Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tanaks: "Ožjē un Noivils būs spiesti darīt visu, lai uzvarētu"

Tanaks: "Ožjē un Noivils būs spiesti darīt visu, lai uzvarētu"
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Šajā nedēļas nogalē Spānijā, Katalonijas reģionā norisināsies pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas priekšpēdējais, 13. posms, kurā par čempionu pirmo reizi karjerā varētu tikt kronēts igaunis Ots Tanaks. Pirmie seši ātrumposmi sacensībās notiks jau šodien.

Divus posmus pirms sezonas beigām Ots Tanaks ("Toyota") ir jau 28 punktus priekšā titulētajam Sebastjēnam Ožjē ("Citroen"), bet par 41 punktu pārspēj trešajā vietā esošo Tjerī Noivilu ("Hyundai"). Lai nodrošinātu titulu jau Katalonijas rallijā, ideālā variantā Tanakam pietiks ar uzvaru, taču iespējami arī dažādi citi scenāriji, kas viņam var atnest pirmo vietu kopvērtējumā jau šonedēļ.

"Visi mani vēros, bet tajā pašā laikā Sebam un Tjerī būs jāatdod viss, lai uzvarētu," runājot par lielo spiedienu pirms sacīkstēm Spānijā, saka Tanaks. "Nav šaubu, ka viņi darīs visu iespējamo, bet man nav nepieciešams riskēt ar visu. Ja jutīšu, ka kaut kas nav labi, man nav vajadzības iet uz pilnu banku. Ja jutīšos komfortabli, varam cīnīties par uzvaru, bet tad jau redzēsim, kā būs. Redzēsim, ko varam darīt - ja nevarēsim paveikt visu jau šeit, atliksim izšķirošo cīņu uz Austrāliju."

Tanaks pēdējo septiņu posmu laikā uzvarējis jau piecos un ir lieliskā formā.

Tāpat Spānijā var noskaidroties uzvarētāja komandu ieskaitē, kur "Hyundai" šobrīd ir astoņu punktu pārsvars pār "Toyota", taču iespējamība, kas tas notiks šajā posmā, ir krietni mazāka nekā pilotu ieskaitē.

"RallyRACC Catalunya - Rally de España" būs vienīgais posms sezonā, kurā sportistiem jābrauc gan pa asfaltu, gan granti. Piektdienas plānā sportistiem ir seši dopi, kas pamatā tiks veikti pa granti, savukārt sestdien gaidāmie septiņi un svētdien plānotie četri ātrumposmi norisināsies pa asfaltu. Ar laika kontroli sportistiem jāveic 325 km.

Jau ceturtdien aizvadīta "shakedown" sesija, kurā ātrāko laiku sasniedza Kriss Mīke ("Toyota"). Tanaks uzrādīja sesto rezultātu, Ožjē bija astotais, bet Noivils - devītais.

WRC kopvērtējums pirms 13. posma

Piloti:

VietaPilotsPunkti
1. Ots Tanaks240
2. Sebastjēns Ožjē212
3. Tjerī Noivils199
4. Andreass Mikelsens102
5. Kriss Mīke98
6. Elfins Evanss90
7. Jari-Mati Latvala84
8. Esapeka Lapi83
9. Tēmu Suninens83
10. Danijs Sordo72

Komandas:

VietaKomandaPunkti
1. Hyundai Shell Mobis WRT340
2. Toyota Gazoo Racing WRT332
3. Citroën Total WRT278
4. M-Sport Ford WRT200

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.