Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"M-Sport" komanda grib, lai Lēbs nākamgad startē visos WRC posmos

"M-Sport" komanda grib, lai Lēbs nākamgad startē visos WRC posmos
Sebastjēns Lēbs. Foto: wrc.com

"M-sport Ford" komandas boss Malkolms Vilsons neslēpj, ka vēlētos, lai Sebastjēns Lēbs tās sastāvā piedalītos visos nākamā gada pasaules rallija čempionāta posmos, reizē gan atzīstot, ka visticamāk leģendārais pilots atkal piedalīsies vien atsevišķās sacīkstēs.

Šogad Lēbs atgriezās WRC un Montekarlo rallijā ar jauno “Ford Puma Rally1” automobili izcīnīja uzvaru. Tāpat viņš komandu pārstāvēja posmos Portugālē, Kenijā un Grieķijā, kas gan neizvērsās tik veiksmīgi, lai arī ātrums bija labs un visas trīs reizes Lēbs paguva uz kādu laiku atrasties sacensību vadībā.

Šobrīd “M-Sport Ford” meklē kādu pieredzējušu un ātru braucēju, kurš nākamgad varētu kļūt par komandas līderi un cīnītos par uzvarām. Kreigs Brīns ar šo uzdevumu īsti galā netiek, jo par uzvarām necīnās. Kā viens no kandidātiem tiek minēts Ots Tanaks, kurš nav apmierināts ar situāciju “Hyundai” nometnē. Vilsons arī Lēbu redz kā lielisku kandidātu.

“Tagad es saprotu, kāpēc deviņas sezonas mēs zaudējām viņam cīņā par titulu,” savu kādreizējo pretinieku Lēbu slavē Vilsons. “Jāatceras, ka tolaik, kad viņš brauca savā augstākajā līmenī, viņam bija pāri 30. Tagad viņam ir 48 gadi, un Sebastians aizvien brauc ātri. Tādā ziņā esmu lepns, ka tolaik, kad viņš izcīnīja savus deviņus titulus, mēs spējām būt viņam tik tuvu. Tagad, strādājot ar viņu kopā, es saprotu, cik patiesībā labs viņš ir, lai arī desmit gadus vecāks nekā toreiz.”

Vilsons gan spiests atzīt, ka diez vai pierunātu Lēbu uz vēl vienu pilnu sezonu: “Nav noslēpums, ka es gribētu, un es mēģināšu panākt, lai viņš nākamgad aizvada vairāk posmus. Protams, viņš negribēs braukt visu čempionātu, lai gan mums tas derētu. Ja varēsim pierunāt viņu uz vairāk posmiem, to noteikti darīsim.”

Šobrīd Lēbam ir līgums ar “Pridrive” rūpnīcu, ko viņš pārstāv pasaules rallijreida čempionātā kā “Bahrain Raid Xtreme” komandas pilots, kā arī “Extreme E” čempionātā, kur brauc X44 vienības sastāvā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: wrc.com
2

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.