Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks: "Mēs izspiedām visu iespējamo, uzvarēt nebija iespējams"

Tanaks: "Mēs izspiedām visu iespējamo, uzvarēt nebija iespējams"
Ots Takans. Foto: Vladislav Maschl

"Hyundai" komandas pilots Ots Tanaks atzinis, ka tikai stratēģija un veiksmīgāka riepu izvēle Horvātijas rallijā ļāva viņam cīnīties par uzvaru, kamēr faktiskais ātrums labāks bijis pirmās vietas ieguvējam Kallem Rovanperam.

Rallija sākumā Tanaks kādu laiku turējās trešajā pozīcijā, bet pēc tam pacēlās uz otro vietu, kurā arī noslēdza piektdienu. Todien viņš bija pārsitis riepu un arī saskāries ar hibrīda sistēmas problēmām, līdz ar ko Rovanpera bija nokļuvis jau gandrīz pusotru minūti priekšā. Sestdien 11. ātrumposmā Rovanpera pārsita riepu un vienā brīdī Tanaks bija nonācis mazāk nekā 20 sekunžu atstatumā. Svētdien priekšpēdējā ātrumposmā soms veica neatbilstošu riepu izvēli lietus apstākļiem, kas igaunim jau ļāva pārņemt vadību. Pēdējā dopā tomēr “Toyota” pilots Rovanpera izrādījās ātrāks, pirmo vietu atguva un uzvarēja.

“Viņš visu nedēļas nogali bija ātrs, un viņa uzvarai nav nekāda sakara ar veiksmi,” stāsta Tanaks. “Tas, ka mēs varējām izdarīt spiedienu uz viņu, bija tikai dēļ riepu izvēles un taktikas dažos ātrumposmos. Citādi, es teiktu, mums nebija, ko likt viņam pretī. Viss, ko varējām, bija braukt un nepieļaut kļūdas. Pilnībā tas neatmaksājās, bet vēl piektdien atpalikām pusotru minūti, kamēr, uzsākot pēdējo ātrumposmu, atradāmies vadībā, un tas bija labākais, ko varējām izdarīt.”

Tanakam šīs bija pirmās sekmīgās sacensības 2022. gada sezonā. Montekarlo rallijā viņš avarēja, bet Zviedrijā izstājās hibrīda sistēmas problēmu dēļ, pirms tam pretendējot uz uzvaru.

Trešo vietu šajās sacīkstēs guva Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils. Neskatoties uz to, ka “Hyundai” ieguva divas vietas uz pjedestāla, igaunis uzskata, ka “Toyota” un “Ford” rallija mašīnas joprojām ir ātrākas.

“Domāju, ka, no veiktspējas viedokļa, mēs atpaliekam,” atzīst Tanaks. “Vēl ir ļoti daudz lietu, kurām nepieciešams risinājums. Šoreiz mēs vienkārši tikām galā ar šo nedēļas nogali un izmantojām apstākļus savā labā. Pārējais vēl jāatrisina.”

WRC kopvērtējums pēc 3. posma:

VietaPilotsPunkti
1.Kalle Rovanpera76
2.Tjerī Noivils47
3.Kreigs Brīns30
4.Sebastjēns Lēbs27
5.Ots Tanaks27
6.Katsuta Takamoto26
7.Gass Grīnsmits20
8.Sebastjēns Ožjē19
9.Elfins Evanss17
10.Esapeka Lapi15

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.