Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Ožjē turpmākos trīs gadus brauks VW

Ožjē turpmākos trīs gadus brauks VW
Sebastjans Ožjē ar stūrmani un VW motosporta komandas vadītāju
Foto: www.rallye-magazin.de

27 gadus vecais franču rallija braucējs Sebastjans Ožjē nolēmis pievienoties VW komandai, ar kuru sportists noslēdza trīs gadu līgumu.

Jau ziņojām, ka pēc sezonas beigām Ožjē, kuram vēl spēkā bija divu gadu līgums ar ''Citroen'', pameta komandu, bet viņa vietā komandai pievienojās Miko Hirvonens. Ļoti daudzi paredzēja to, ka Ožjē pāries uz ''Ford'', taču vakar franču braucējs nolēma uz trīs gadiem noslēgt līgumu ar VW vienību, kura WRC startēs sākot ar 2013.gadu.

Līdz ar to paredzams, ka nākamgad pilots palīdzēs komandai gatavot jauno ''Polo R WRC'' automašīnu 2013. gadam, taču, visticamāk, mēs sportistu nākamgad trasē redzēsim braucot ar ''Skoda Fabia S2000''.

''VW Eiropā ir Nr.1 un drīz būs pirmais pasaulē. Esmu priecīgs, ka ar šo vienību, kuras mērķis ir WRC čempiontituls, noslēdzu trīs gadu līgumu,'' saka Ožjē.

''Esam lepni, ka tik ātrs un panākumiem bagāts braucējs kopā ar savu stūrmani nolēma pievienoties VW. Mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk sagatavot konkurētspējīgu ''Polo R WRC''. Esam priecīgi, ka varēsim strādāt kopā, tāpēc nākotnē ceram uz daudz tituliem,'' saka VW komandas motosporta direktors.

Līdz ar to šobrīd pastāv iespēja, ka, ja "Ford" saglabās vietu WRC, tad kopā ar Jari Mati Latvalu "Ford" komandā varētu braukt igaunis Ots Tanaks.

Izmantotie resursi:
www.rallye-magazin.de
www.autosport.com


, 2011-11-23 13:17, pirms 12 gadiem
Ļoti laba ziņa!
Vēl tik jācer,ka Ford nākamgad izies uz starta,un tad jau atkal būs interesanta sezona..
, 2011-11-23 13:20, pirms 12 gadiem
O vēl tikai ar Peteru Solbergu jāparaksta līgums un būs labais
, 2011-11-23 14:06, pirms 12 gadiem
domāju ka nākamsezon VW vēl nekāds lielais spēlētājs nebūs bet 2013 gadā jau vares ar citroniem sacensties
, 2011-11-23 14:44, pirms 12 gadiem
brox88 rakstīja: domāju ka nākamsezon VW vēl nekāds lielais spēlētājs nebūs bet 2013 gadā jau vares ar citroniem sacensties
2012.gads VW nav arii domāts kaut ko baigi sagrābt - tikai testi un varbuut kāds atsevišķs WRC posms, tip testam.
Bet labs ir tas, ka pasaules 3 ātrākie šā brīža piloti ir "izmētāti" katrs savā komandā. Jācer, ka - 1) Fords turpinās 2) Loebs un/vai Citroens nenotīsies pēc 2012.gada - tad 2013.gadā būs īstais rubaks
, 2011-11-23 15:01, pirms 12 gadiem
sindroms rakstīja: 2012.gads VW nav arii domāts kaut ko baigi sagrābt - tikai testi un varbuut kāds atsevišķs WRC posms, tip testam.
Bet labs ir tas, ka pasaules 3 ātrākie šā brīža piloti ir "izmētāti" katrs savā komandā. Jācer, ka - 1) Fords turpinās 2) Loebs un/vai Citroens nenotīsies pēc 2012.gada - tad 2013.gadā būs īstais rubaks
vairs jau nav top3 pilotiem katram sava komanda, jeb tu Hirvonenu neuzskati par vienu no šā brīža TOP3?
, 2011-11-23 15:07, pirms 12 gadiem
ctrl rakstīja: vairs jau nav top3 pilotiem katram sava komanda, jeb tu Hirvonenu neuzskati par vienu no šā brīža TOP3?
Neaizmirsti par Latvalu, sezonas otrajā pusē bija daudz ātrāks par Hirvonenu. +vēl arī Sordo ar vien biežāk noteikti cīnīsies par pirmajām vietām.
, 2011-11-23 15:19, pirms 12 gadiem
ctrl rakstīja: vairs jau nav top3 pilotiem katram sava komanda, jeb tu Hirvonenu neuzskati par vienu no šā brīža TOP3?
Es neteicu TOP pilotiem - es teicu ātrākajiem
Kas attiecas uz Hirvonenu - viņš ir labs, ļoti labs, bet viņa griesti ir piedalīties cīņā par čempiona titulu, bet nu nekādi ne tikt pie tā un savus griestus viņš ir sasniedzis. Kamēr Latvala un Ogiers ij ne tuvu.
, 2011-11-23 16:01, pirms 12 gadiem
Es domāju, ka īstais rubaks sāksies pēc Loeba aiziešanas - tikai, kad leģenda aizies un to nomainīs citi, ar mazāk nopelniem, bet vairāki, tad arī sāksies rubaks!
, 2011-11-23 17:04, pirms 12 gadiem
Pēteri jau nu toč nevienam nevajag-ar savu lielo optimismu katrā gonkā , viņš tālāk par sesto līkumu netiek- tā prasti sakot..
Nezinu, kapēc autors domā, ka Ožjē vāks info un pieredzi ar Skoda 2012 gadā. Kapēc tad nelikt lietā jau jauno Polo, ar kuru Sains jau noņēma skaidu, un tā ir lietošanas kārtībā!!?? Precīzus plānus 2012 no VW tā kā neesmu dzirdējis, bet domāju ka varētu būt līdzīgi kā MINI šogad': Eiropā. Lai gan šamējiem jau naudas toč netrūkst, kas tur viņiem palika ar to Dakāru- klīda runas ka metīšot mieru: neies piķi tērēt jo nav interesanti vieniem pašiem braukt pa priekšu!?
Un ja viņi tagad pārmetas tikai uz WRC, tad naudu jau nu nežēlos lai iegūtu titulus. Domāju ka Ožjē priekš VW ir īstais pilots: kārs pēc titula un agresīvs!!!
Tagad tik vēl jāgaida ko teiks Ford, Jārimati jau tā kā runāja ka jāuzlabo stabilitāte lai iegūtu titulu, tad jau gan jau nebankrotēs Fords. Kas būs otrais pilots, varbūt Nov
, 2011-11-23 17:06, pirms 12 gadiem
.... varbūt Novikovs, jo papucītim tak ir liels naudas maiss- šutka, a varbūt nē....
, 2011-11-23 18:21, pirms 12 gadiem
anguss rakstīja: .... varbūt Novikovs, jo papucītim tak ir liels naudas maiss- šutka, a varbūt nē....
Novikovu es gan tur negribētu redzēt...kam tas vajadzīgs? Nauda? Nu zemu tad Fords būs kritis, ja galvenajā komandā, kura cīnās par ražotāju titulu, jāņem naudasmaiss, kurš reti kad nepiedzīvo avāriju(-as). Ta lai paceļ to pašu Ostbergu no Stobarta uz augšu un vietā ieliek Tanaku lai aposta gaisu.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.