Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks atgūst vadību Jaunzēlandes rallijā, Brīns piedzīvo avāriju

Tanaks atgūst vadību Jaunzēlandes rallijā, Brīns piedzīvo avāriju
Ots Tanaks. Foto: wrc.com

Jaunzēlandē aizvadīta pasaules rallija čempionāta 11. posma pirmā pilnā diena, kuras laikā bija jāmēro seši ātrumposmi un norisinājās spraigas cīņas par pirmo pozīciju. Līderis šobrīd ir Ots Tanaks, bet avāriju slapjajā trasē piedzīvoja Kreigs Brīns, kurš arī kādu laiku bija sacensību vadībā.

“Hyundai” komandu pārstāvošais igauņu pilots Tanaks pirmajā pozīcijā izvirzījās jau ceturtdien, kad tika veikts superspeciālais dops. Šodien no rīta vadību pārņēma Kreigs Brīns, noturot to arī pēc SS3, pēc tam atkrita uz otro pozīciju, jo Tanaks atkal nonāca vadībā. Savukārt piektajā ātrumposmā “M-Sport Ford” komandas līderis piedzīvoja avāriju – Brīns pieļāva kļūdu un nenoturējās trasē vienā no līkumiem. Zinātāji atceras, ka 2002. gadā turpat avarēja arī leģendārais Kolins Makrejs. Brīns būtu varējis turpināt sacīkstes, bet nācās izstāties bojāta sajūga dēļ.

Tikmēr par pirmo pozīciju turpinājās spraiga cīņa. Vadību pēc SS5 pārņēma Sebastjēns Ožjē, kurš uz šo posmu atgriezies trasē “Toyota” komandā, pēc nākamā ātrumposma nosargāja līderpozīciju, bet tad atkal to pazaudēja. Ožjē priekšpēdējā dienas dopā pazaudēja aizmugurējo spoleri, kas ietekmēja viņa ātrumu septītajā ātrumposmā. SS7 labu ātrumu nodemonstrēja Tanaks, vēlreiz izvirzoties vadībā. Šobrīd tikai 0.2 sekundes viņam zaudē Elfins Evanss, Ožjē atkritis uz trešo vietu un atpaliek 6.7 sekundes, bet ceturtais pašlaik ir sezonas līderis Kalle Rovanpera, zaudējot 7.2 sekundes. Pārējie zaudē jau krietni vairāk.

Vēl seši ātrumposmi Jaunzēlandes rallijā tiks veikti sestdien, bet noslēdzošie četri – svētdien.

Jaunzēlandes rallija rezultāti pēc SS7:

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.