Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ervins Grencis izcīna otro vietu Eiropas autokrosā Vācijā

Ervins Grencis izcīna otro vietu Eiropas autokrosā Vācijā
Ervins Grencis. Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Latvijas autokrosa braucējs Ervins Grencis nedēļas nogalē Vācijā sasniedza otro vietu Eiropas čempionāta trešajā posmā. Aizvadītajās nedēļās Latvijas sportisti startējuši vairākās sacensībās ārpus dzimtenes.

Eiropas autokrosa čempionāts turpinājās Mačenbergas trasē, kur notika trešais posms pēc abiem Baltijas etapiem Mūsā un Vilkičos. Dalībnieku skaits arī šajā posmā nebija spožs, jo nevienā no klasēm tas nesasniedza pilnus divus desmitus. Šī gan ir atsevišķa tēma, ko jāanalizē ne tikai līdzjutējiem, bet arī attiecīgajai FIA komisijai. Var teikt, ka Baltijas posmi nav populāri salīdzinoši neizdevīgās posmu ģeogrāfijas dēļ, bet Mačenberga ne pārāk patīkot vairumam braucēju, tāpēc "īstā" sezona sākšoties ar nākamajiem posmiem.

Taču, pirmkārt, Baltija plus Mačenberga kopā veido praktiski trešdaļu sezonas, lai šos posmos tā vienkārši atmestu, jo "nepatīk". Otrkārt, gaidāmā Novapakas sacīkste Čehijā tikai nedaudz uzlabo situāciju - pieteikumos "SuperBuggy" klasē 27 dalībnieki, "Buggy 1600" klasē 33, kas ir labi rādītāji. Pārējās klasēs gan niecīgs dalībnieku skaita pieaugums. Kas interesanti, Novapakā, kas Eiropas krosu uzņems šonedēļ, kā papildu klase nosaukta "TouringAutocross" jeb pilnpiedziņas salonauto. Latvijā un Lietuvā šāda ieskaite neguva popularitāti, savukārt Čehijā pilns pieteikumu saraksts - 20 dalībnieku.

Vācijas posmā "SuperBuggy" klasē Ervins Grencis aizvadīja šī gada labāko sacīksti, uzvarot visos trīs kvalifikācijas braucienos un būdams pirmais arī savā pusfinālā. Finālbraucienā gan neizdevās startā pārspēt otru tikpat lieliski startējušo Petru Nikodemu (arī uzvarēja visos priekšbraucienos un pusfinālā). Čehs izmantoja iespēju un guva otro uzvaru trijos posmos. Ervins otrais - rezultāti līdzīgi kā pirmajā posmā Latvijā. Trešo pozīciju sasniedza vēl viens čehs, Ždeneks Antonijs.

Kopvērtējumā pēc šī posma rezultāti kļuvuši ļoti blīvi, jo katrs no līderiem piedzīvojis vismaz vienu ne pārāk veiksmīgu posmu. Līderis ir Nikodems (82), seko Bernds Štūbe (75, Vācijā septītais), Džonijs Feilāds (74, Vācijā ceturtais), Maiks Bartelens (73, Vācijā piektais) un Grencis (68).

Pēc lieliskas sacīkstes otrajā posmā Lietuvā, šoreiz mazāk veiksmes Kristiānam Grencim "JuniorBuggy" klasē. 15 dalībnieku konkurencē sestdienas vakarā juniors uzvarēja pirmajā kvalifikācijas sērijā, turpinot Vilkičos iesākto augsto rezultātu sēriju. Taču sestdienas rīts nesa negantu pārsteigumu - Kristiāns, atrodoties brauciena vadībā, apmeta kūleni. Tā kā bagija drošības karkass bija bojāts, cīņa ar to arī noslēdzās. Taču labā ziņa - pēc rezervētā snieguma Mūsā, Kristiāns Grencis ieguvis lielisku ātrumu un cīņassparu. Kūlenim jāaizmirstas, iesāktais jāturpina.

Formāli Grencim "JuniorBuggy" klasē 14. vieta. Kopvērtējumā pēc trim posmiem septītais. Uzvaru klasē - trešo pēc kārtas - sasniedza čehs Arnosts Florians, kurš sāk izskatīties pēc galvenā favorīta uz čempiontitulu šajā klasē.

"Buggy 1600" klasē uzvaru sasniedza Kevins Peterss, otrais bija Markuss Vibelers - abi punktu ziņā sāk atrauties no pārējiem čempionāta kopvērtējumā (Vibelers pirmais). "CrossCar" klasē pēc neveiksmes Bauskas fināla startā jau otro uzvaru sasniedzis francūzis Davids Meāts, bet kopvērtējumā vadošais četrinieks pašlaik ļoti cieši viens otram: Meāts 80, Firence 80, Mūsas uzvarētājs Komte 79, Molls-Hernandess 76. Meāts gan šķiet pārāks par konkurentiem, taču nedrīkst atkārtot Latvijas posma kļūdas.

Vācijā startēja arī "CrossCar Academy Trophy" sezona, pirmajā posmā uzvara Valentino Ledam.


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.