Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pēc 13 gadu pārtraukuma Dakaras rallijā startēs latviešu autosportists Didzis Zariņš

Pēc 13 gadu pārtraukuma Dakaras rallijā startēs latviešu autosportists Didzis Zariņš
Antans Juknevičs. Foto: Twitter.com/ajuknevicius

Pieredzējušais lietuviešu Dakaras rallija pilots Antans Juknevičs par jauno stūrmani, ar ko startēt 2022. gada sacensībās, izraudzījies latvieti Didzi Zariņu.

“Kreda” komandas pilots Juknevičs pēc šī gada Dakaras rallija bija lielas izvēles priekšā, jo vajadzēja ne vien meklēt jaunu stūrmani, bet arī tika plānots iegādāties jaunu sacīkšu auto. Ņemot vērā šī brīža noteikumus, tika secināts, ka to darīt nebūtu finansiāli izdevīgi, tādēļ 2022. gada Dakarā lietuvietis turpinās startēt ar līdzšinējo pikapu – 2016. gada modeļa “Toyota Hilux Overdrive”. Savukārt stūrmaņa izvēle kritusi par labu Zariņam.

Latviešu autosportists kādu laiku Dakaras rallijā nav startējis, taču viņam ir vērā ņemama pieredze. Kā stūrmanis Mārim Saukānam braucis sacensībās vēl Āfrikas laikos – pirmo reizi 2004. gadā, pēc tam arī 2005. un 2007. gadā, kas izvērsās veiksmīgākais, jo tika izcīnīta 26. vieta kopvērtējumā. Tāpat Saukāns/Zariņš piedalījās 2009. gada Dakaras rallijā, kad tas pirmo reizi tika rīkots Dienvidamerikā.

Juknevičs pirmos trīs Dakaras rallijus šī gadsimta pirmajā desmitgadē aizvadīja kā stūrmanis Aurelijam Petraitim, bet kopš 2014. gada startē kā pilots. Šajā laikā viņam izdevies sasniegt arī atzīstamus rezultātus, un šajā ziņā īpaši izceļama 2018. gadā izcīnītā 12. vieta. Šogad Dakaras ralliju Juknevičs noslēdza 23. vietā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.