Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Rallija zvaigznei Mikelsenam ambiciozi mērķi, plānots starts arī "Rally Liepāja"

Rallija zvaigznei Mikelsenam ambiciozi mērķi, plānots starts arī "Rally Liepāja"
Andreass Mikelsens. Foto: Bitto Zsolt

Norvēģu rallija pilots Andreass Mikelsens paziņojis, ka nākamajā sezonā viņš ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu startēs Eiropas un pasaules rallija čempionātos. Sportista mērķi abos čempionātos ir ļoti ambiciozi - kļūt par pasaules un Eiropas čempionu attiecīgi WRC2 un ERČ čempionātos.

''Domāju, ka šī ir mana galvenā programma 2021.gadā. Būšu automašīnā visu laiku. Protams, tā nebūs WRC klase, kurā patiešām jūtos piederīgs, bet uzskatu, ka tas ir liels solis uz priekšu, lai atgrieztos tur 2022. gadā. Mērķis nākamajam gadam ir dominēt katrā rallijā, kurā startēšu. Tas nozīmē uzvaras visos ERČ un WRC2 posmos. Tāds ir mans personīgais uzstādījums - būt ātrākajam no R5 klases braucējiem katrā rallijā,'' savus ambiciozos mērķus atklāj 31 gadu vecais Andreass Mikelsens, kurš WRC ir aizvadījis 111 rallijus.

''Man būs mašīna, lai to izdarītu, jo ''Škoda Fabia Rally2 evo'' man ir labākā mašīna, lai to izdarītu - par to šaubu nav. Kad šajā auto varēšu pavadīt daudz vairāk laika, būšu labāks nekā 2020.gadā. Ar to testu programmu, kas mums paredzēta, mēs būsim gatavi katram rallijam, tāpēc jūtos ļoti pārliecināts, ka nākamgad varam uzvarēt jebkura veida rallijā.''

Atgādināsim, ka Mikelsens 2019.gadā bija ''Hyundai'' rūpnīcas pilots, taču, beidzoties pagājušajai sezonai, līgums ar viņu netika pagarināts. Šogad sportists gada otrajā pusē veica tikai trīs rallijus, kur Mikelsens uzvarēja Ungārijas ERČ, bet Moncas WRC norvēģis izcīnīja uzvaru WRC3 klasē, kā arī bija ātrākais starp visām vairāk nekā 50 R5 automašīnām.

Jāpiebilst, ka nesen Latvijas valdība atbalstīja projektu, kas paredz no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" pusotru miljonu eiro piešķirt sporta vajadzībām. Ministru kabineta rīkojumā norādīts, ka 300 000 eiro tiks piešķirti 2021. gada FIM pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanas licences iegādei un 300 000 tiks piešķirti 2021. gada FIA Eiropas rallija čempionāta posma organizēšanas licences iegādei.

''Rally Liepāja'' paredzēts aizvadīt no 1.-3.jūlijam.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.