas rallijsprinta kausa izcīņas posms "Cēsis". Dalībniekiem šajās sacīkstēs dienas garumā būs jāmēro seši ātrumposmi, kuru kopgarums sastādīs 58.77 km, bet kopā ar pārbraucieniem būs jāmēro 266.29 km. Rallijsprintam būs savi unikālie ātrumposmi, kas nesakritīs ar minirallija maršrutu, tie arī ir labi zināmi rallija faniem. Rallijsprints pierūcinās Nītaures un Ģikšu pusi.

Rallijsprintam "Cēsis" reģistrējušās 38 ekipāžas, bet starp braucējiem būs arī Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš ("Toyota Corolla"), Edijs Bergmanis/Edgars Grīns ("Mitsubishi Lancer Evolution IX"), Elviss Hermanis/Gatis Veilands ("Ford Fiesta Proto"), Ralfs Sirmacis/Jānis Sokolovs ("Mitsubishi Lancer Evo X") un Māris Neikšāns/Anrijs Jesse ("Ford Fiesta NRC"). Arī rallijsprintā startēs Fabio Švarcs ("Ford Fiesta Rally4"), tāpat dalību pieteicies Pablo Sarazēns ("Peugeot 208 R2"), kurš ir kādreizējā F1, WRC un Lemānas pilota Stefāna Sarazēna dēls.


Foto: FIA WRC

WRC sezona ar asfalta ralliju Horvātijā atgriežas Eiropā

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtais posms WRC Croatia Rally, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām atgriežoties Eiropā un sacenšoties pa Horvātijas asfalta seguma ceļiem. Horvātijas rallijā kopumā uz starta stāsies 68 ekipāžas.
Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.