Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Pasaules rallijkrosa čempionāts nākamgad bez Latvijas posma

Pasaules rallijkrosa čempionāts nākamgad bez Latvijas posma
Johans Kristofersons. Foto: Red Bull Content Pool

FIA pasaules rallijkrosa čempionāts 2023. gadā svinēs savu desmito sezonu. Apstiprināts desmit posmu kalendārs nākamajam gadam, kas uzsāks otro elektriskās ēras sezonu. Zināms, ka nākama gada kalendārā nebūs posms Latvijā.

Tāpat kā 2022. gadā, sacensības sāksies ar posmu Norvēģijā, kas notiks jūnija vidū. Jūlija sākumā pasaules RX dalībnieki pārcelsies uz, iespējams, slavenāko šīs disciplīnas trasi - Holjesu Zviedrijā. Šis būs pasaules RX 100. posms!

Trīs nedēļas vēlāk čempionāts pirmo reizi kopš 2019. gada atgriezīsies Lielbritānijā, Lidenhilas trasi, kur rallijkross dzima pirms vairāk nekā pusgadsimta. Pēc tam sekos posmi Beļģijā un Portugālē. Pēdējā Eiropas pieturvieta kalendārā būs septembrī Vācijā, Esteringā.

Pēc sezonas Eiropā pasaules RX automašīnas tiks pārvestas uz Keiptaunu, lai cīnītos Killarney International Raceway trasē. 2023.gada pasaules RX sezona noslēgsies Āzijā, par kuru vēl tiks paziņots un sīkāka informācija vēl sekos. Jāpiebilst, ka Dienvidāfrikā un Āzijā tiks aizvadīti dubultposmi.

Kā redzams, tad nākamgad pasaules RX nebūs posms Latvijā.

FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta atklāšanas posms tiks aizvadīts Ungārijā, bet pilns Eiropas RX kalendārs tiks paziņots tuvākajā laikā.

Atgādināsim, ka šogad par pieckārtējo pasaules RX čempionu kļuva zviedrs Johans Kristofersons (182), aiz sevis atstājot Timiju Hansenu (136) un Niklasu Gronholmu (130). Komandu ieskaitē šogad labākā ''Kristoffersson Motorsport''.

Johans Kristofersons darbībā

Pasaules RX kalendārs:


, 2022-12-23 12:23, pirms gada
Loğiski un saprotami. Bišku jau attēdušies to pasaules rallijkrosu. Manuprāt, zudusi intriga tam pasākumam. Nav vairs spilgtas autosporta zvaigznes kā Lēbs, Solbergs un Ekstroms. Arī mūsējie nebrauc.
, 2022-12-23 13:12, pirms gada
Traģēdija..
Pashu aizraujošako autosporta veidu pakāst
, 2022-12-23 17:52, pirms gada
Ļoti žēl bija skatuve uz kuras varēja Latvija pagozēties!
Būs Latvijas posms atkal labāk organizētais
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.